Efectele consumului de zahăr de la o vârstă tânără

©

Autor:

Efectele consumului de zahăr de la o vârstă tânără

Efectele consumului de zahăr au fost măsurate la copiii incluși în studiul Barwon Infant Study, cu vârste cuprinse între 18 luni și 4 ani. Aportul de zahăr a fost cuantificată prin variabile continue și binare indicând mai puțin de 5% din aportul total de energie (TEI) la 18 luni și la 4 ani.


Din totalul cohortei inițiale, datele legate de alimentație au fost disponibile de la 863 participanți iar datele legate de cariile dentare, de la 368 participanți.


S-a observat că 70,4%, dintre nou-născuții de 18 luni își luau din zahăr mai puțin de 5% din aportul total de energie. De asemenea, 36,7% dintre copiii de 4 ani își luau din zahăr mai puțin de 5% din TEI.


În ceea ce privește cariile dentare, acestea afectau 46,7% din copii. Aportul de zahăr consumat la 18 luni și la 4 ani creștea riscul de carii dentare la 4-6 ani.


În concluzie, între 18 luni și 4 ani, consumul de zahăr liber crește semnificativ, iar două treimi dintre copiii depășesc 5% din aportul total de energie la 4 ani. De asemenea, aportul de zahăr la vârstele tinere crește riscul de carii dentare la 4-6 ani de viață.

sursa: News Medical


Data actualizare: 29-06-2022 | creare: 29-06-2022 | Vizite: 267
Bibliografie
Study quantifies the effect of early free sugar intake on dental caries: https://www.news-medical.net/news/20220623/Study-quantifies-the-effect-of-early-free-sugar-intake-on-dental-caries.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de băuturi îndulcite în rândul copiilor începe mult prea devreme
  • Forme ascunse de zahăr în alimentația copiilor
  • Consumul crescut de zahăr în copilărie are un impact negativ pe termen lung
  •