Ce efect are adăugarea sintagmelor „ultraprocesat” și „conținut ridicat de zahăr” pe ambalajele alimentelor?

©

Autor:

Ce efect are adăugarea sintagmelor „ultraprocesat” și „conținut ridicat de zahăr” pe ambalajele alimentelor?
În prezent, etichetele ambalajelor alimentelor se concentrează pe conținutul nutrițional, însă există o nevoie urgentă de a include informații despre nivelul de procesare a alimentelor, având în vedere asocierea alimentelor ultra-procesate cu probleme grave de sănătate, precum bolile de inimă, diabetul și cancerul. Studiul publicat în revista Nutrients abordează modul în care adulții din Statele Unite percep etichetele „ultra-procesat” aplicate pe ambalajele alimentelor și potențialul acestora de a influența comportamentul consumatorilor spre alegeri mai sănătoase.
Studiul a implicat 600 de adulți din SUA care au evaluat percepțiile produselor sub trei condiții de etichetare: control, „ultra-procesat” și „ultra-procesat, plus conținut ridicat de zahăr”. Scopul a fost de a înțelege impactul noilor etichete „ultra-procesat” în comparație cu etichetele nutriționale tradiționale, folosind o marcă populară de iaurt pentru a controla biasul de marcă. Participanții au răspuns la întrebări care evaluau atenția acordată etichetelor, gândurile despre riscurile de sănătate asociate și eficacitatea percepută a mesajului etichetelor, indicând potențialul etichetelor de a descuraja achiziționarea produsului.

Rezultatele studiului au arătat că etichetele care combină mențiunile „ultra-procesat” și „conținut ridicat de zahăr” au fost mai eficiente în captarea atenției, în promovarea reflecției asupra riscurilor de sănătate asociate și în descurajarea achiziției produselor comparativ cu eticheta „ultra-procesat” singură sau eticheta de control. Aceste descoperiri sugerează că integrarea informațiilor despre procesare cu conținutul de nutrienți pe etichete ar putea influența alegerile mai sănătoase ale consumatorilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 09-04-2024 | creare: 09-04-2024 | Vizite: 319
Bibliografie
Labels reveal the truth: "Ultra-processed" and "high in sugar" deter shoppers, link: https://www.news-medical.net/news/20240408/Labels-reveal-the-truth-Ultra-processed-and-high-in-sugar-deter-shoppers.aspx

Image by Squirrel_photos on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reducerea cantității de zahăr din alimentele ambalate poate preveni bolile de inimă
  • Alimentele ultraprocesate afectează microbiomul intestinal: corelația este confirmată de o nouă recenzie
  • Consumul de alimente ultraprocesate crește riscul de COVID-19
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum