Care sunt cele mai indicate exerciții pentru adolescenții obezi?

©

Autor: Redacția ROmedic

Care sunt cele mai indicate exerciții pentru adolescenții obezi?
Un nou studiu a încercat să găsească cel mai bun program de exerciții fizice pentru a combate epidemia de obezitate la adolescenți. Se pare ca programul ideal combină exercițiile de rezistență cu aerobicul.

Studiul condus de cercetătorii de la Universitățile Calgary și Ottawa se numește Healthy Eating Aerobic and Resistance Training in Youth (HEARTY) și a fost publicat în revista Journal of the American Medical Association (JAMA) Pediatrics.

Cercetările au implicat 304 tineri obezi cu vârste între 14 și 18 ani. Copiii au urmat aceeași dietă, însă au fost împărțiți în patru grupe: prima grupă a urmat exerciții de forță cu aparate și greutăți, a doua grupă a urmat exerciții aerobice pe biciclete eliptice si benzi de alergat, a treia grupă a urmat exerciții aerobice combinate cu cele de rezistență, iar a patra grupă nu a facut deloc sport.

La cele trei grupe care au făcut sport s-a înregistrat o reducere semnificativă a grăsimii corporale, comparativ cu grupa de control, care a urmat doar dieta alimentară. Procentul de grăsime pierdută a fost mai mare la tinerii care au combinat aerobicul cu exercițiile de rezistență, față de cei care au urmat doar un singur tip de exerciții. La fel, primii au pierdut aproximativ 7 cm în talie, față de o medie de 4 cm a celor din celelalte doua grupe cu un singur tip de exerciții.

Aproximativ 80% din adolescenții obezi continuă să fie supraponderali și la maturitate, ceea ce le afectează calitatea vieții și cauzează probleme cronice de sănătate. Obezitatea la vârsta adultă crește riscul de diabet, boli de inimă, cancer și dizabilitate.

Data actualizare: 17-07-2018 | creare: 29-09-2014 | Vizite: 4859
Bibliografie
Best exercise for obese youths analyzed, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2014/09/140922180017.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obezitatea viitoarei mame ar putea afecta dezvoltarea oaselor fătului
  • Obezitatea - factor de risc pentru majoritatea formelor de cancer
  • Studiu: cea mai bună opțiune privind chirurgia obezității
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum