Implant cohlear: o nouă metodă de monitorizare ar putea ajuta la dezvoltarea unor implanturi mai performante

©

Autor:

Implant cohlear: o nouă metodă de monitorizare ar putea ajuta la dezvoltarea unor implanturi mai performante
Implantul cohlear este cea mai de succes proteză neuronală la nivel mondial. Datorită stimulării directe a nervului auditiv, implantul cohlear le permite oamenilor să audă, chiar dacă cei afectați s-au născut cu deficit de auz.
Cercetătorii de la Universitatea din Freiburg au dezvoltat o metodă pentru a converti electrozii de stimulare ai implantului cohlear obișnuiți în senzori electrochimici. În acest mod, funcționalitatea implanturilor cohleare ar putea fi monitorizată în urechea internă pe termen lung.

„Pentru prima dată, protocoalele specifice de senzori permit electrozilor de stimulare clasici ai implantului cohlear să fie folosiți ca microsenzori extrem de sensibili și preciși”, explică autorul Andreas Weltin, lider de grup în Departamentul de Inginerie a Microsistemelor de la Universitatea din Freiburg. „Această funcție de senzor stă la baza implanturilor mai inteligente care ar putea monitoriza starea implantului și mediul acestuia direct în urechea internă”.

Senzorii au fost deja utilizați pentru măsurarea conținutului de oxigen din mediul implantului în mod fiabil și fără a afecta stimularea nervului auditiv la modelele animale. Următorul pas va fi verificarea eficienței și fiabilității senzorului pe modele animale pe o perioadă mai lungă de timp. „Dacă vom obține rezultate pozitive pe termen lung, am putea începe monitorizarea permanentă a implanturilor cohleare”, spune șeful Departamentului de Cercetare Neurobiologică din cadrul Universității din Freiburg, dr. Nicole Roßkothen-Kuhl.

Beneficiarii de implant cohlear ar beneficia foarte mult de pe urma unei astfel de monitorizări, spun autorii. „Cu cât primim informațiile mai precise despre posibilele modificări, cu atât implanturi mai bune pot fi dezvoltate pentru a permite auzul perfect cât mai mult timp posibil”, declară Kuhl.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-12-2021 | creare: 23-12-2021 | Vizite: 1125
Bibliografie
Cochlear implant as a sensory, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/12/211221104232.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum