Exercițiile fizice îmbunătățesc funcția creierului la persoanele obeze

©

Autor:

Exercițiile fizice îmbunătățesc funcția creierului la persoanele obeze
Noile descoperiri de la University ofTübingen arată că exercițiile fizice îmbunătățesc funcția creierului.
În studiul actual, condus de Dr. Stephanie Kullmann, 22 de adulți sedentari, care sufereau de obezitate (un IMC mediu de 31) au fost supuși la două scanări ale creierului înainte și după o perioadă de exerciții fizice de opt săptămâni, inclusiv ciclism și mers pe jos.

Funcția creierului a fost măsurată înainte și după utilizarea unui spray nazal cu insulină pentru a investiga sensibilitatea la insulină a creierului. Participanții au fost, de asemenea, evaluați pe baza gradului de îmbunătățire a cunoașterii, a stării de spirit și a metabolismului periferic.

Creșterea sensibilității la insulină în regiunile cerebrale legate de dopamină, cu ajutorul exercițiilor fizice, poate contribui la scăderea riscului unei persoane de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, împreună cu beneficiile pentru starea de spirit și cunoaștere”, a declarat Stephanie Kullmann, autorul studiului.

Exercițiile fizice au crescut fluxul sanguin regional în zonele creierului importante pentru controlul motor și sistemul de recompensă, îmbunătățind semnificativ funcția creierului asociată dopaminei.

De asemenea, cu cât mai multe îmbunătățiri a avut funcției creierului, cu atât mai multă grăsime a pierdut o persoană în timpul exercițiilor fizice.

Participanții au raportat o îmbunătățire a dispoziției și a comutării atenției asupra sarcinilor, ceea ce reprezintă un indicator al îmbunătățirii funcției executive.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 19-07-2019 | creare: 19-07-2019 | Vizite: 609
Bibliografie
Exercise improves brain function in overweight and obese individuals. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190709171815.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum