Rețelele sociale ar putea ajuta în procesul de slăbire

©

Autor: Redacția ROmedic

Rețelele sociale ar putea ajuta în procesul de slăbire
Integrarea rețelelor sociale în programele de slăbire ar putea fi de ajutor în reducerea ratei obezității, potrivit unei analize realizate de către Imperial College London.

Obezitatea este considerată o problemă globală de sănătate publică de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), fiind un factor de risc pentru diabet, boli cardovasculare, cancer și chiar probleme de natură psihologică.
Din aceste considerente, oamenii de știință își concentrează eforturile pentru a găsi cele mai diverse moduri prin care expansiunea obezității poate fi încetinită.

La Summit-ul Mondial al Inovațiilor pentru Sănătate (WISH) s-a discutat și posibilitatea ca rețele de socializare precum Twitter sau Facebook să găzduiască grupuri de suport formate din medici și alte persoane cu probleme de greutate, care să le ofere sprijinul necesar pentru a slăbi.

Cercetătorii britanci au analizat rezultatele a 12 studii anterioare (efectuate în SUA, Europa, Asia de Est și Australia) care investigaseră succesul unor astfel de programe și observaseră progrese, deși modeste.

Se pare că folosirea acestor grupuri de suport pe rețelele de socializare a condus la o scădere colectivă a indicelului de maspă corporală (IMC) cu 0.64 procente.

Argumentele britanicilor în favoarea folosirii rețelelor sociale privesc costurile reduse și comoditatea – pacienții ar putea intra în contact direct cu medicii fără să fie nevoiți să se deplaseze la cabinet și să plătească transportul și consultația.

Sunt necesare cercetări suplimentare care să analizeze în ce manieră rezultatele obținute cu ajutorul social media pot fi optimizate.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 27-11-2019 | creare: 09-09-2014 | Vizite: 2581
Bibliografie
Social networking can help people lose weight, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/282203.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obezitatea viitoarei mame ar putea afecta dezvoltarea oaselor fătului
  • Obezitatea - factor de risc pentru majoritatea formelor de cancer
  • Studiu: cea mai bună opțiune privind chirurgia obezității
  •