Cercetătorii investighează ce dietă ar putea ameliora simptomele COVID-19 lung

©

Autor:

Cercetătorii investighează ce dietă ar putea ameliora simptomele COVID-19 lung
Un nou studiu clinic de la Keck Medicine of USC a investigat dacă o dietă concepută pentru a reduce inflamația ar putea ajuta la ameliorarea acestei afecțiuni adesea debilitante. Premisa studiului se bazează pe cercetări recente care indică faptul că COVID-19 prelungit ar putea fi cauzat de un răspuns hiperinflamator activat în timpul infecției cu COVID-19, care, la unele persoane, nu se diminuează nici după ce infecția a trecut.
Aproximativ 7% dintre americani suferă de COVID-19 prelungit, o serie de probleme de sănătate care persistă după recuperarea de la infecția cu COVID-19. Simptomele pot include oboseală, confuzie mentală, dureri de cap, dureri în piept, palpitații și altele. Până în prezent, nu există un tratament dovedit pentru acest sindrom, iar mecanismele care îl cauzează nu sunt pe deplin înțelese.

Studiul va examina efectul antiinflamator al unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați, combinată cu un aliment medical care crește nivelul de cetone din sânge. Cetonele sunt substanțe chimice pe care organismul le produce pentru a furniza energie când este deficit de carbohidrați și zaharuri. O dietă săracă în carbohidrați și cetonele au fost ambele asociate cu reducerea inflamației în organism.

Cercetătorii intenționează să înscrie 50 de pacienți cu COVID-19 prelungit, tratați de Keck Medicine's Covid Recovery Clinic. Jumătate dintre indivizi vor primi o intervenție dietetică de 30 de zile, iar cealaltă jumătate nu. La sfârșitul lunii, cercetătorii vor evalua tolerabilitatea regimului, precum și vor compara markerii inflamatori și simptomele COVID-19 prelungit între cele două grupuri de pacienți.

Dacă intervenția nutrițională este bine tolerată de pacienți și îmbunătățește problemele lor de sănătate, cercetătorii intenționează să extindă studiul clinic la o populație mai mare. Rezultatele acestui studiu ar putea contribui la identificarea unor tratamente eficiente pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților cu COVID-19 prelungit.

sursa: News Medical

Data actualizare: 10-10-2023 | creare: 10-10-2023 | Vizite: 206
Bibliografie
New clinical trial investigates diet to ease long COVID symptoms, link: https://www.news-medical.net/news/20231009/New-clinical-trial-investigates-diet-to-ease-long-COVID-symptoms.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 7 din 10 pacienți internați cu COVID-19 continuă să prezinte simptome la un an distanță
  • O singură doză de vaccin ARNm nu reduce riscul potențial de a dezvolta simptome pe termen lung în urma COVID-19
  • O nouă evaluare a severității asupra calității vieții ale simptomelor persistente a noului SARS-CoV-2
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum