Ești ceea ce au mâncat părinții tăi!

Ești ceea ce au mâncat părinții tăi!

©

Autor:

Ești ceea ce au mâncat părinții tăi!
Un nou studiu relevă importanÈ›a comportamentului alimentar la părinÈ›i pentru sănătatea copiilor, reinterpretând expresia EÈ™ti ceea ce mănânci.

Echipa de cercetători de la Helmholtz Zentrum München a folosit È™oareci care au devenit obezi È™i au dezvoltat diabet tip 2 în urma unei diete bogate în grăsimi. UrmaÈ™ii acestora au rezultat în urma fertilizării în vitro, iar sarcina au purtat-o mame-surogat, astfel încât trăsăturile moÈ™tenite au fost transmise doar prin celulele reproducătoare: ovocite È™i spermatozoizi.

Rezultatele studiului au arătat că informațiile transmise de ovocite si spermatozoizi au dus la obezitate severă. Astfel, moștenirea tulburărilor metabolice pe cale epigenetică ar putea fi o explicațe pentru creșterea dramatică a cazurilor de diabet la nivel mondial, de vreme ce rapiditatea cu care s-au multiplicat cazurile de obezitate nu ar putea fi explicată prin mutațiile genelor.

Totodată, datele studiului au confirmat faptul că moștenirea maternă are o contribuție mai mare la schimbarea metabolismului moștenitorilor, față de moștenirea paternă.

În contrast cu genetica, termenul epigenetică se referă la moÈ™tenirea trăsăturilor care nu sunt determinate de secvenÈ›a primară a ADN-ului. Până acum, transcripÈ›iile ARN È™i modificările chimice ale cromatinei au fost considerate purtătoare a informaÈ›iei epigenetice.


Sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-01-2019 | creare: 15-03-2016 | Vizite: 1644
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obezitatea - factor de risc pentru majoritatea formelor de cancer
  • Studiu: cea mai bună opÈ›iune privind chirurgia obezității
  • ReÈ›elele sociale ar putea ajuta în procesul de slăbire
  •