Cercetătorii britanici au identificat un proces de activare a sistemului imunitar pentru a lupta cu celulele leucemice

©

Autor:

Cercetătorii britanici au identificat un proces de activare a sistemului imunitar pentru a lupta cu celulele leucemice
Un studiu recent al cercetătorilor britanici dezvăluie modul în care sistemul imunitar uman poate fi declanșat să atace celulele canceroase. Publicat în Journal of Clinical Investigation, studiul ar putea ajuta la dezvoltarea de noi abordări pentru tratarea persoanelor cu leucemie mieloidă acută, un cancer al sângelui extrem de dificil de tratat la momentul actual.
Echipa de cercetare a descoperit că macrofagele, o subcategorie a globulelor ale sângelui, cu un rol esențial în apărarea organismului, ar putea fi programate să atace celulele canceroase printr-o proteină cunoscută sub numele de STING (Stimulator of Interferon Genes), un activator bine-cunoscut al sistemului imunitar. Echipa discută, de asemenea, impactul potențial pe care acest lucru l-ar putea avea asupra tratamentelor viitoare.

Rezultatele studiului oferă o perspectivă asupra modului în care sistemul imunitar poate fi utilizat pentru a ataca celulele camceroase, dacă i se oferă semnalele potrivite. „Pacienții recidivează adesea în urma tratamentului pentru cancer, deoarece cantități mici de tumoră rămân în organism. Cercetările noastre arată că țintirea acestui fenomen biologic ar putea ajuta la eradicarea leucemiei din măduva osoasă”, declară unul dintre autori, profesorul Stuart Rushworth de la Facultatea de Medicină din Norwich.

Cercetătorii au identificat mecanismele de apărare împotriva leucemiei în măduva osoasă a pacienților cu leucemie și în modele de șoarece cu leucemie mieloidă acută. „În prezent, din păcate, chimioterapia nu este adesea suficientă pentru a vindeca oamenii de leucemie. În viitor, sper că descoperirile noastre vor ajuta la îmbunătățirea tratamentelor pentru persoanele cu leucemie prin stimularea răspunsului lor imunitar”, declară același cercetător.

sursa: News Medical

Data actualizare: 02-03-2022 | creare: 02-03-2022 | Vizite: 469
Bibliografie
Study reveals how the immune system can be triggered to attack cancer cells, link: https://www.news-medical.net/news/20220301/Study-reveals-how-the-immune-system-can-be-triggered-to-attack-cancer-cells.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum