Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători

©

Autor:

Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
Mulți oameni afectați de COVID-19 au experimentat modificări ale simțului mirosului, gustului, auzului, echilibrului și, în unele cazuri, tinitus („țiuit” în urechi). Printre diversele cauze ale tinitusului se numără stresul. Ceea ce nu este clar, însă, este dacă efectele psihologice ale pandemiei, cum ar fi stresul, au agravat de fapt tinitusul. Cercetătorii au evaluat dacă severitatea tinitusului a fost influențată de blocajul determinat de pandemie. Rezultatele studiilor nu susțin ideea că pandemia a dus la o agravare a tinitusului.
Tinitusul, cel mai adesea descris ca un „țiuit” în urechi, chiar dacă nu este prezent niciun sunet extern, poate fi perceput și ca sunete de zumzăit, șuierat, bâzâit sau vuiet. La nivel mondial, aproximativ 30% dintre oameni vor experimenta tinitus la un moment dat în viață. Cercetătorii de la Universitatea din Florida, în colaborare cu omologi de la Universitatea din Cambridge, au efectuat un studiu care s-a concentrat pe potențialele efecte indirecte ale COVID-19 asupra experienței tinitusului. Ei au evaluat dacă severitatea tinitusului, măsurată prin evaluări ale intensității tinitusului, supărării și efectului asupra vieții, a fost influențată de blocarea legată de pandemie. Deși COVID-19 a schimbat atât de multe aspecte ale societății, există câteva vești bune, cel puțin în ceea ce privește tinitusul.

Pentru studiu, cercetătorii au comparat două grupuri independente de pacienți: un grup evaluat pe parcursul a trei luni de izolare în Regatul Unit și un grup evaluat în aceeași perioadă din anul precedent. Ei au examinat audiometria cu tonuri pure ale pacienților și scorul lor pe scara vizuală analogică (VAS) al intensității tinitusului, supărării și efectului asupra vieții, care au fost importate din înregistrările lor. Cercetătorii au comparat evaluările VAS de la ambele grupuri. Toți pacienții căutau pentru prima dată ajutor pentru tinitus.

Rezultatele studiului, publicate în Jurnalul Academiei Americane de Audiologie, nu susțin ideea că pandemia a dus la o agravare a zgomotului tinitusului sau a impactului asupra vieții, iar scorurile medii nu au fost diferite semnificativ pentru grupurile văzute înainte și în timpul blocajului determinat de pandemie. Orice modificare a bunăstării psihologice sau a stresului produse de izolare nu au afectat în mod semnificativ evaluările severității tinitusului.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-03-2022 | creare: 04-03-2022 | Vizite: 1267
Bibliografie
Did COVID-19 make tinnitus, 'ringing' in the ears, worse? link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220302092736.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezultate promițătoare pentru un dispozitiv non-invaziv de tratament pentru tinitus
  • Cercetătorii au descoperit impactul infecției cu virusul SARS-CoV2 la nivel ocular
  • Cheagurile de sânge apărute după infecția cu COVID-19 pot fi cauzate de răspunsul imun prelungit
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum