Un partener de căsnicie fericit, important pentru sănătatea ta

©

Autor:

Un partener de căsnicie fericit, important pentru sănătatea ta

Aceasta este concluzia unui studiu publicat de Asociația Americană de Psihologie (APA), la care au participat 1981 de cupluri heterosexuale cu vârste cuprinse între 50 și 94 de ani.


Dacă cercetările anterioare au arătat că oamenii fericiți sunt în general mai sănătoși, autorii acestui studiu au dorit să investigheze în ce măsură calitatea relației dintre partenerii unui cuplu și fericirea soțului, respectiv soției, contribuie la fericirea unei persoane.


Au fost analizate informații privind nivelul de fericire, sănătatea auto-evaluată și activitatea fizică a cuplurilor pe o perioadă de 6 ani, participanții fiind solicitați să răspundă întrebări legate de: starea de sănătate (nivelul de dizabilitate fizică, prezența bolilor cronice, nivelul de activitate fizică), îngrijprările privind starea de sănătate a partenerilor și auto-evaluarea fericirii și a satisfacției de viață.


Cercetătorii au observat că cei căsătoriți cu oameni fericiți declarau că au o stare de sănătate mult mai bună, indiferent de nivelul propriu de fericire.


Autorii consideră că există câteva posibile explicații pentru aceste rezultate:

 • Un partener fericit oferă celuilalt mai mult sprijin și mai multă grijă, comparativ cu unul nefericit, care e mai concentrat pe propriile motive de stres.
 • Un partener fericit îl implică și pe celălalt în activități care susțin sănătatea, precum somnul regulat, alimentația sănătoasă, sportul.
 • A ști că partenerul tău e mulțumit de viață în general te va împiedica să apelezi la obiceiuri distructive precum consumul de alcool sau droguri.


Chiar dacă nu te face și pe tine mai fericit, un partener fericit îți face viața mai ușoară, consideră cercetătorii.


Rezultatele au fost similare atât pentru soți, cât și pentru soții.


Sursa: Medical Xpress


Data actualizare: 30-09-2016 | creare: 30-09-2016 | Vizite: 1001
Bibliografie
Having a happy spouse could be good for your health, link: https://medicalxpress.com/news/2016-09-happy-spouse-good-health.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Cum să fim mai fericiți? (Ghid practic)
 • Fericirea indusă de consumul de substanțe
 • Râsul și fericirea
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum