Mâna stingă amortita tot timpul

21-10-2025
Vaiasdi
Nu este medic/terapeut
Vaiasdi
Va rog o părere! Mă doare mâna stânga și îmi este amortita tot timpul! Nu prea reușesc să țin nimic în mâna, nu am putere! Oare la ce medic să mă adresez?
1 comentarii
0
24-10-2025, ora 14:02
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Simptomele pe care le descrii — durere, amorțeală constantă și slăbiciune la nivelul mâinii stângi — pot avea mai multe cauze posibile, unele legate de nervi, altele de circulație sau de coloană cervicală.

Cele mai frecvente cauze includ:
* Compresii nervoase (de exemplu, sindrom de tunel carpian, afectare a nervului ulnar sau median, radiculopatie cervicală);
* Probleme ale coloanei cervicale (hernie de disc, spondiloză cervicală) care pot irita rădăcinile nervilor ce merg spre braț;
* Tulburări vasculare (de exemplu, afectarea fluxului sangvin spre braț);
* Mai rar, probleme cardiace, dacă durerea iradiază de la piept spre brațul stâng, în special dacă apare la efort sau se asociază cu senzație de apăsare toracică, respirație dificilă sau transpirații.

Ce ar trebui să faci acum:
1. Dacă durerea a apărut brusc, este puternică, se însoțește de senzație de apăsare în piept, respirație dificilă sau amețeală, mergi de urgență la camera de gardă – poate fi vorba de o problemă cardiacă.
2. Dacă simptomele sunt cronice sau progresive (de exemplu, amorțeală persistentă și slăbiciune în mână fără dureri toracice), cel mai potrivit este să te adresezi:
* unui medic neurolog, pentru o evaluare neurologică completă (inclusiv EMG – electromiografie, dacă este cazul),
* eventual ulterior unui medic de recuperare medicală sau neurochirurg, dacă se confirmă o compresie nervoasă sau o problemă cervicală.

Până ajungi la medic:
* Încearcă să eviți pozițiile fixe ale gâtului sau mâinii (de exemplu, lucrul mult la calculator fără pauze);
* Poți aplica căldură locală ușoară pe zona cervicală dacă durerea pare să vină de acolo;
* Nu forța mâna afectată și evită ridicarea greutăților.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: