Dimensiunea pupilei poate prezice răspunsul la stimularea magnetică transcraniană pentru depresie

©

Autor:

Dimensiunea pupilei poate prezice răspunsul la stimularea magnetică transcraniană pentru depresie
Stimularea magnetică transcraniană (TMS) este o formă de tratament cunoscută pentru eficacitatea sa în reglarea dispoziției, dar care nu produce efecte similare pentru toți pacienții. Cercetătorii de la UCLA Health sugerează că un nou indicator, reacția pupilei la lumină, ar putea avea un rol semnificativ în personalizarea tratamentului prin stimularea magnetică transcraniană.
În primul studiu, publicat în Journal of Affective Disorders, cercetătorii au monitorizat 51 de pacienți care au primit tratament TMS zilnic. Înainte de a începe tratamentul, a fost măsurată amplitudinea de constricție a pupilelor atunci când erau expuse la lumină. Această măsurătoare servește ca un indicator al funcției sistemului nervos autonom parasimpatic. Rezultatele au arătat o asociere semnificativă între amplitudinea inițială de constricție a pupilelor și gradul de îmbunătățire al simptomelor depresive în timpul tratamentului. Cu alte cuvinte, pacienții cu o reacție pupilară mai accentuată la lumină înainte de terapie au avut rezultate terapeutice mai bune.

Un al doilea studiu, apărut în jurnalul Brain Stimulation, a avansat cercetarea comparând două protocoale TMS comune: stimularea de 10 Hz și stimularea intermitentă theta burst (iTBS). Pacienții cu o viteză de constricție pupilară mai lentă au arătat îmbunătățiri mai mari în simptomele depresive atunci când au fost tratați cu iTBS comparativ cu stimularea de 10 Hz.

Aceste descoperiri deschid calea către o abordare mai personalizată a tratamentului depresiei, sugerând că un test simplu, dar semnificativ, al pupilei ar putea servi ca un marker clinic pentru eficacitatea TMS. Prin înțelegerea mai profundă a mecanismelor cerebrale care stau la baza depresiei, aceste teste pot contribui la o mai bună potrivire între pacienți și tratamentele cele mai eficiente pentru ei. Cercetătorii își propun să continue cercetarea pentru a confirma valoarea testării pupilei în optimizarea tratamentului TMS.

sursa: News Medical
foto: UCLA Health (Getty Images/iStockphoto)

Data actualizare: 23-10-2023 | creare: 23-10-2023 | Vizite: 249
Bibliografie
Pupil size may predict response to TMS treatment for depression, link: https://www.news-medical.net/news/20231020/Pupil-size-may-predict-response-to-TMS-treatment-for-depression.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Telepatia sau comunicarea creier-creier prin intermediul Internetului
  • Stimularea cerebrală profundă la bolnavii cu Parkinson ar putea afecta abilitatea de a înota
  • Stimularea magnetică a creierului poate îmbunătăți memoria episodică
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum