Mâna stingă amortita tot timpul
Va rog o părere! Mă doare mâna stânga și îmi este amortita tot timpul! Nu prea reușesc să țin nimic în mâna, nu am putere! Oare la ce medic să mă adresez?
1 comentarii
Simptomele pe care le descrii — durere, amorțeală constantă și slăbiciune la nivelul mâinii stângi — pot avea mai multe cauze posibile, unele legate de nervi, altele de circulație sau de coloană cervicală.
Cele mai frecvente cauze includ:
* Compresii nervoase (de exemplu, sindrom de tunel carpian, afectare a nervului ulnar sau median, radiculopatie cervicală);
* Probleme ale coloanei cervicale (hernie de disc, spondiloză cervicală) care pot irita rădăcinile nervilor ce merg spre braț;
* Tulburări vasculare (de exemplu, afectarea fluxului sangvin spre braț);
* Mai rar, probleme cardiace, dacă durerea iradiază de la piept spre brațul stâng, în special dacă apare la efort sau se asociază cu senzație de apăsare toracică, respirație dificilă sau transpirații.
Ce ar trebui să faci acum:
1. Dacă durerea a apărut brusc, este puternică, se însoțește de senzație de apăsare în piept, respirație dificilă sau amețeală, mergi de urgență la camera de gardă – poate fi vorba de o problemă cardiacă.
2. Dacă simptomele sunt cronice sau progresive (de exemplu, amorțeală persistentă și slăbiciune în mână fără dureri toracice), cel mai potrivit este să te adresezi:
* unui medic neurolog, pentru o evaluare neurologică completă (inclusiv EMG – electromiografie, dacă este cazul),
* eventual ulterior unui medic de recuperare medicală sau neurochirurg, dacă se confirmă o compresie nervoasă sau o problemă cervicală.
Până ajungi la medic:
* Încearcă să eviți pozițiile fixe ale gâtului sau mâinii (de exemplu, lucrul mult la calculator fără pauze);
* Poți aplica căldură locală ușoară pe zona cervicală dacă durerea pare să vină de acolo;
* Nu forța mâna afectată și evită ridicarea greutăților.
Cele mai frecvente cauze includ:
* Compresii nervoase (de exemplu, sindrom de tunel carpian, afectare a nervului ulnar sau median, radiculopatie cervicală);
* Probleme ale coloanei cervicale (hernie de disc, spondiloză cervicală) care pot irita rădăcinile nervilor ce merg spre braț;
* Tulburări vasculare (de exemplu, afectarea fluxului sangvin spre braț);
* Mai rar, probleme cardiace, dacă durerea iradiază de la piept spre brațul stâng, în special dacă apare la efort sau se asociază cu senzație de apăsare toracică, respirație dificilă sau transpirații.
Ce ar trebui să faci acum:
1. Dacă durerea a apărut brusc, este puternică, se însoțește de senzație de apăsare în piept, respirație dificilă sau amețeală, mergi de urgență la camera de gardă – poate fi vorba de o problemă cardiacă.
2. Dacă simptomele sunt cronice sau progresive (de exemplu, amorțeală persistentă și slăbiciune în mână fără dureri toracice), cel mai potrivit este să te adresezi:
* unui medic neurolog, pentru o evaluare neurologică completă (inclusiv EMG – electromiografie, dacă este cazul),
* eventual ulterior unui medic de recuperare medicală sau neurochirurg, dacă se confirmă o compresie nervoasă sau o problemă cervicală.
Până ajungi la medic:
* Încearcă să eviți pozițiile fixe ale gâtului sau mâinii (de exemplu, lucrul mult la calculator fără pauze);
* Poți aplica căldură locală ușoară pe zona cervicală dacă durerea pare să vină de acolo;
* Nu forța mâna afectată și evită ridicarea greutăților.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4imi amortesc mainile.de ce?
- 2Durere de cap, mana amortita
- 4intepaturi in vena si amorteti de maini si picioare
- 4Singulair, frisoane si amorteala mainilor
- 3Protruzii discale lombare etajate L4-L5 si L5-s1
- 5mana stanga amortita
- 4simt ca o iau razna:(((( ptr ca nu am gasit nici un raspuns
- 1amortirea degetelor de la maini
- 1amorteala mina stinga si fata
- 0Ce inseamna analiza IDE ?
- 2Durere la efort localizata în mana dreapta
- 0Amorteli mana si piciorul drept
- 0Furnicaturi maini
- 2Spondiloza cervicala, sunete in urechi
- 1Ajutor! dureri la mana dreapta, la cot.. o durere nasoala. Îmi amortesc degetele, se umfla
- 2Durere de la cot înspre degete
- 0Înțepături in piept si amortire mana dreapta
- 11Palpitatii, dureri de mana stanga si amorteli
- 0Amorțire deget mic si inelar mana stanga!
- 2Amorțeala la nivelul feței și a corpului
Mai multe informații despre: amorteala mainilor durere amorteala mana stanga
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: