Consumul unei cantități moderate de cafea în timpul sarcinii oferă beneficii materne

©

Autor:

Consumul unei cantități moderate de cafea în timpul sarcinii oferă beneficii materne
Consumul unei cantități mici până la moderată de cofeină în timpul sarcinii ar putea ajuta la reducerea riscului de diabet gestațional, potrivit unor cercetări recente. Într-un studiu prospectiv la care au participat peste 2.500 de femei însărcinate, consumul de băuturi cu cofeină a fost asociat cu un risc redus de a dezvolta diabet gestațional.
Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG) recomandă femeilor însărcinate să-și limiteze consumul de cofeină la mai puțin de 200 mg pe zi. Recomandările se bazează pe studii care sugerează potențiale asocieri cu pierderea sarcinii și naștere prematură, la niveluri mai ridicate de cofeină. Cu toate acestea, există date limitate despre legătura dintre cofeină și rezultatele sănătății materne.

Pentru a înțelege mai bine această asociere, cercetătorii au studiat datele prospective de la peste 2.500 de participante însărcinate care au fost înscrise la într-un studiu de cohortă între 2009 și 2013. La înscriere și la fiecare vizită ulterioară la cabinet, femeile și-au raportat consumul săptămânal de cafea cu cofeină, ceai cu cofeină, sifon și băuturi energizante. Concentrațiile de cofeină au fost, de asemenea, măsurate în plasma participanților la 10 până la 13 săptămâni de sarcină. Cercetătorii au asociat apoi consumul de cofeină cu rezultatele primare: diagnostice clinice de diabet gestațional, hipertensiune gestațională și preeclampsie.

Echipa de cercetare a descoperit că un consum moderat de cofeină (de până la 100 mg de cofeină pe zi) a fost asociat cu o reducere cu 47% a riscului de diabet gestațional. Nu au existat diferențe semnificative statistic în ceea ce privește tensiunea arterială, preeclampsie sau hipertensiune arterială între femeile care au consumat și cele care nu au consumat cofeină în timpul sarcinii.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-11-2021 | creare: 16-11-2021 | Vizite: 570
Bibliografie
Moderate amounts of caffeine not linked to maternal health risks, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211111171118.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de cofeină în timpul sarcinii poate afecta creierul fătului
  • Consumul de cafea este sigur în timpul sarcinii, conform unor noi informații genetice
  • Consumul de cafea în timpul sarcinii ar putea să nu fie dăunător
  •