Cum să scapi de starea de sevraj alcoolic și să spui stop dependenței de alcool?

©

Autor:

Cum să scapi de starea de sevraj alcoolic și să spui stop dependenței de alcool?

Dependența de alcool reprezintă o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane, în prezent. Tinerii sunt victimele unui consum abuziv de alcool, mai ales. Eșecurile repetate, nevoia de bani, imposibilitatea de a atinge repede idealurile de viață, dezamăgirile și decepțiile sentimentale profunde, sunt câteva cauze frecvente care generează o astfel de afecțiune medicală gravă.

 

Consecințele unui consum ridicat și constant de alcool generează atât de multe neajunsuri din punct de vedere medical, încât, ar trebui să ne determine destul de repede să renunțăm la acest lucru nociv. Din nefericire, atât medicii de familie cât și medicii specialiști de la noi, nu acordă o atenție sporită prevenției medicale, în momentul de față. O foarte bună cunoaștere a complicațiilor pe care dependența de alcool le generează, ar salva o mulțime de persoane, și mai ales pe cei tineri.

 

În afară de afectările multiple ale stării noastre de sănătate care sunt și ireversibile în cele mai multe situații, consumul excesiv de alcool creează și o dependență gravă. Este semnalul principal de alarmă de care ar trebui să țină cont oricine decide și începe să consume alcool în exces. Principalele complicații ce pot apare ca urmare a unui consum sporit de alcool sunt următoarele: demență, leziuni cerebrale ireversibile, dependența de alcool, diabet de tip II, pancreatită, HTA, etc.

 

Mai trebuie să adăugăm și creșterea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare grave, poate apare și starea comatoasă, disfuncția erectilă, subțierea oaselor și apariția de fracturi repetate, tulburări și chiar întreruperi ale menstruației, ulcer gastric sau duodenal cu hemoragii puternice, leziuni hepatice grave de tip cirotic, etc.

 

Așadar, înainte de a continua să consumați alcool peste limita normală, gândiți-vă la consecințe și la faptul că, la un moment dat, veți deveni dependenți de acest lucru. Dependența de alcool este greu de rezolvat și necesită timp, foarte multă voință, tratament medical costisitor și suport psihologic prelungit. Este mult mai avantajos să vă opriți la timp și să începeți un tratament împotriva dependenței de alcool adecvat, de îndată de veți conștientiza gravitatea situației cu care vă confruntați.

 

Dacă nu ați reușit să evitați consecințele grave ale consumului de alcool, trebuie să rețineți următorul lucru: dependența de alcool se poate trata cu succes, grație multiplelor medicamente clasice și datorită produselor naturiste complexe care sunt comercializate pe piață și la noi în țară, în prezent. Chiar dacă este un tratament care poate dura mult timp și chiar dacă manifestările de sevraj alcoolic sunt foarte neplăcute, există soluții pentru a scăpa de dependența de alcool, definitiv.

 

Dependenta de alcool

 

Când apare fenomenul de sevraj alcoolic? În literatura de specialitate, fenomenul de sevraj este definit ca fiind un cumul de simptome ce apar atunci când persoana respectivă a renunțat la consumul unei substanțe care a generat dependență. Sevrajul se instalează în urma consumului excesiv de alcool, în urma consumului de droguri sau de nicotină, etc. Trebuie reținut și faptul că, un sevraj alcoolic care nu este bine controlat medical, poate cauza în 20% din cazuri chiar decesul.

 

Cum scăpăm de starea de sevraj alcoolic și ce tratament pentru sevraj alcoolic putem urma? Consumul excesiv și prelungit de alcool implică apariția unor modificări importante în organismul persoanei respective. Manifestările sunt în concordanță cu perioada cât s-a consumat în exces alcool cât și cu starea fiziologică a organismului. Vindecarea de sevraj alcoolic nu este deloc ușoară, mai ales în cazul persoanelor care au consumat timp îndelungat băuturi alcoolice.

 

Deoarece pot apare complicații foarte grave (neurologice, cardiovasculare, etc.) și chiar și deces, este recomandat ca orice tip de tratament pentru sevraj alcoolic să se realizeze sub îndrumarea unei persoane de specialitate medicală și într-o unitate medicală de stat sau privată, dotată cu aparatura medicală necesară. Tratamentul dependenței de alcool, uneori, necesită internarea într-o unitate de terapie intensivă, spre exemplu.

Aici vor fi monitorizate semnele vitale, frecvența bătăilor inimii, activitatea cardiacă, respirația, tensiunea arterială, nivelul de electroliți, semnele de delirium tremens, tulburările de coagulare, etc. Există situații în care pot fi asociate cu succes și suplimente alimentare moderne sau alte categorii de medicamente naturiste. În felul acesta, vindecarea va apare mult mai repede și recuperarea va fi mult mai ușoară.

În ultimii ani, industria suplimentelor alimentare moderne a realizat o mulțime de produse eficiente care ajută persoanele afectate de alcoolism să scape de manifestările neplăcute și periculoase generate de un sevraj alcoolic. Indiferent de ingredientele pe care aceste produse le conțin, efectele lor sunt evident benefice, conform studiilor medicale realizate de-a lungul timpului. De asemenea, un alt rol benefic al lor este vindecarea complicațiilor secundare ce apar în organism.

 

În prezent, consultarea unui medic de medicină naturistă nu poate fi decât benefică recuperării medicale după sevraj alcoolic și ușurează mult efectele negative pe care acesta le generează. Indiferent de forma lor (ceaiuri, tincturi, capsule, etc.), produsele naturiste sunt de un real folos în lupta cu alcoolismul.

Cu ce se tratează dependența de alcool, în general? Alături de medicamentele clasice și de suplimentele naturale care pot fi introduse în schema terapeutică, nu trebuie omise anumite alimente care pot avea efecte cu adevărat minunate. Pe perioada tratamentului, o alimentație adecvată va ajuta mult la obținerea vindecării și va elimina o parte din neajunsurile generate de dependența și sevrajul alcoolic.

 

Studii medicale recente au demonstrat faptul că, următoarele alimente au roluri importante și ajută mult în tratamentul dependenței de alcool: strugurii, sucul din frunze de tărtăcuță amară, merele, curmalele, țelina, migdalele crude, nucile, germenii de grâu, pătrunjelul de câmp, etc. Sucurile naturale, de asemenea, au un rol benefic și reușesc de foarte multe ori să reducă pofta consumului de alcool și dependența, de asemenea.

Pentru efecte importante, este recomandat să cereți sfatul unui medicului curant care vă tratează. Produsele farmaceutice disponibile în momentul de față pe piață sunt numeroase și ele trebuie corelate într-un mod corect cu medicamentele clasice incluse în schema terapeutică. Experiența lor este importantă și vă va ajuta să depășiți mai repede și cu mult mai ușor, etapele neplăcute și dificile ale vindecării. 


Data actualizare: 07-09-2023 | creare: 07-09-2023 | Vizite: 679
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: