Cum să ai o viață sexuală fericită în cuplu, potrivit științei

©

Autor:

Cum să ai o viață sexuală fericită în cuplu, potrivit științei
Cinematografia, serialele de televiziune și revistele sunt deseori culpabilizate pentru percepțiile eronate privind viața sexală, iubirea și relațiile de cuplu. Acum însă, avem la dispoziție date științifice, care reflectă realitatea. Specialiștii în psihologie socială de la universitatea din Toronto au investigat viața sexuală a 1.900 de participanți (în relații atât heterosexuale, cât și homosexuale) pentru a găsi cheia păstrării unei vieți sexuale fericite în cuplu.

Potrivit datelor studiului, satisfacția sexuală de-a lungul timpului în cuplu se concentrează în jurul dorinței partenerilor de a discuta și a acționa în privința problemelor de natură sexuală și așteptărilor privind viața sexuală. Deseori viața sexuală în cuplu trece printr-o etapă de „lună de miere” de 2-3 ani, după care apare o tendință spre declin a satisfacției sexuale. Odată ajunși în acest punct, este important ca cei doi să privească relația în mod deschis, să dorească să discute despre opțiuni și schimbări.

Această abordare contrastează cu imaginea idealizată a cuplurilor destinate să fie împreună, care promovează relația ca pe un lucru static, predeterminat. „Persoanele care cred în destin privesc viața sexuală ca pe un barometru al relației de cuplu și consideră că problemele în dormitor echivalează cu problemele în relație. În schimb, persoanele care cred în evoluție sexuală cred totodată că sunt capabile să rezolve problemele de natură sexuală și că acestea nu vor afecta satisfacția în relația de cuplu”, afirmă Jessica Maxwell, autoarea studiului și doctorandă la universitatea din Toronto.

„Diferențele de opinii în domeniul sexual se ivesc de-a lungul anilor de cele mai multe ori inevitabil. Viața sexuală este ca o grădină - trebuie să fie îngrijită și hrănită pentru a prospera”, a adăugat Maxwell.

Studiul „How Implicit Theories of Sexuality Shape Sexual and Relationship Well-Being” a apărut în ediția din luna noiembrie a revistei Journal of Personality and Social Psychology.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 09-11-2016 | creare: 09-11-2016 | Vizite: 2146
Bibliografie
How To Have A Happy Sex Life With Your Partner, According To Science, link: https://www.iflscience.com/brain/how-to-have-a-happy-sex-life-with-your-partner-according-to-science/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fericirea în cuplu depinde de frecvența actului sexual?
  • Calitatea somnului influențează nivelul de satisfacție în căsnicie
  • Un partener de căsnicie fericit, important pentru sănătatea ta
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum