abces cerebral, edem cerebral

10-07-2012
roxana chiriloiu
Nu este medic/terapeut
roxana chiriloiu
buna ziua!sotul meu are 35 de ani!in urma cu o saptamana l-am adus la spital pt ca avea dureri infioratoare de cap!l-au diagnosticat cu abces cerebral, sinuzita cronica.timp de 4 zile i-au administrat antibiotic, dar eu il vedeam pe zi ce trecea ca era tot mai slabit.am dat vina pe antibiotice si pe caldura, pe fatul ca nu prea avea pofta de mancare!...dupa cinci zile, s-a asezat in pat dupa ce si-a facut toaleta de dimineata si a atipit. cand s-a trezit nu mai putea sa articuleze nici un cuvant.i-au facut medicii tac, si un rmn, dupa care l-au bagat in sala operatorie. operatia a durat cel mult 2 ore, i s-a facut anestezie locala si i-au facut 2 foruri, prin care au aspirat masa de puroi.cand l-au adus in camera era constient, si a si vb chiar daca nu era foarte coerent!a doua zi in schimb starea lui a revenit, nu a mai vb si medicii mi-au spus ca vor face un al 2lea interventpt ca i-au mai descoperit o masa.l-au facut si pe acela, tot prin aspiratie.continua sa nu vb, iar acum are acest edem cerebral, urmat de 2 crize de epilepsie pana in momentul asta!tin sa precizez ca nu a avut niciodata probleme de sanatate!as vrea sa stiu daca se va mai face bine!medicii de aici sunt in silenzio stampa momentan, iar eu simt ca innebunesc!va multumesc si astept un raspuns!
2 comentarii
0
10-07-2012, ora 21:42
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
buna seara,
cat TIMP a avut aceste dureri, ?
sau
la prima durere groaznica..ai chemat salvarea.?

zici ca are sinuzita cronica.
? a avut probleme SI cu dantura? ceva abces la dinti cu carii si puroi-netratate?!
AR putea fi una din cauze!!!
(zici ca a fost sanatos tun)
Transmite-i sanatate!
M-as bucura sa-ti raspunda si un medic.
0
10-07-2012, ora 23:48
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
problema este foarte grava, daca cineva are abces cerebral, trebuie imediat operata, terapia cu antibiotice este inportanta insa evacuarea puroiului este esentiala in tratarea bolii. nu stiu ce antibiotic primeste, insa acum trebuie dat ceva foarte putenic, in combinatie, de la Meronem+Tazocin+Metronidazol in sus, daca se poate dupa antibiograma
este greu de apreciat cat de grava este situatia. cat este presiunea intracraniana? acesta trebuie monitorizat continuu, in functie de acesta trebuie decis tratamentul, in prima faza trebuie intampinat agresiv problema cu substante care elimina masiv lichidul de organism, de genul Mannitol intravenos. insa daca presiunea este foarte mare, trebuie facuta o decompresie chirurgicala prin indepartarea unei parti mari din calota printro craniectomie.
sa speram ca este intr-un centru universitar cu neurochirurgie si ATI foarte buna
sansele din pacate sunt slabe, mai ales daca nu se intervine rapid.
in asemenea cazuri sansele de recuperare totala din pacate sunt minime
Adaugă un comentariu / răspuns