Programele personalizate de slăbire au succes

©

Autor:

Programele personalizate de slăbire au succes
Potrivit unui studiu recent publicat în PLOS One, folosirea unui program personalizat de slăbire care încorporează aspecte vizuale privind progresul săptămânal, poate fi util pentru persoanele supraponderale și obeze pentru a pierde în greutate fără riscul de a pune kilogramele la loc. (1)
Programul poartă numele de iDip (individualized diet improvement program) și nu oferă restricționarea unor grupe alimentare. Stabilește, în schimb, un număr minim de proteine și fibre care trebuie consumate zilnic precum și maximum 1.500 de calorii pe zi. (2)

Pentru acest studiu au participat voluntarii cu vârsta cuprinsă între 25 și 59 de ani care aveau inițial un indice de masă corporală de peste 28. În decursul experimentului, participanții s-au cântărit zilnic folosind un cântar smart. După fiecare săptămână fiecare participant a primit un grafic care îi arăta progresul, ritmul de slăbire și obiectivul de greutate pe o perioadă de șase luni.

Foarte important, de-a lungul celor 12 luni de dietă voluntarii au participat la 22 de seminarii educaționale cu dieteticieni autorizați. Participanții au aflat la ce să fie atenți la cumpărături precum și atunci când gătesc. În timpul cursurilor s-a discutat și despre beneficiile activității fizice și cum să mențină noua greutate. Mai mult, fiecare participant a primit și trei ședințe de coaching individual precum și alte întrevederi cu sfaturi și recomandări.

Rezultatele au arătat că 12 și 14 persoane au terminat programul iar 50% dintre ei au slăbit minimum 5% din greutatea corporală și au menținut-o timp de șase luni.

Cercetătorii spun că o a treia fază a programului este în desfășurare, de această dacă cu 30 de participanți. După prima etapă, aceștia au avut o pierdere de 6,5% din greutatea corporală.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-07-2022 | creare: 18-07-2022 | Vizite: 314
Bibliografie
1. Individualized eating program helps dieters lose weight, keep it off, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/07/220714144957.htm
2. A feasibility study to test a novel approach to dietary weight loss with a focus on assisting informed decision making in food selection, link: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0267876
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum