Copiii mici evaluează și generalizează rapid comportamentul agresiv

©

Autor:

Copiii mici evaluează și generalizează rapid comportamentul agresiv
Se întâmplă de multe ori să ne formăm rapid o părere despre personalitatea unei persoane, mai ales în privința trăsăturilor negative. Spre exemplu, dacă vedem pe cineva certându-se, presupunem că este în general o persoană irascibilă. Există acum studii care spun că și bebelușii fac același tip de generalizări și chiar încearcă să evite comportamentul ce ar putea stârni furia adulților.

Studiul condus de cercetătorii de la Universitatea Washington a scos la iveală faptul că încă de la vârsta de 15 luni copiii generalizează comportamentul furios al unui adult, chiar dacă este modificat contextul social. „Copiii sunt foarte atenți la reacțiile emoționale ale adulților și „etichetează” rapid adulții predispuși la comportament furios”, spune Andrew Meltzoff, coautorul cercetărilor.

„Cercetările noastre arată că bebelușii fac tot ce pot pentru a evita să fie ținta unui comportament agresiv, dezvoltând încă de la o vârstă fragedă un răspuns inteligent, adaptativ”, a adăugat Betty Repacholi, autoarea studiului.

Puteți vedea aici înregistrarea care exemplifică experimentele studiului publicat în revista Developmental Psychology:Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 07-07-2019 | creare: 22-03-2016 | Vizite: 1655
Bibliografie
Better safe than sorry: Babies make quick judgments about adults' anger, link: http://medicalxpress.com/news/2016-03-safe-babies-quick-judgments-adults.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Agresivitatea manifestată la foame, mult mai complexă decât o consecință a hipoglicemiei
  • Neurologii au descoperit cum poate fi tratată agresivitatea în mai multe tulburări psihiatrice
  • Folositea beta-blocantelor a fost asociată cu un nivel mai scăzut de violență
  •