Dietele care promovează sănătatea planetară pot reduce riscul de sângerare sau cheaguri de sânge în creier

©

Autor:

Dietele care promovează sănătatea planetară pot reduce riscul de sângerare sau cheaguri de sânge în creier
Riscul de sângerare sau de cheaguri de sânge la nivelul creierului este mai mic în rândul persoanelor care adoptă o dietă sustenabilă pentru mediu, conform rezultatelor unui studiu al cercetării de la Universitatea Aarhus.
În lucrarea actuală, cercetătorii au folosit date din studiul populației danez privind dieta, cancerul și sănătatea. Mai bine de 57.000 de adulți cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani au luat parte la studiu la începutul anilor 1990 și au răspuns la întrebări despre obiceiurile lor alimentare și stilul de viață. În anii următori, cercetătorii au putut folosi registrele daneze pentru a identifica participanții care au dezvoltat sângerări și cheaguri de sânge în creier.

Conform concluziilor, publicate în revista științifică Stroke, dacă bărbații sau femeile adulți urmează o dietă durabilă și recomandările nordice pentru aportul de fibre alimentare, atunci riscul de sângerare sau cheaguri de sânge în creier este semnificativ diminuat. Potrivit autorului studiului, Christinei Dahm, profesor la Universitatea din Aarhus, studiul ar trebui să fie urmat în contextul obiceiurilor alimentare daneze de astăzi, care conțin o cantitate crescută de noi alimente durabile, cum ar fi laptele de ovăz și alternativele de carne pe bază de plante.

La începutul anului, Ministerul Alimentației, Agriculturii și Pescuitului din Danemarca, împreună cu Administrația Daneză Veterinară și Alimentară, au lansat câteva recomandări alimentare care promovează sănătatea planetară, care seamănă cu dietele durabile. Recomandările vor contribui la atingerea obiectivului de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră din Danemarcei cu 70% în 2030, stimulând în același timp sănătatea publică.

Recomandările presupun consumul de plante, leguminoase, pește, cereale integrale, produse lactate cu conținut redus de grăsimi, legume și fructe. De asemenea, se recomandă reducerea consumului de carne și a aportului de alimente bogate în zahăr, sare sau grăsimi.

sursa: News Medical

Data actualizare: 06-01-2022 | creare: 06-01-2022 | Vizite: 130
Bibliografie
Sustainable diet can lower the risk of bleeding or blood clots in the brain, link: https://www.news-medical.net/news/20220104/Sustainable-Diet-Leads-To-Fewer-Blood-Clots-In-The-Brain.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.