Epidemia de obezitate din SUA este în creștere, conform unui nou studiu

©

Autor:

Epidemia de obezitate din SUA este în creștere, conform unui nou studiu
Cercetătorii au analizat datele a mai mult de 13.800 de adulți pentru a studia tulburările de alimentație și evoluția epidemiei de obezitate în SUA, dar care se reflectă și pe plan mondial.
Prin studiul publicat în Journal of Obesity, oamenii de știință constată că mai mult de jumătate dintre adulți au luat în greutate cu cel puțin 5% față de valoarea inițială, pe o perioadă de 10 ani, iar mai mult de o treime s-au îngrașat cu circa 10%. O cincime dintre participanți au crescut în greutate cu cel puțin 20%.

Femeile au acumulat în greutate de două ori mai mult decât bărbații, în medie 12 kg. În funcție de rasă, femeile de culoare au avut cea mai mare creștere ponderală, iar bărbații asiatici au înregistrat cele mai mici fluctuații.

Cele mai mari modificări ponderale le-au înregistrat adulții tineri. Conform Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA, 42,4% dintre adulți sunt obezi. Față de anul 2000, numărul persoanelor obeze a crescut cu aproximativ 40%, iar obezitatea severă s-a dublat.

Concluzia studiului a fost că epidemia de obezitate este o problemă serioasă pentru sănătatea populației adulte din SUA, dar nu numai.

Recomandarea oamenilor de știință este ca profesioniștii din domeniul sănătății să acorde mai multă atenție persoanelor aflate la risc și să dezvolte programe de prevenție a obezității, prin educarea populației încă de la cele mai mici vârste. O atenție sporită asupra dietei și creșterea numărului de ore dedicate activităților sportive săptămânale este esențială pentru dezvoltarea unor comportamente benefice și lipsite de nocivitate pe viitor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-06-2022 | creare: 29-06-2022 | Vizite: 342
Bibliografie
As US obesity epidemic grows, new study shows who is gaining weight over the last decade, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220623140610.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obezitatea - factor de risc pentru majoritatea formelor de cancer
  • Studiu: cea mai bună opțiune privind chirurgia obezității
  • Rețelele sociale ar putea ajuta în procesul de slăbire
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum