COVID-19: se așteaptă un val al afecțiunilor cronice de sănătate

©

Autor:

COVID-19: se așteaptă un val al afecțiunilor cronice de sănătate
O creștere iminentă a afecțiunilor cronice de sănătate ca urmare a pandemiei SARS-CoV-2, care vor afecta societatea timp de decenii, este anticipată de Asociația Americană a Inimii.
Bolile cardiometabolice, inclusiv bolile de inimă, obezitatea, hipertensiunea și diabetul de tip 2, se află la baza acestui tsunami al bolilor cronice. Intervențiile și asistența medicală universală sunt recomandate să se concentreze asupra prevenirii bolilor cardiometabolice, inclusiv a programelor care susțin comportamente sănătoase ale stilului de viață, controlul tensiunii arteriale, gestionarea obezității și renunțarea la tutun.

În timp ce COVID-19 a afectat grav viața de zi cu zi a tuturor, impactul său social și economic va fi prezent pentru mai mulți ani. Pandemia a determinat răspunsuri urgente în multe sectoare, care ar putea fi modele pentru dezvoltarea rapidă a soluțiilor din lumea reală, care pot îmbunătăți eforturile axate pe prevenirea afecțiunilor cronice de sănătate. Un articol științific al directorului fondator al Institutului de Cercetări Clinice Duke, Robert M. Califf, fost comisar al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente, arată că o creștere dramatică a afecțiunilor cronice de sănătate, în special a bolilor cardiometabolice, este de așteptat ca urmare a pandemiei. În articolul său, Califf cere o acțiune rapidă și cuprinzătoare pentru a evita creșterea afecțiunilor cronice și implicit a deceselor cauzate de aceste afecțiuni. Califf solicită schimbări critice în sistemul de îngrijire a sănătății din SUA pentru a include îngrijiri universale de sănătate, sănătate publică și strategii de cercetare și îmbunătățirea partajării datelor de sănătate.

Califf observă, de asemenea, impactul rasismului structural și că factorii determinanți sociali ai sănătății trebuie încorporați la toate nivelurile de cercetare, îngrijire clinică și în cadrul comunităților și societății în general pentru a se realiza o îmbunătățire echitabilă și sistemică a rezultatelor sănătății. El pledează pentru acces universal la internet în bandă largă, care ar putea spori accesul la informații medicale, programe digitale de asistență și programări de telesănătate cu profesioniștii din domeniul sănătății. El recomandă urmărirea în timp real mai aprofundată a afecțiunilor cronice de sănătate, similare cu tablourile de date rapide care au fost implementate pentru a urmări cazurile COVID-19, spitalizările și decesele. Cu informații mai bune accesibile mai rapid, strategiile de prevenire și tratare a afecțiunilor cronice de sănătate pot fi măsurate și adaptate în consecință.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 12-04-2021 | creare: 12-04-2021 | Vizite: 433
Bibliografie
AHA: Tsunami of chronic health conditions related to COVID-19 expected, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210406084103.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 crește semnificativ ratele de disfuncție multiorganică
  • Și formele mai ușoare de COVID-19 pot avea efecte negative pe termen lung
  • COVID-19, o povară masivă asupra sănătății pe termen lung
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum