Cum pot persoanele cu „rezistență la dietă” să piardă în greutate?

©

Autor:

Cum pot persoanele cu „rezistență la dietă” să piardă în greutate?
Abordarea universală pentru tratarea obezității, ce presupune adoptarea unei diete sărace în calorii, deși eficientă în general pentru majoritatea oamenilor, este ineficientă pentru un subgrup de adulți. Aceștia, clasificați drept „rezistenți la dietă”, ar putea obține rezultate pozitive dacă ar urma un program de exerciții fizice, potrivit concluziilor unui nou studiu.
Pentru studiu, cercetătorii au utilizat datele colectate de la 20 de femei cu obezitate care au participat la un program de exerciții fizice supravegheat. În urma programului, cercetătorii au remarcat o îmbunătățire semnificativă a metabolismului mușchilor scheletici și o capacitate mai mare de pierdere în greutate în rândul participantelor la studiu clasificate ca fiind „rezistente la dietă”.

Înțelegerea fenotipurilor obezității ar putea reprezenta cheia identificării acelor variații individuale ale pierderii în greutate. În cazul persoanelor cu un fenotip al obezității rezistent la dietă, o soluție ar putea fi creșterea accentului pus pe exercițiile fizice. „Persoanele supraponderale care încearcă să piardă în greutate, de cele mai multe ori nu reușesc prea mult prin exerciții fizice. Însă, în cazul celor cu un fenotip de obezitate rezistent la dietă, rezultatele obținute în urma unui program de exerciții sunt total diferite, de cele mai multe ori îmbucurătoare” spune medicul endocrinolog Robert Dent, fondator al clinicii de gestionare a greutății a Spitalului Ottawa.

Descoperirile oamenilor de știință, considerate de către aceștia drept „încununarea de glorie” a unei muncii de cercetare de peste două decenii, ar putea duce la îmbunătățirea sănătății publice, prin remodelarea programelor de slăbit. Astfel, pentru a putea face programele de slăbire eficiente pentru persoanele care nu reușesc să piardă în greutate sau să mențină pierderea în greutate, acestea ar putea deveni personalizate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-08-2022 | creare: 18-08-2022 | Vizite: 376
Bibliografie
New insights on how some individuals with obesity can lose weight -- and keep it off, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220811135349.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum