Insomnie după Covid 19

07-01-2022
MIFIV
Nu este medic/terapeut
MIFIV
Bună ziua, În timpul perioadei de izolare în urma infecției cu Covid 19 noaptea pe când să adorm îmi creștea pulsul și simțeam o căldură în zona pieptului și după 2 ore de somn mă trezeam și nu m-ai reușeam să dorm doar spre dimineață, menționez că pe toată perioada izolării am avut dureri în găt și nasul înfundat foarte tare.
După perioada de izolare de 14 zile am început serviciul lucrând în schimbul de noapte, și de atunci mi-a apărut o insomnie severa după aproximativ 10 minute dupăce adormeam îmi creștea pulsul și mă trezeam, adormeam din nou și mătrezeam iarăși după care nu m-ai aveam somn, după câteva zile ne dormit am consultat un Dr. Psihiatru și mi-a spus că am anxietate și mi-a dat tratament Rivotril un sfert dimineață și unul seara, Tritrico seara1/3 și Olanzapină un sfert seara după o lună de tratament mi-a redus tratamentul la jumate dar după 8 zile cu el redus nu am m-ai dormit decât 5 ore pe noapte, am vorbit cu el și mI-a spus să reiau primul tratament că încă nu sunt pregătit să îl las și de atunci am dormit o perioadă după care iarăși a perioade în care chiar dacă iau tratamentulnu reușesc să dorm doar câteva ore spre dimineață și toată ziua am o stare de somnolență. Ce ar trebui să fac în continuare ar fi bine să consult și un medic Somnolog, a-și dori să îmi recapăt somnul dar nu știu ce să fac, simt că tratamentul nu m-ai are re, uitatul că la început când dormeam toată noaptea fără probleme. Vă mulțumesc și sper că nu v-am plictisit cu textul lung dar nu știu ce să fac.
21 comentarii
2
08-01-2022, ora 10:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cereti medicului psihiatru un somnifer.
2
09-01-2022, ora 13:48
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

S-ar putea ca de fapt povestea cu covidul sa fi scos la iveala probleme mai vechi, care nu pot fi gestionate cu medicatie. Mai ales ca folositi deja medicatie care e aproape de anestezia generala: rivotril+tritico+olanzapina!

Incercati sa mergeti la un psihoterapeut cu experienta si sa discutati situatia mai in detaliu
2
09-01-2022, ora 19:28
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Pe lângă medicație, va recomand sa mergeți la un psihoterapeut. Lupta cu covidul a fost probabil “ultima picătura in pahar”, însemnând ca “ceva” era deja acolo. Încercați terapia cognitiv comportamentala. Mult succes!
1
10-01-2022, ora 10:42
MIFIV
Nu este medic/terapeut
MIFIV
Mulțumesc pentru sfaturi am să consult și un psiholog, menționez că tratamentul este în doză mică așa mi-a spus medicul psihiatru, dar din ce am citit pe internet Olanzapina este pentru tratarea Schizofreniei și mie mi-a fost recomandata pentru anxietate și insomnie ce părere aveți este bună schema de tratament?
Medicul a spus că acesta este tratament pentru anxietate nu doar pentru insomnie.
1
10-01-2022, ora 20:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Acest tratament este pentru anxietate si insomnie, nu doar pentru schizofrenie.
1
11-01-2022, ora 09:27
MIFIV
Nu este medic/terapeut
MIFIV
Mulțumesc pentru răspuns.
1
15-01-2022, ora 12:16
MIFIV
Nu este medic/terapeut
MIFIV
Bună ziua, am consultat și un medic Psiholog care cred că m-ai mult ma încurcat, mi-a zis că schema de tratament Rivotril-Tritico-Olanzapina nu este bună că Olanzapina cu are ce căuta acolo și că să consult și alt psihiatru, am consultat un alt Dr.Psihiatru care mi-a schimbat tratamentul mi-a dat zoloft 1dimineața și 1 la a.iaz și doxepin de la 1 la 3 seara după cât am nevoie, și am întrerupt primul tratament brusc pentru că a spus că sunt doze mici și se poate trece de la un tratament la altul, am 2 zile de când am schimbat tratamentul și nu mă simt așa de bine am dormit puțin noaptea și simplu furnicături prin mușchi am sări de neliniște, vederea încețoșată am momente când simt că parcă înnebunesc că parcă nu m-ai pot să lupt cu aceste tratamente și parcă ar fi bine să nu m-ai fi. Nu știu ce să fac să reiau primul tratament care Dr. spune că dă dependență s-au să merg în continuare cu acesta despre care Dr Pihiatru a spus că nu dă dependență și să am răbdare, dar cu celalalt tratament era mai bine dar în timp dă dependență și nu știu cât timp o să meargă că deja trebuia să cresc doză de Olanzapină la 1/2 și mă gândesc că urmau după aceea și la Triticò.
1
27-01-2022, ora 04:46
MIFIV
Nu este medic/terapeut
MIFIV
Nu mă poate ajuta nimeni cu un sfat alți câte au pățit la fel ca mine au reușit să se vindece.
1
28-01-2022, ora 08:41
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Nu mai bagati aceste chimicale in dumneavoastra este o schema extrem de incarcata 100mg de zoloft este o doza foarte mare de inceput nu tremurati?
Zoloft poate da akatasie stra de neliniste si imposibilitatea de a sta jos, olanzapina e ca si cum incearca sa va adorma cu o bazuca nu va simtit lipsit de emotii si de libido?
Doxepinul este un antidepresiv triciclic cu o gramada de efecte adverse si rivotrilul este si pastila diavolului uitatita pe google la Jordan Peteson benzo a trebuit bagat in coma sa scape de sevraj.
Pe scurt aveti 2 antidepresive un antipshihotic ingrozitor si o benzodiazepina horoor toate dau dependenta inclusiv antidepresivele il numesc sindrom de intrerupere dar e sevraj.
1
28-01-2022, ora 18:22
MIFIV
Nu este medic/terapeut
MIFIV
Acum iau doar Zoloft ziua de două ori pe zi și Doxepin+Gerodorm seara să pot dormi știu că sunt chimicale și de la Zoloft nu mă simt prea bine dar medicul psihiatru spune ca să am răbdare eu i-am zis că nu mă simt bine am întrerupt tratamentul cu Zoloft și m-am simțit m-ai bine după care l-am reluat că am zis să ascult de dr. Pshiatru si iar au apărut stările de arsură prin mâini nu știu ce să fac să îl m-ai iau medicul a spus că e viața mea fac ce vreau dacă vreau le iau dacă nu vreau să nu le m-ai iau dar trebuie să iau Doxepinul și gerodorm să pot dormi acum încerc și iau vitamine ceaiuri și melatonină poate o să se rezolve ceva. O să merg și la un dr. Homeopat să văd ce zice și la un psiholog și la neurolog nu m-ai știu ce să fac poate are cineva un sfat bun o să apreciez.
1
29-01-2022, ora 11:35
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Pai aveti insomnii de la zoloft si arsurile pe piele cu Gerodormul aveti grija ca face parte din categoria hipnoticelor inrudite cu benzodiazepinele va rade memori pe termenul lung plus creaza o depententa si un sevraj urat.
Cand intra-ti in toleranta nu veti mai putea dormi de loc.
0
29-01-2022, ora 13:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ murariuu

Lasati oamenii sa se trateze. Nu sunteti dv. mai in masura sa le spuneti ce tratament sa ia decat un doctor cu zeci de ani de experienta. Vad ca ati inceput sa deveniti foarte agresiv pe forum si sa le spuneti oamenilor pe diverse topicuri sa nu se trateze.
Lipsa somnului duce la agravarea bolilor psihice!
1
30-01-2022, ora 09:52
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Clara te-am citat cand am zis ca Gerodormul rade memoria. sa inceapa cu 100mg de zoloft?
Si pe prospect scrie clar ca se incepe cu 50mg omul nu doarme decat cu 4 pastile ti se pare normal?
Tu pui diagnostice si pensionezi oameni pe forum nu eu.i-am recomandat in alte cuvinte o alta parere 2 antidepresive, 1 neuroleptic, 1 benzo si un somnifer daca nu ti se pare mult atuncia nu mai stiu ce sa cred nu sunt agresiiv daca asa percepi ii fics parere ta.
2
30-01-2022, ora 12:02
MIFIV
Nu este medic/terapeut
MIFIV
Cu Zoloft am început co 50mg piept de 3 zile după care am luat 100mg și nu ia acum doar zzoloft și pentru a dormi doxepin și gerodorm dar am observat că dozepinul nu își mai face treaba că dorm puțin și iau 3 pastile de aceea m-ai iau și gerodorm..
1
30-01-2022, ora 13:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ MIFIV

Luati tratamentul asa cum vi l-a indicat medicul. Dupa circa 4-5 saptamani de tratament vedeti cum va simtiti si va reintoarceti la control. Atunci abia se vor retrage efectele secundare ale tratamentului.
1
30-01-2022, ora 13:53
MIFIV
Nu este medic/terapeut
MIFIV
Mulțumesc de răspuns.
1
30-01-2022, ora 14:01
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Buna ziua. Luați tratamentul așa cum a fost recomandat de către medic. Nu mai ascultați de alte persoane, ce fac ei, ce iau ei și cum. De aceea mergeți la medic, pentru ca este specialist și știe exact ce sa va recomande. Nu uitati sa apelați și la un psihoterapeut - psihoterapie cognitiv comportamentala de preferat! Multă sănătate!

Psih. Zsolt Orban
Therapy Sessions
1
30-01-2022, ora 15:55
MIFIV
Nu este medic/terapeut
MIFIV
Mulțumesc pentru sfaturi, am vorbit și cu un psiholog dar a zi să îmi rezolv problema cu somnul și după vedem dacă este nevoie, acum am vorbit cu altul să vedem ce zi e dacă este cazul de psihoterapie sau tratament medicamentos.
1
01-02-2022, ora 01:26
michel87
Nu este medic/terapeut
michel87
Take treatment as directed and guided by your doctor. And I recommend you to you should go for life coaching to improve your mental health because it effects on your mental stability. -----------*
I knew about it very well because I was also suffered from this last year and that effects on my mental health that's why life coaching is the best way to improve your mental health.

(*modificat de admin)
1
01-02-2022, ora 16:21
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Problema cu somnul se poate rezolva tot prin psihoterapie. Iar tratamentul medicamentos este luat degeaba fara si partea terapeutica. Probabil ca aveti nevoie sa gasiti un alt psihoterapeut. Mergeti la mai multi, pana gasiti pe cineva cu care aveti chimie, in care aveti incredere.

Psih. Zsolt Orban
Therapy Sessions
1
03-02-2022, ora 16:47
michel87
Nu este medic/terapeut
michel87
Last year I was also suffering from insomnia and depression due to ups and downs in business. It get me into depression and insomnia. I tried everything but all fail. Then I started life coaching after someone recommendation and now I am happily live my life without any kind of depression or insomnia. Even life coaching also improve my mental health.
-----------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Insomnia
 • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
 • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
 • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
 • Insomnia crește riscul de astm la adulți
 • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
 • 2Breathe - dispozitivul care îți îmbunătățește somnul
 • Tratamentul cu melatonină este eficient în insomnie?
 • Câteva sfaturi pentru insomniaci
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.