Beneficiile colagenului și cum îl putem consuma
Autor: Advertorial oferit de Mdlawellness.com

Chiar dacă utilizarea suplimentelor de colagen și a altor produse pe bază de colagen este în creștere, majoritatea oamenilor nu știu ce este, de fapt, colagenul sau ce face acesta în organism.
Colagenul este un tip de proteină. De fapt, este cea mai abundentă proteină structurală la animale. O proteină structurală este cea care alcătuiește cadrul celulelor și țesuturilor tale. Există 28 de tipuri cunoscute de colagen, colagenul de tip I reprezentând 90% din colagenul din corpul uman.
Există multe persoane care mizează pe colagen pentru a-și susține sănătatea pielii, articulațiilor și părului, consumând zilnic suplimente din această proteină sau cafea cu colagen ori ceai sau smoothie-uri.
Această proteină este compusă, în principal, din aminoacizii glicină, prolină și hidroxiprolină. Colagenul oferă suport structural țesuturilor și joacă roluri importante în procesele celulare, inclusiv repararea țesuturilor, răspunsul imun, comunicarea celulară, migrarea celulară, un proces necesar pentru întreținerea țesuturilor
Celulele țesutului conjunctiv numite fibroblaste produc și mențin colagenul. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, colagenul lor se fragmentează, funcția fibroblastelor devine afectată, iar producția de colagen încetinește. Aceste modificări, împreună cu pierderea unei alte proteine structurale cheie numită elastină, duc la semne de îmbătrânire, cum ar fi lăsarea pielii și ridurile.
Corpul tău produce în mod natural colagen, pe care îl poți consuma prin surse alimentare, precum pielea de pui, pește și suplimentele de colagen.
Produsele orale și topice pe bază de colagen, precum suplimentele și cremele de față, sunt populare pentru tratarea semnelor de îmbătrânire. Îl puteți lua ca supliment sau îl puteți adăuga în băuturi, atât calde, cât și reci, dar și în alimente precum fulgii de ovăz, iaurt și bile energizante.
Deși pierderea și deteriorarea colagenului pe măsură ce îmbătrânești sunt inevitabile, anumiți factori alimentari și de stil de viață pot accelera acest proces. De exemplu, sunt studii care confirmă că fumatul conduce la degradarea colagenului și provoacă îmbătrânirea pielii, riduri și pierderea elasticității. Consumul excesiv de alcool s-a dovedit, de asemenea, că accelerează îmbătrânirea pielii prin reducerea producției de colagen și deteriorarea mecanismelor de reparare a pielii.
În plus, urmare a unei diete bogate în zahăr adăugat și alimente ultraprocesate poate duce la îmbătrânirea prematură, contribuind la un proces numit glicare, care reduce rata de reînnoire a colagenului și interferează cu capacitatea colagenului de a interacționa cu celulele și proteinele din jur.
Expunerea excesivă la soare degradează, de asemenea, producția de colagen, așa că purtarea cremei de protecție solară și evitarea expunerii excesive pot ajuta la prevenirea semnelor de îmbătrânire prematură.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Dieta occidentală în combinație cu cea mediteraneană: o alegere nepotrivită
- Mierea de albine din Noua Zeelandă – o sursă valoroasă de antioxidanți și compuși antibacterieni
- O nouă cercetare poate contribui la dezvoltarea unor noi tratamente pentru bolile gastrointestinale
- Legătura dintre fructele uscate și osteoartrită
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni