Cum să ai o viață sexuală fericită în cuplu, potrivit științei
©
Autor: Airinei Camelia

Potrivit datelor studiului, satisfacÈ›ia sexuală de-a lungul timpului în cuplu se concentrează în jurul dorinÈ›ei partenerilor de a discuta È™i a acÈ›iona în privinÈ›a problemelor de natură sexuală È™i aÈ™teptărilor privind viaÈ›a sexuală. Deseori viaÈ›a sexuală în cuplu trece printr-o etapă de „lună de miere” de 2-3 ani, după care apare o tendință spre declin a satisfacÈ›iei sexuale. Odată ajunÈ™i în acest punct, este important ca cei doi să privească relaÈ›ia în mod deschis, să dorească să discute despre opÈ›iuni È™i schimbări.
Această abordare contrastează cu imaginea idealizată a cuplurilor destinate să fie împreună, care promovează relaÈ›ia ca pe un lucru static, predeterminat. „Persoanele care cred în destin privesc viaÈ›a sexuală ca pe un barometru al relaÈ›iei de cuplu È™i consideră că problemele în dormitor echivalează cu problemele în relaÈ›ie. În schimb, persoanele care cred în evoluÈ›ie sexuală cred totodată că sunt capabile să rezolve problemele de natură sexuală È™i că acestea nu vor afecta satisfacÈ›ia în relaÈ›ia de cuplu”, afirmă Jessica Maxwell, autoarea studiului È™i doctorandă la universitatea din Toronto.
„DiferenÈ›ele de opinii în domeniul sexual se ivesc de-a lungul anilor de cele mai multe ori inevitabil. ViaÈ›a sexuală este ca o grădină - trebuie să fie îngrijită È™i hrănită pentru a prospera”, a adăugat Maxwell.
Studiul „How Implicit Theories of Sexuality Shape Sexual and Relationship Well-Being” a apărut în ediÈ›ia din luna noiembrie a revistei Journal of Personality and Social Psychology.
Sursa: IFLScience
Data actualizare: 09-11-2016 | creare: 09-11-2016 | Vizite: 2516
Bibliografie
How To Have A Happy Sex Life With Your Partner, According To Science, link: https://www.iflscience.com/brain/how-to-have-a-happy-sex-life-with-your-partner-according-to-science/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Schimbările climatice pot contribui la apariția tulburărilor mintale
- Imaginea de la profilul de WhatsApp ca instrument de diagnostic al tulburării dismorfice corporale
- Potrivit unui studiu, 83% dintre noi vom suferi din cauza unei tulburări mentale
- Efectul anxietății asupra riscului de demență de orice cauză (analiză longitudinală)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Soțul nu ma mai iubește
- Sex prost si rar
- Ce se întâmplă cu fetele care își incep viața sexuala devreme?
- Viata sexuala inceptuta mai tarziu
- Probleme sexuale in viata de cuplu
- Viata sexuala neinceputa inca la 16 ani
- Oare il deranjeaza tare faptul ca se termina afara, dar totusi in prezervativ?
- Sex plictisitor