Eficiența vaccinului antigripal poate fi dată de gene

©

Autor:

Eficiența vaccinului antigripal poate fi dată de gene
Un studiu realizat în cadrul Universității Yale a arătat că există o genă specifică a cărei amprentă este corelată cu răspunsul eficient al vaccinului antigripal.

Această cercetare subliniază și atrage atenția asupra unei grupări de gene asociate eficienței vaccinului, și au descoperit și că în timp ce ar putea fi asociate cu răspunsul benefic al vaccinului în cazul persoanelor mai tinere de 35 ani, ar putea exista un trend opus în cazul celor trecuți de 60 ani.

Noul studiu a inclus mai mult de 500 subiecți, divizați în 2 categorii de vârstă: sub 35 ani și peste 60 ani. Echipa a determinat eficacitatea vaccinului calculând magnitudinea răspunsului anticorpilor la fiecare subiect.

Au fost identificate 9 gene ce cresc eficiența și 6 gene ce o reduc. De asemenea, se pare că expresia genelor care cresc eficiența vaccinului la cei mai tineri nu îmbunătățește răspunsul vaccinului la cei trecuți de 60 de ani. Efectul genetic în funcție de vârstă este însă un subiect care încă nu a putut fi explicat de oamenii de știință, dar urmează cercetări amănunțite în acest sens.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Science Immunology.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 19-09-2021 | creare: 06-09-2017 | Vizite: 1121
Bibliografie
The effectiveness of the flu vaccine is all in your genes, link: https://newatlas.com/genes-flu-vaccine-effectiveness/51078/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Estrogenul protejează femeile de gripă, nu și bărbații
  • Suntem programați să fim atrași de un stil de viață activ din timpul vieții intrauterine?
  • Vaccinul antigripal, mai eficient dacă e administrat dimineața
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum