2 episoade psihotice acute

25-06-2020
inghetata
Nu este medic/terapeut
inghetata
Buna ziua.
Sotul meu a suferit in urma cu 2 ani un al doilea episod pihotic acut, intervalul dintre cele 2 episoade fiind de 9 ani. Mentionez faptul ca dupa prima internare de 1 luna la Obregia, a respectat intocmai tratamentul, timp de aproximativ un an si jumatate- o injectie lunara cu Rispolept.Dupa a doua internare de o luna, a luat zinic tratament timp de 2 ani si 2 luni- adica Rispolept 1mg/1ml, cate 2 ml pe zi-solutie orala.
D-na doctor care l-a internat, a intrat in concediu de maternitate, bolnavii dumneaei fiind pasati de la un medic la altul, intr-o Policlinica...Asa ca timp de un an a schimbat multi medici care ii prescriau doar reteta cu Rispolept.
Acum se simte bine, dar a renuntat la 1ml de Rispolept/zi din proprie initiativa.Considera ca din cauza lui s-a ingrasat.
Ce sfat imi dati?Ar mai trebui sa continue/sau nu cu Rispolept?Specific din nou ca a luat zilnic 2 ani si 2 luni, dupa cel de-al doilea episod. As dori raspunsul unui psiholog...Va rog frumos!
Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Am uitat sa mentionez ca are 45 de ani si avem 2 copii.
6 comentarii
1
25-06-2020, ora 16:52
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua,
Înainte de încetarea tratamentului va recomand o evaluare psihologica la un psiholog clinician cu experiență, pentru a se vedea care este situația actuala.
Pe de alta parte, repetarea acestor episoade în timp are legătură cu un mod de funcționare al sotului, probabil o incapacitate de a se adapta sau de a gestiona unele situații. Iar asta ar trebui discutat cu un psihoterapeut. Medicația tratează simptomele și nu cauzele care au declanșat episoadele
1
25-06-2020, ora 17:09
inghetata
Nu este medic/terapeut
inghetata
Va mulțumesc frumos! Soțul refuza un control, văzând ca se simte bine. Factorul declanșator al bolii a fost stresul și oboseala de la serviciu, pe care le 'calma' cu alcool... Nu a mai consumat nimic din 2018, dar nu sunt sigura ca pe viitor nu poate începe din nou, cu toate ca e costient(și asa au spus și medicii) ca acesta a declanșat boala. Va mulțumesc încă o data pentru răspuns.
1
25-06-2020, ora 19:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
5 ani tratament dupa al doilea episod.
2
30-06-2020, ora 16:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegul meu vă recomand evaluare psihologică și ședințe de psihoterapie pentru a învăța cum să gestioneze situațiile dificile și să câștige competențe pentru a le depăși.
1
30-06-2020, ora 17:25
inghetata
Nu este medic/terapeut
inghetata
Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Nu este de acord sa mergem la nicio evaluare psihiatrica/psihologica...Nici nu am avea unde, noi locuim în Făgăraș, jud. Brasov.Daca măcar ar fi fost în activitate d-na doctor care a fost de garda în seara când l-am spitalizat... as mai fi avut o șansă...dar asa... Nu mai accepta nicicum medicamente, susținând ca au fost suficiente. Nu știu cum sa procedez. Ce ma sfătuiți???
1
30-06-2020, ora 19:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca se decompenseaza si este violent, internare involuntara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Episoadele psihotice ar puta fi anticipate cu ajutorul unui algoritm de învățare automată
  • Singurătatea în copilărie a fost asociată cu probabilitatea crescută de a experimenta un episod psihotic
  •