Calitatea somnului influențează nivelul de satisfacție în căsnicie

©

Autor:

Calitatea somnului influențează nivelul de satisfacție în căsnicie
Potrivit unui studiu realizat de doi cercetători de la universitatea din Florida, atunci când un cuplu doarme mai mult decât în mod obișnuit în fiecare noapte cei doi sunt mai satisfăcuți de mariaj, cel puțin în ziua următoare. Articolul privind studiul - „The Rested Relationship: Sleep Benefits in Marital Evaluations” - a fost publicat în revista Journal of Family Psychology.

Pe parcursul a șapte zile, 68 de cupluri au înregistrat numărul de ore dormite în noaptea anterioară, apoi au completat două chestionare privind nivelul de satisfacție pe o scară de la 1 (lipsă totală de satisfacție) la 7 (extrem de satisfăcut/ă). Primul chestionar măsura nivelul general de satisfacție, iar cel de-al doilea se referea la nouă tipuri de experiențele punctuale în cuplu, cum ar fi cantitatea de timp petrecută împrună, rezolvarea conflictelor, sau îndeplinirea sarcinilor casnice.

În special soții au fost mai puțin afectați negativ în cazul experiențelor punctuale atunci când au dormit mai mult. Cu alte cuvinte, somnul a scăzut efectul experiențelor neplăcute asupra nivelului de satisfacție generală în cuplu.

Studiul evidențiază importanța somnului ca element în autoreglare și autocontrol, acestea din urmă având influență asupra modului în care privim partenerul și relația de cuplu. Autocontrolul necesită energie ce poate fi obținută doar prin somn, ceea ce înseamnă că somnul are efecte de autoreglare în relație.

Totuși, pentru o concluzie certă este necesară repetarea studiului pe o mai mare varietate de cupluri. Studiul de față a inclus doar persoane de rasă caucaziană, căsătorite de mai puțin de șase luni, cu vârsta medie de 24 de ani.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 11-08-2016 | creare: 11-08-2016 | Vizite: 1571
Bibliografie
Sleep quality affects marital mindset, link: https://medicalxpress.com/news/2016-08-quality-affects-marital-mindset.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un partener de căsnicie fericit, important pentru sănătatea ta
  • Cum să ai o viață sexuală fericită în cuplu, potrivit științei
  • iHeartUs - aplicația care îmbunătățește relația de cuplu
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum