Soțul meu are schimbări bruște de comportament, se enervează extrem de rapid | Forumul Medical ROmedic

Soțul meu are schimbări bruște de comportament, se enervează extrem de rapid

06-09-2022
Nonwm3
Nu este medic/terapeut
Nonwm3
Bună seara! Scriu aici deoarece nu am cui sa cer un sfat. Am 33 de ani și un copil de 3 ani, locuim în străinătate. Sunt împreună cu soțul meu de 10 ani..Varsta lui este de 44 de ani.Acum se enerveaza foarte repede din motive marunte, injura și devine agresiv...uneori ma bruscheaza. Crede ca numai el are dreptate si uneori și o vorba dacă ii spun își schimba starea instant.Iar dacă se enervează pe altcineva își varsă nervii tot pe mine.
La medic este foarte greu sa îl conving sa meargă. Nu consuma alcool sau droguri. In general e un om foarte bun și iubitor, și milos, cred ca i s-au acumulat niște frustrări de-alungul timpului deoarece a ajutat foarte multi prieteni si inclusiv rude, frați de ai lui cu bani ( sume foarte mari). Ma gândesc sa nu fie și o depresie...Sincer mie mi-e greu sa mai îndur, ma face sa ma simt oribil, am început sa iau medicamente anti stres și stau mereu cu frica ca iar se enervează și simt ca ma apasă ceva în piept și as vrea sa dispar.Uneori plang zilnic.Tranteste lucruri, sparge...acum și celui mic ii e teama Stiu ca trebuia sa plec dar ma amenință cu moartea dacă plec cu copilul și mi-e foarte frica de el. As vrea sa îl ajut sa mergem la un specialist si sa gasim o soluție. În ultimul timp a luat magneziu si extravalerianic cardio, și e mai ok...lucrează și de noapte și acum o luna a avut un preinfarct...Dar tot se enerveaza pur si simplu isi pierde controlul si tremura tot ca un animal...Îmi ieste foarte rușine sa spun cuiva prin ce trec, m-am gândit ca posibil sa fie niște probleme psihice și as vrea îl ajut sa depășească asta pt ca este un sot si un tata iubitor și bun, exceptând când se enervează și se transforma complet.Am discutat foarte des pe tema asta si imi spune daca nu imi convine sa plec. M-am gandit sa ii spun medicului de famile si poate, sa il trimita dansa la un specialist. Mulțumesc anticipat!
4 comentarii
1
06-09-2022, ora 12:38
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
E foarte posibil să fie depresie. Din câte spuneți, are nevoie de ajutor, dar dacă nu acceptă, dumneavoastră nu sunteți responsabilă decât de propria persoană și de copil. Nu vreau să vă speriați, dar mediul toxic pe care îl creează o asemenea situație vă va crea probleme serioase în viitor, mai ales copilului al cărui creier este în curs de dezvoltare. E posibil să aibă anxietate când va crește, depresie, să aibă probleme cu pielea și chiar să-și piardă capacitatea de muncă pe viitor. Știu cazuri destule. Oare merită să îl expuneţi la așa ceva?
Cred că trebuie să îi dați soțului un ultimatum. Ori merge la un specialist, ori vă despărţiţi. Copilul are nevoie de liniște. Și dacă vă amenință, pt asta e poliția. Dar se poate remedia situația dacă acceptă ajutor. V-o spune cineva care are depresie, a avut simptome de furie dar s-au ameliorat mult. Conștientizarea că nu persoanele dragi sunt de vină pt stările noastre, schimbă radical comportamentul. Un psiholog îl poate face să realizeze exact de unde vine furia. Și atunci, nu-și va mai vărsa nervii pe cine nu trebuie. Probabil are nevoie și de un psihiatru, care să-i prescrie medicamente ce restabilesc nivelul de serotonină.
1
06-09-2022, ora 15:01
Nonwm3
Nu este medic/terapeut
Nonwm3
Din păcate sunt constienta, dar frica este prea mare. M-a incoltit.Iar politia pana ajunge la mine orice se poate întâmpla. Si oricum ma va gasi si se va razbuna, sa zicem ca ajungem acolo...M-a avertizat sa nu am idei de genul. A zis sa plec singura daca vreau. Nu il pot ameninta cu politia pt ca isi iese din fire si devine agresiv.
El nu realizeaza ca ceea ce face nu este ok, pur, și simplu uita ce spune sau ce face.Parca este ceva normal ce se întâmplă. Mereu ma gândesc la cel mic ca este expus la asa ceva si ma simt vinovata ca nu ii ofer un mediu mai bun... Am discutat de n nori și ii explic ca cel care suferă cel mai tare este cel mic. O sa insist sa îl indemn sa mearga la medic. Cel mic e foarte atasat de el, deci oricum as face ar suferi, este un copil vesel, sensibil și iubitor Din păcate trebuie sa îl fac sa inteleaga ca are nevoie de ajutor. Plus ca mereu spune ca își doreste sa moara și spera sa facem un accident sa murim toți 3...deci va spun ca ceea ce aud ma depaseste și este grav..Mulțumesc mult pt sfat și pt ca v- ati rupt din timpul dvs sa îmi scrieti, citesc cu lacrimi in ochi pt ca știu ca asta e realitatea și ma simt neputincioasa
1
06-09-2022, ora 16:21
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Nu-i ok deloc dacă își dorește moartea lui și a familiei, mai ales a unui copil nevinovat. Nu spun că nu iubește copilul, dar cred că depresia e mai gravă decât credeam. Doamne ferește, aici în România am tot văzut cazuri în care părinți așa ziși liniștiţi și iubitori și-au omorât partenerii de viață, pe copiii lor apoi s-au sinucis. Cu bolile grave nu-i de joacă. Poate ar trebui chemată poliția să-l interneze cu forța. Cu puțin noroc, dacă medicii îi găsesc tratamentul în acest timp, va uita de nervi și răzbunare. Dar recunosc că e un plan riscant, s-ar putea doar să-l enerveze și mai tare.
1
07-09-2022, ora 04:16
360
Nu este medic/terapeut
360
situatia e mai grava decat am crezut initial. cautati neaparat o metoda de a-l duce la psiholog macar. asa ca ignorati mesajele private pt ca nu cred ca-l vor ajuta... daca nu e o persoana prea mandra, poate ideea cu psihologul e o abordare buna. altfel cred ca ar trebui sa va consultati cu membrii familiei lui si ai dv, poate gasiti o solutie in acest sens
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: