Cantități mai mari de formaldehidă în țigările electronice!

©

Autor:

Cantități mai mari de formaldehidă în țigările electronice!
În 2015 David Peyton și colegii săi din cadrul Universității de Stat Portland au publicat în New England Journal of Medicine un studiu ce releva existența a noi forme de formaldehidă în vaporii emiși de țigările electronice.

O cercetare publicată recent în jurnalul științific Scientific Reports (2018) a acelorași autori sugerează că atât formaldehida sub formă gazoasă, cât și noii compuși aldehidici identificați în vaporii țigaretelor electronice, se găsesc în cantități cu 5 până la 15 ori mai mari comparativ cu țigaretele convenționale.

Formaldehida este un carcinogen potent, iar spre deosebire de forma gazoasă, formaldehida care se găsește cuplată de particule din aerosolii emiși de țigaretele electronice se depozitează mult la profund la nivelul plămânilor.


Aceste riscuri sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât utilizarea țigaretelor a luat amploare nu doar în rândul adulților, dar mai ales la minori.

Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat? 

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 01-01-2020 | creare: 24-05-2018 | Vizite: 1007
Bibliografie
New study shows higher formaldehyde risk in e-cigarettes than previously thought, link: https://medicalxpress.com/news/2018-05-higher-formaldehyde-e-cigarettes-previously-thought.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaporii degajați de țigaretele electronice se evaporă în câteva secunde
  • Vaporii țigării electronice, toxici pentru cavitatea orală
  • Țigaretele electronice la fel de nocive pentru gingii ca cele clasice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum