Consumul de pește ar putea ameliora simptomele artritei reumatoide

©

Autor:

Consumul de pește ar putea ameliora simptomele artritei reumatoide
În cadrul unui studiu recent, la pacienții cu artrită reumatoidă care au consumat pește de două ori pe săptămână s-a observat scăderea activității bolii - umflarea și durerea în articulații, împreună cu alți parametri - comparativ cu pacienții care au consumat pește mai puțin de o dată pe lună. În plus, cu cât a crescut consumul, cu atât activitatea bolii a scăzut mai mult.

Frecvența consumului de pește la cei 176 de pacienți a fost evaluată prin chestionare privind dieta urmată în ultimul an.

Artrita reumatidă este o afecțiune cronică, progresivă, care afectează articulațiile si produce inflamație, umflare și durere. Cu timpul, cartilajul se poate rupe, ceea ce poate duce la diformități și probleme de mobilitate. Deși boala nu poate fi vindecată, modificările de stil de viață, unele terapii și medicamentele pot ameliora simptomele.

„Dacă aceste rezultate vor fi confirmate de alte studii, atunci este posibil ca peștele în dietă să scadă inflamația asociată cu artrita reumatidă”, a declarat autoarea studiului, Dr. Sara Tedeschi de la Brigham and Women's Hospital și Harvard Medical School, ambele din Boston.

Studiul a fost publicat în revista Arthritis Care & Research.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 20-04-2020 | creare: 22-06-2017 | Vizite: 1520
Bibliografie
1. Rheumatoid arthritis: Regular fish intake may ease symptoms, link: http://www.medicalnewstoday.com/articles/318041.php
2. Eating fish may reduce arthritis symptoms, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-fish-arthritis-symptoms.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stimularea nervului vag poate ameliora simptomele poliartritei reumatoide
  • Siguranţa alimentară a peştelui
  • Copiii născuți de femei cu artrită reumatoidă au risc crescut de boli cronice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum