Consumul moderat de alcool în timpul meselor reduce riscul de diabet de tip 2

©

Autor:

Consumul moderat de alcool în timpul meselor reduce riscul de diabet de tip 2
O amplă analiză a datelor de sănătate a consumatorilor actuali de alcool sugerează că un consum moderat de alcool, în special de vin, după sau în timpul consumului de alimente, poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. În ciuda constatărilor analizei, relația dintre consumul de alcool și diabetul de tip 2 rămâne controversată. Datele sugerează că nu alcoolul în sine, ci alte ingrediente din vin, precum antioxidanții, ar putea determina reducerea potențială a riscului de a dezvolta diabet.
Efectele consumului de alcool asupra sănătății au fost descrise ca o sabie cu două tăișuri datorită abilităților aparente ale alcoolului de a fi atât dăunător, cât și util, în funcție de modul în care este consumat. Studiile anterioare s-au concentrat pe cât de mult beau oamenii și au avut rezultate mixte, foarte puține studii concentrându-se pe alte detalii despre consumul de alcool. Consumul de alcool este legat de riscuri pentru sănătate pe termen scurt și lung, riscurile fiind crescute odată cu creșterea cantității de alcool consumată. Pentru unele tipuri de cancer și alte afecțiuni de sănătate, riscul crește chiar și la niveluri foarte scăzute de consum de alcool.

Asociația Americană a Inimii recomandă ca adulții care nu consumă alcool să nu înceapă. În schimb, cei care consumă alcool în mod regulat, ar trebui să discute cu medicii lor despre beneficiile și riscurile consumului moderat de alcool. O cheie pentru cei care beau deja alcool este moderația. Consumul moderat de alcool este definit ca un pahar de vin sau altă băutură alcoolică zilnic pentru femei și până la două pahare pe zi pentru bărbați.

Studiile clinice au descoperit că un consum moderat de alcool poate avea unele beneficii pentru sănătate, inclusiv asupra metabolismului glucozei. În studiul actual, cercetătorii au căutat să determine dacă asocierea dintre consumul de alcool și riscul de diabet de tip 2 ar putea fi influențată de momentul consumului de alcool în raport cu mesele.

Analiza a constatat că un consum moderat de alcool în timpul meselor a fost asociat cu un risc cu 14% mai mic de diabet de tip 2 în comparație cu consumul de alcool înainte de mese. Asocierea benefică dintre consumul de alcool în timpul meselor și diabetul de tip 2 a fost cea mai frecventă în rândul participanților care au băut vin față de alte tipuri de alcool.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-03-2022 | creare: 04-03-2022 | Vizite: 230
Bibliografie
Consuming wine with meals linked to lower risk of developing type 2 diabetes, link: https://www.news-medical.net/news/20220304/Consuming-wine-with-meals-linked-to-lower-risk-of-developing-type-2-diabetes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ești ceea ce au mâncat părinții tăi!
  • Căsnicia șubredă nu înseamnă neapărat o sănătate proastă
  • Untul nu crește riscul cardiovascular (meta-analiză)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.