Forme ascunse de zahăr în alimentația copiilor

©

Autor:

Forme ascunse de zahăr în alimentația copiilor
Un nou studiu a descoperit că aproape două treimi dintre sugari (61%) și aproape toți copiii (98%) au consumat zaharuri adăugate în dieta lor zilnică, în principal sub formă de iaurturi aromate (sugari) și băuturi cu fructe (copii mici).
Anchetatorii au analizat datele de la 1.211 sugari și copii mici, cu vârsta cuprinsă între 6-23 luni. Rezultatele au arătat că sugarii consumau o lingură de zaharuri adăugate zilnic, în timp ce copiii mici consumau 6 linguri de zaharuri. S-au observat diferențe în ceea ce privește consumul de zaharuri în funcție de rasă / origine hispanică: copiii asiatici non-hispanici au consumat cea mai mică cantitate de zaharuri adăugate.

Cele mai importante surse alimentare de zaharuri adăugate pentru sugari au inclus iaurt, gustări, dulciuri și produse de panificație dulci. Pentru copii mici, sursele au inclus băuturi cu fructe, produse dulci și bomboane.

„Tranziția de la o dietă pe bază de lapte la alimente are un impact asupra alimentației, preferințelor gustului și a modelelor alimentare. Este nevoie de mai mult efort pentru a înțelege această perioadă critică”, a explicat Dr. Herrick, coordonatoarea studiului.

Cercetătorii atrag atenția asupra băuturilor care sunt surse de zaharuri adăugate în dietele copiilor mici, inclusiv laptele aromat și băuturile îndulcite cu zahăr.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-09-2020 | creare: 20-11-2019 | Vizite: 623
Bibliografie
Unhealthy habits can start young: Infants, toddlers, and added sugars. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191114075547.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de băuturi îndulcite în rândul copiilor începe mult prea devreme
  • Consumul crescut de zahăr în copilărie are un impact negativ pe termen lung
  • Efectele consumului de zahăr de la o vârstă tânără
  •