Cercetătorii au descoperit impactul infecției cu virusul SARS-CoV2 la nivel ocular

©

Autor:

Cercetătorii au descoperit impactul infecției cu virusul SARS-CoV2 la nivel ocular

Studii recente indică faptul că durerea oculară este cel mai semnificativ simptom oftalmologic legat de infecția cu virusul SARS-CoV2.
Dintre cei 83 de respondenți la studiu, 81% au raportat simptome oculare pe durata bolii, simptome ce au durat mai puțin de 2 săptămâni în majoritatea cazurilor.

Cercetătorii au rugat pacienții participanți la studiu să completeze un formular legat de simptomele lor și să menționeze diferențele ce au apărut după confirmarea bolii. Astfel, 16% dintre pacienți au afirmat faptul că durerea oculară a reprezentat unul dintre simptomele acestei patologii, un procent semnificativ mai mare față de doar 5% ce au prezentat acest disconfort anterior bolii. De asemenea, 18% au raportat fotofobie, comparativ cu 13% dintre pacienți înainte de confirmarea infecției cu SARS-CoV2.

Autorul principal al studiului, Profesor Shahina Pardhan - director al Institutului de Cercetare al Ochiului si Vederii de la Universitatea Ruskin din Anglia, afirmă faptul că acesta este primul studiu care investighează variatele simptome oculare ce pot indica apariția conjunctivitei în contextul infecției cu virusul SARS-CoV2, cronologia lor de apariție în relație cu celelalte simptome și durata acestora. O altă utilitate a acestui studiu este înțelegerea modului în care virusul SARS-CoV2 infectează cojunctiva și mecanismul prin care acesta se răspândește apoi în organism.

Este, de asemenea, foarte importantă efectuarea diagnosticului diferențial între conjunctivita apărută în contextul COVID19 și celelalte etiologii ale inflamației mucoasei oculare.

Cercetările s-au desfășurat la Anglia Ruskin University, iar rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul medical BMJ Open Ophthalmology.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 14-12-2020 | creare: 14-12-2020 | Vizite: 873
Bibliografie
Research reveals how COVID-19 affects the eyes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/12/201208111541.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Și formele mai ușoare de COVID-19 pot avea efecte negative pe termen lung
  • COVID-19: se așteaptă un val al afecțiunilor cronice de sănătate
  • COVID-19, o povară masivă asupra sănătății pe termen lung
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum