Persoanele care muncesc mult peste norma obișnuită au un risc mai mare de diabet

©

Autor: Redacția ROmedic

Persoanele care muncesc mult peste norma obișnuită au un risc mai mare de diabet
Orele prelungite de muncă ne pot afecta serios sănătatea.

Într-un studiu publicat în The Lancet Diabets & Endocrinology, se arată că persoanele care muncesc mai mult de 55 de ore pe săptămână, în special cele implicat într-o activitate ce implică muncă fizică, au un risc cu 30% mai mare de a suferi de Diabet de tip 2.

Cercetătorii de la University College London au realizat o metaanaliză ce a inclus 23 de studii ce investigau efectele muncii excesive asupra diabetului.
Cele 4 studii publicate și cele 19 nepublicate, au inclus în total 222.120 de persoane de ambele sexe din Statele Unite, Europa, Japonia și Australia, monitorizate pe o perioada de peste 7 ani.

Analiza amănunțită a materialelor colectate a dezvăluit că riscul crescut de diabet în cazul persoanelor ce desfășurau o muncă fizică, cu o durată săptămânală mai mare decât norma de 35-40 de ore se menținea și după ce au fost luați în calcul și alți factori de risc, precum: vârsta, obeazitatea, fumatul, sedentarismul.

De asemenea, activitatea structurată pe ture de lucru s-a dovedit a fi de asemenea relevantă în creșterea riscului de obezitate și diabet.

Mecanismul precis care stă în spatele acestei corelații nu este pe deplin înțeles, însă se speculează că un program încărcat și fragmentat reduce drastic din timpul alocat somnului, relaxării și exercițiilor fizice.

Rezultatele importante obținute de cercetătorii britanici sunt un pas important în elaborarea unor programe de prevenție a diabetului în cadrul categoriilor socio-profesionale vizate.

Sursa: The Lancet, citată de Medical Xpress

Data actualizare: 15-01-2021 | creare: 30-09-2014 | Vizite: 5374
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  • Plasturele „inteligent” pentru monitorizarea glicemiei
  • Înălțimea influențează riscul de boli cardiovasculare, diabet și cancer
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum