Ce medicamente poți lua cu tine în Avion: informații utile pentru călători

©

Autor:

 Ce medicamente poți lua cu tine în Avion: informații utile pentru călători

Cu siguranță, fiecare dintre noi și-a pus măcar o dată în viață întrebarea: “Ai voie cu medicamente în avion?”
În acest sens, îți punem la dispoziție toate regulile și restricțiile cu privire la accesibilitatea medicamentelor în avion, precum și câteva sfaturi utile pentru viitoarele tale călătorii, care pot începe cu Bilete de Avion ieftine!


Reguli generale privind accesibilitatea medicamentelor în avion:

Medicamentele pot fi transportate în bagajul de mână sau în cel de cală:
Majoritatea medicamentelor sunt permise în avion, fie că sunt în formă de pastile, lichide sau injecții.

Medicamentele trebuie să fie în ambalajul lor original:
Păstrează medicamentele în ambalaj original, astfel încât să fie ușor identificabile și să eviți orice confuzie cu privire la conținutul acestora.

Păstrează rețeta de la medic:
Dacă iei medicamente care necesită o rețetă sau pot trezi suspiciuni, este recomandat să ai la tine o rețetă de la medic, care să confirme necesitatea acestora.

Medicamente permise in avion

Tipuri de medicamente și recomandări pentru călători:

  • Pastile și capsule: cele mai obișnuite tipuri de medicamente pe care le poți lua în avion. Recomandăm să le păstrezi în ambalaj original și să le ai la îndemână în timpul zborului.

  • Lichide:  siropurile, picăturile sau soluțiile sunt permise  în avion, dar există anumite restricții cu privire la cantitatea acestora. Conform regulilor de siguranță, lichidele trebuie să fie ambalate în recipiente individuale de maxim 100 ml, împreună având capacitatea maximă de 1 litru și să fie plasate într-un singur sac transparent de plastic.

  • Injecții:  Dacă ai nevoie de medicamente precum injecții, trebuie să obții aprobarea în avans de la compania aeriană, precum și de la autoritățile aeroportuare.

 

Sfaturi utile pentru călătorii cu medicamente în avion:

Înainte de a merge într-o deplasare nu uita de asigurarea de călătorie:
Nimic nu este mai important decât să fii protejat și să te simți în siguranță în timpul călătoriilor tale!

Păstrează medicamentele în bagajul de mână:
În timp ce poți transporta medicamente în bagajul de cală, noi îți recomandăm să le păstrezi în bagajul de mână, pentru a le avea la îndemână pe tot parcursul zborului.

Verifică restricțiile internaționale:
Când zbori în străinătate, informează-te referitor la restricțiile și reglementările privind medicamentele pentru țara în care călătorești, deoarece acestea pot varia în funcție de destinație.

 

Respectă aceste reguli și călătorește în siguranță cu toate medicamentele necesare, dar nu înainte ca să-ți rezervi un bilet de avion ieftin!


Data actualizare: 19-04-2024 | creare: 19-04-2024 | Vizite: 560
Bibliografie
Text si imagini oferite de catre Zbor24.ro
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: