Consumul de ghimbir reduce respirația urât mirositoare

©

Autor:

Consumul de ghimbir reduce respirația urât mirositoare
O echipă de cercetare de la Technical University of Munich și de la Leibniz- Institute for Food Systems Biology a descoperit că antioxidantul 6-gingerol din ghimbir reduce respirația urât mirositoare.

Studiul a investigat modul în care compoziția chimică a diverselor produse alimentare influențează gustul sau mirosul caracteristic al alimentelor și al băuturilor.

Substanța cu gust iute care se regăsește în ghimbir, denumită 6-gingerol stimulează o enzimă conținută în salivă, care descompune substanțele cu miros urât din cavitatea bucală. Astfel se asigură o respirație proaspătă și un gust mai bun. Coordonatorul studiului, profesorul Thomas Hofmann de la Food Chemistry and Molecular Sensory Science afirmă că, în funcție de această nouă substanță se poate contribui la dezvoltarea viitoare a unor produse de igienă orală.

Tot cercetătorii au descoperit că acidul citric crește conținutul de ioni de sodiu din salivă, făcând alimentele sărate să pară mai puțin sărate. În ceea ce privește acidul citric, acesta influențează percepția noastră asupra gustului prin faptul că stimulează o cantitate mai mare de salivă. Cantitatea de minerale dizolvate în salivă crește de asemenea proporțional cu cantitatea de salivă. Astfel, când nivelul ionului de sodiu din salivă crește rapid are loc scăderea sensibilității la sarea de masă.

În cazul de față, cercetarea a combinat metode de cercetare biomoleculară cu tehnologii analitice de înaltă performanță și metode de bioinformatică.

Data actualizare: 28-11-2021 | creare: 13-08-2018 | Vizite: 914
Bibliografie
Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180730120353.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: