Copiii surzi cu întârzieri de învățare beneficiază de pe urma implanturilor cohleare mai mult decât de pe urma aparatelor auditive

©

Autor:

Copiii surzi cu întârzieri de învățare beneficiază de pe urma implanturilor cohleare mai mult decât de pe urma aparatelor auditive
Un studiu realizat de către Universitatea din California de Sud susține faptul că implanturile cohleare reprezintă standardul de aur pentru tratamentul copiilor ce se nasc surzi.
Implanturile cohleare sunt mici dispozitive electronice, plasate chirurgical sub piele, cu scopul de a stimula terminațiile nervoase din ureche pentru a putea auzi.

Cercetătorii susțin că, de obicei, indiferent de tulburările auditive pe care le are sugarul, acesta este tratat întâi cu aparat auditiv. Dacă acesta nu dă rezultate și nu reușește să ajute copilul prin dezvoltarea abilităților timpurii de limbaj și vorbire, se va înlocui cu un implant cohlear.

În Statele Unite până la trei din 1.000 de copii se nasc cu probleme auditive, respectiv pierderea auzului.

În ciuda acestor analize, există unele companii de asigurări ce neagă faptul că implanturile cohleare ar putea fi mai bune față de dispozitivele auditive, sau faptul că implanturile ar putea ajuta la abilitățile de comunicare ale copilului cu cei din jur.

Un alt studiu realizat de către Keck Medicine, confirmă faptul că sugarii cu tulburări auditive și întârzieri severe de dezvoltare, au o evoluție mult mai bună cu implanturile auditive, față de aparatele auditive.

Implanturile cohleare pot îmbunătăți substanțial abilitățile copiilor surzi cu deficiențe de dezvoltare timpurie, precum abilități cognitive, comportamentale, auditive și cele de limbaj.

Studiul s-a realizat pe un lot de aproximativ 200 de sugari, toți purtând aparat auditiv la început de studiu. Toți sugarii participanți au beneficiat astfel de o evaluare de bază, în ceea ce privește cogniția, comportamentul adaptativ, limbajul și abilitățile auditive.

Cerecetările s-au realizat pe durata a câțiva ani, rezultatele concluzionând faptul că sugarii cu implanturi cohleare au prezentat o îmbunătățire cu aproape 25% mai mare a abilităților auditive, în ceea ce privește capacitatea de a observa, compara și distinge sunete în cuvinte.

Rezultatele acestui studiu sugerează faptul că niciun copil surd, cu tulburări de dezvoltare, nu trebuie trecut cu vederea.

Astfel, sunt recomandate implanturile cohleare încă de la început, pentru copiii surzi, indiferent de tulburările de dezvoltare pentru a putea avea o viață de calitate maximă.

sursa: Science Daily
foto: Shutterstock

Data actualizare: 30-05-2022 | creare: 30-05-2022 | Vizite: 701
Bibliografie
Copiii surzi cu întârzieri de învățare beneficiază de pe urma implanturilor cohleare mai mult decât de pe urma aparatelor auditive, link, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220524100508.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Implant cohlear: o nouă metodă de monitorizare ar putea ajuta la dezvoltarea unor implanturi mai performante
  • Implantul cohlear - procedura și ghidul pacientului
  • Descoperirea unei gene ar putea duce la crearea unui medicament pentru surditate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum