Ceaiul verde are efecte benefice pentru învățarea prin recompensă

©

Autor: Redacția ROmedic

Ceaiul verde are efecte benefice pentru învățarea prin recompensă
Un studiu publicat în 2013 în Nutrition Journal a indicat faptul că un consum frecvent de ceai verde are nu doar efecte antidepresive, dar îmbunătățește în același timp învățatarea prin recompensă.

Învățarea prin recompensă a fost asociată în urma studiilor anterioare cu o serie de tulburări psihiatrice, printre care și depresia. Totodată, testele realizate în laborator pe rozătoare au arătat că un consum regulat de ceai verde are efecte antidepresive, dar reduce deopotrivă și simptomele depresiei, dacă aceasta s-a instalat. De aceea, autorii acestui test clinic s-au întrebat dacă nu cumva ar exista o legătură și între consumul de ceai verde și învățarea prin recompensă.

Participanții, 74 de persoane fără probleme de sănătate, au fost împărțiți în două grupuri: unul a consumat regulat ceai verde timp de 5 săptămâni, în timp ce celuilalt (grupul de control) i s-a oferit o altă băutură (placebo). Ulterior participanții au realizat o sarcină prin care s-a măsurat timpul de reacție al răspunsului lor la recompensa oferită. Totodată, a fost investigată prezența unor simptome depresive, prin completarea de către ambele grupuri a unor chestionare.

Comparând rezultatele, cercetătorii au observat o diferență semnificativă între grupul care a consumat ceai verde și celălalt. Practic s-a dovedit că tratamentul cu ceai verde a îmbunătățit învățarea bazată pe recompensă și a acționat ca antidepresiv.

Data actualizare: 19-10-2019 | creare: 02-09-2014 | Vizite: 2880
Bibliografie
Effect of green tea on reward learning in healthy individuals: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot study, link: https://www.nutritionj.com/content/12/1/84
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele dovedite științific ale ceaiului verde
  • Ceai verde - beneficii conform studiilor
  • Este ceaiul verde bun pentru slăbit?
  •