Abuzurile psihice in familie

28-05-2017
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Situatiile TAMPON, sau PARATRASNET:
– parinti casatoriti din diverse interese, se pomenesc ca au un copil. De obicei in cupluri fara sentiment nu mai apare al doilea copil. Cei doi care nu se iubesc, pentru a putea ramane impreuna fara a se agresa prea tare, devin agresori pentru copil. Fac un hobby din el, il POSEDA ca pe un obiect. Asa apare PSEUDODEBILITATEA. Un copil care s-a nascut normal psihic si fizic, care are un anumit potential si niste abilitati de a presta o profesie, este directionat in cu totul alte directii, „inalte”, egoiste, pentru a compensa stima de sine a parintilor. Asa apar medicii, avocatii, procurorii, judecatorii, din asemenea familii. Cum se numeste asemenea familie, care isi orienteaza copilul spre lipsa de sentiment, spre material etc.? O familie materialista? Nici vorba, se numeste o familie SCHIZOIDA. Copiii care se opun „educatiei” acestui tip de parinti, o opozitie inconstienta, vor ajunge SCHIZOFRENI.
Deci victimele abuzurilor psihice! Ce este culmea ca atunci cand ajung in spital vin impreuna cu agresorii ( parintii..etc). Mama schizofrenogena
Cand o femeie procreaza din instinct, dar nu e satisfacuta afectiv de sot, si ramane in relatie cu el, e posibil ca ea sa devina o mama schizofrenogena care va incerca o viata intreaga sa-si avorteze (mental) plodul (femeia chitita pe plodit). Daca ati fost pe la psihoterapie, ati aflat ca asemenea femei nu-si iubesc copilul. Totusi copilul supravietuieste fizic, insa psihicul sau e demolat (cu cauterul mamei nebune). Cum se explica asta stiintific? Simplu, raspunsul e in cartea Rene de Lassus - Analiza Tranzactionala, ed. Teora, 215 pg., 13 lei unde scrie asa, ca instinctul matern presupune doua notiuni, Protectie (de fiarele padurii, frig, etc.) si Hrana. NU dragoste (adica fara jucarii, care e bucuria sufletului, iar dupa varsta de 12 ani strict interzis, atunci incepe munca plodului intru despagubirea mamei si eventual a tatalui, multi ati trecut prin ea, se numeste cersit, scoala, munca la padure, camp, sau facultate, toate sub biciul stapanilor micului sclav). Asta nu vede viitorul pacient/client in psihoterapie. Deasemenea nu vede ca el insusi are instinctele lezate, constiinta morala diminuata (adica e ca si parintii lui sau mai rau ca ei), e orientat spre satisfacerea unor trebuinte neconforme cu varsta (recuperarea jucariilor din copilarie). De fapt toata familia poate fi schizofrenogena (cel putin la mine). Din asemenea familii ies psihopati (care nu vor sa se schimbe) dar cel mai adesea pacienti cronici de psihiatrie. Eu provin din acest mediu. Mama este schizofrenica presupun ca din cauza tatalui ei agresiv. Eu am crescut tot cu tatal ei agresiv si cu ea fiind victima abuzurilor psihice. Intrebare? Se mai merita sa traiesti o viata intreaga daca provii din astfel de " familie "? Eu ma tot gandesc la diferite metode de sinucidere pentru ca nu mai vad o solutie. Eventual eutanasierea sau sinuciderea asistata dar este practic imposibil din moment ce doar in Olanda si in Belgia pe baza unui certificat de depresie ti se da dreptul la injectia letala etc adica parca sinuciderea asistata usoara si rapida.
20 comentarii
1
28-05-2017, ora 14:21
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Abuzuri psihice gravissime, nu din acestea inconstiente provenite dintr-o boala psihica (diagnosticata sau nu, tratata sau nu ) se petrec chiar acum in Finlanda de exemplu, unde cretinii aia smulg copiii din familiile de origine, ii izoleaza, ii traumatizeaza pt simplul fapt ca au ei niste personal si amplasamente care trebuie sa aiba de lucru !

Analiza tranzactionala nu este cea mai potrivita orientare psihologica prin care sa-ti vezi parintii, ca dealtfel aproape nici una din celelalte orientari, care critica si critica si iar critica niste situatii, ele raportandu-se la un ideal, la o perfectiune care in practica nu se gasete nicaieri !!! Deci aceste viziuni psihologice sunt niste simple SPECULATII pseudostiintifice, interpretari rupte din context, mergand pana la barfa chiar, ale unor SIMPTOME ale unor BOLI pe care le descrie in amanunt PSIHIATRIA !!

Asadar tu daca vrei sa fii obiectiva si riguroasa in gandire si aprecieri va trebui sa studiezi intai BOLILE care stau la baza acestor tipuri de gandire si actiune, nu fluviile de cretinitati emise sau scrise de o armata interminabila de psihologi mai mult sau mai putin celebri !

Deci daca vrei sa vii la realitate, sa cobori cu picioarele pe pamant, vei accepta ca mama sau tatal tau sufera de o boala psihica NEDIAGNOSTICATA si deci netratata, boala pe care tu o mostenesti GENETIC, chiar daca intr-o alta forma !
Drept urmare concluzia pe care trebuie sa o tragi referitor la parintii tai este DIAMETRAL OPUSA de cea indusa de viziunile psihologice imbecile, anume ca unii parinti sunt de compatimit pt boala lor (mama ta a mostenit gene defecte de la tatal ei !) si nu de condamnat asa cum induc ideea anumite orientari psiho-ologizante !
Este adevarat ca un schizofren este si agresor, ei oscileaza intre mania persecutiei (iluzorii) iar cand au ocazia devin persecutori sadea, insa asta e o consecinta a bolii lor, deci este o manifestare PATOLOGICA nu una voita, psihologica, de caracter prost ! Cam aici pe acest teritoriu se joaca psihologii trecand cu inconstienta unii, cu tupeu altii, actiuni si moduri de gandire din sfera patologicului in cea a normalului, urmand sa faca apoi "consiliere" ani si ani, incercand sa rezolve din povesti o deficienta de functionare a creierului, cand acolo este nevoie de fapt de o anumita substanta care sa corecteze neurotransmisia defectuoasa !

Atentie deci ca te afli pe un teritoriu al speculatiilor, al fanteziilor psihologice, iar tu esti de fapt o urgenta psihiatrica !!!, in depresie, cu ganduri de sinucidere !!
0
28-05-2017, ora 15:20
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Stevens: ai perfecta dreptate referitor la urgenta psihiatrica! Dar nu ai habar ce invata psihologii in formarea lor si ce mai studiaza pe langa, dupa cum nici ce practica in cabinet nu ai de unde sa stii. In consecinta, nu ne cunosti pe toti si nici nu ai cum, sa faci astfel de afirmatii. Cu totii stim (asta sper, cel putin!) ce e aceea urgenta psihiatrica si dam trimitere catre psihiatru. Nu ajuta pe absolut niciuna din parti sa incepi un program psihoterapeutic pe un asemenea fond patologic - nu ajungi nicaieri bine. Da, din pacate, din nou ai dreptate cu privire la un aspect: sunt orientari in psihoterapie care nu accepta ideea de patologie si care vin cu tot felul de "rezolvari" halucinante, chiar si in asemenea cazuri psihiatrice de severitate maxima. Totusi, nu generaliza, din respect fata de toti cei care ne straduim sa pastram psihologia in sfera stiintifica, cu aplicabilitate practica si dovedita si nu a circului.
Gamer: ai incredere in tratamentul psihiatric, ia-l (sper sa fii in evidenta si sa fi primit tratament) si vei fi mult mai bine! Intotdeauna exista un rost si un scop pentru care suntem pe lume, eu asa consider. Si tu ai rostul tau aici, printre noi. Sunt foarte multi oameni pe care ii admir si care au reusit sa isi inteleaga boala si sa o accepte, tratand-o adecvat - asta e solutia si pentru tine. O simpla carte nu are cum sa te ajute sa tii sub control boala, dar pastilele pot.
1
28-05-2017, ora 16:15
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Eu nu urmez tratament si nu consider ca este o urgenta psihiatrica gandul de sinucidere. De fapt majoritatea psihologilor din Romania nu sunt atat de buni la fel si psihiatrii care dau diagnostice diferite. Toata treaba sta la baza medicamentelor. Psihiatrii incearca sa lungeasca cat de mult posibil tratamentul sa il schimbe etc. Odata intrat ca pacient viitorul este distrus persoana respectiva se transforma in zombie intr-un om drogat. Astea sunt medicamentele droguri. Odata intrat nu mai iesi din sfera asta. Psihiatrii au si ei niste scripturi daca pot sa le numesc asa nu toti merg pe ideea sa vindece ci mai mult sa ia bani degeaba. Am fost la un psihiatru am stat de vorba 5 min si el deja imi prescria reteta. Am spus " in momentul asta eu ies sa vina alta dobitoaca sa ia ceea ce tu mi ai prescris fara un diagnosticata si mai important CUM SA IMI DEA MEDICATION DACA NU STIE CE SIMPTOME AM. DAR CUM SA I LE MAI SPUN DACA NICI NU M A LASAT!! ASA ESTE IN ROMANIA!!!
0
28-05-2017, ora 17:27
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Faptul ca psihiatrii nu iau tensiunea si nu fac examinare fizica scurteaza drastic consultul, dar in realitate si pt afectiuni gastrice sau inflamatorii tot cam atat dureaza anamneza propriu-zisa, doar ca e vorba de anxietate si insomnii nu de febra si dureri ! :)
Daca ai primit reteta in mod sigur ai primit si un diagnostic ! Pt linistea ta poti sa mai ceri si o a doua si chiar a treia parere si sa compari diagnosticele gasite !

Suspiciunile nefondate si teoria conspiratiei sunt si ele niste simplome importante care fac parte, din pacate pt tine, din categoria psihozelor, ori acesti pacienti rarissim isi iau tratamentul benevol, pe ei ii duc altii la spital cand urgenta este mai evidenta si pt neinitiati !
Mai ai pe aici un coleg de suferinta Cristian care tot asa se plangea ca in Romania medicii diagnosticheaza prea repede, ca in alte tari dureaza ani si nu luni, ca diagnosticul si tratamentul (!!!!!) le distruge viata, etc etc

Deci tu consideri ca esti buna de "plodit" ?! :)
3
28-05-2017, ora 19:36
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Stevens, un psihiatru adevarat are dubla specializare, psihiatrie+psihologie/psihoterapie. Restul sunt majoritatea smenari.

Iar eu, personal, ca suferind de anhedonie sexuala si nu numai de aprox 8 ani, pot spune ca viata nu are niciun rost, nici daca ar exista si viata de dincolo, fiindca existenta e pur si simplu un nonsens. Viata face sens atat timp cat creierul sanatos ne furnizeaza regulat "recompense" in urma activitatilor de zi cu zi...Hedonismul e principala caracteristica ce ne tine in viata si cu un "scop".
1
28-05-2017, ora 19:58
david90
Nu este medic/terapeut
david90
P.S. Iar sinuciderea nu reprezinta o problema pt cel care alege aceasta cale de a iesi din viata, ci mai degraba pt cei care raman in urma, familie, rude apropiate, prieteni, fiindca acestora le va provoca o suferinta pe care noi, sinucigasii, nu o putem pricepe. Nici macar eu, care contemplez destul de des cu ideea sinuciderii, nu o vad ca pe o solutie.
1
28-05-2017, ora 22:44
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Steve se pare ca esti un idiot cu gura mare si atat! Psihiatrul nu are dreptul dpdv legal sa dea diagnostic dupa 5 minute decat daca a luat mita! Asa ca daca nu stii despre ce este vorba si nu stii sa interpretezi un text nu mai comenta. SUNT SUTEEE DE CAZURI CU MITA SI FARA MITA CU DIAGNOSTICE PUSE LA OAMENI SANATOSI S AU DIAGNOSTICE GRESITE LA CEI NESANATOSI, NU MA REFER DOAR LA MINE!! Psihozaa este cu totul altceva boule!!
1
28-05-2017, ora 23:39
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Dupa cate stiu eu mita e cu luare doar dupa dare de mita, deci intotdeauna implica 2 persoane, cel putin !
La medic se merge ca sa-ti iei tratament cand nu te simti tu bine si nu trebuie sa platesti decat consultatia si doar daca mergi la clinici particulare, la stat este totul gratuit in ceamai mare parte !
Insa poate tu ai ajuns deja la etapa in care te duc altii la medic si povestesc ei manifestarile tale ! Eu ti-am spus mai sus sa mergi singura si sa compari diagnosticele, daca spui ca primul a fost fortat sau influentat ! Care a fost acel diagnostic dat cu mita si cine a dat mita ?
Eu fiind bou pricep putin mai greu limba oamenilor ! :)
0
29-05-2017, ora 06:54
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Primul diagnostic a fost schizofrenie in care psihiatrul a fost chemat fara sa stiu la domiciliu cu un dosar si o stampila spunand ca poate sa puna parafa cand vrea el si al doi-lea cand m-am dus singura a fost doar o depresie si anxietate.
0
29-05-2017, ora 08:05
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Eu am asa o fantezie mai diabolica, sa capturez un psihiatru de sex masculin, sa-l pun in camasa de forta, si sa-i administrez fix tratamentele pe care le prescrie el pacientilor cu atata usurinta...
Psihiatrilor de sex feminin as putea sa le administrez cel mult tratamentele din Fifty Shades of Grey... :))
0
29-05-2017, ora 09:11
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Sa inteleg ca si dvs ati dat peste psihiatrii nepotriviti? In Romania nu doar ca ne confruntam cu stigmatizarea dar unii psihiatrii isi bat joc de domeniul asta. Spre exemplu eu m-am trezit cu colegi de la facultate care intrebau daca nu cumva cei cu depresie, schizofrenie etc mor mai repede si ca eu sunt un monstru al societatii nu mai spun de o femeie in varsta de 40 de ani care imi sublinia in fata replica " atunci cand faci un om pe pamant stii de ce il faci " facea referire la mine cum ca maicamea de ce mi-a dat mie nastere etc. Este mult mai greu sa te confrunti cu societatea si parca iti ia tot cheful de viata mai mult se inrautateste situatia si depresia. Cu toate ca nu ma intereseaza ce spune lumea dar nu poti ignora la nesfasit.
0
29-05-2017, ora 10:34
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Singurul care mi-a prescris un antidepresiv acum multi ani, a fost un medic neurolog, si pe buna dreptate a facut-o, fiindca incepusem sa-i vorbesc despre suicid in cabinet, incat puteam sa citesc groaza pe chipul lui. :)) Asta dupa ce in prealabil imi facuse EEG si imi citise si rezultatul unui CT cerebral, asta din dorinta mea, fiindca eu eram convins ca am vreo tumora la creier, ceva... :)) Bineinteles ca antidepresivul l-am luat pt aproximativ doua luni, dupa care am renuntat la el, fiindca nu-mi facea absolut nimic asupra problemei care ma framanta pe mine cel mai mult, si anume aplatizarea afectiva si anhedonia sexuala. De atunci, n-am mai calcat pragul niciunui "medic de creiere", fie el neurolog sau psihiatru. Dar legat de psihiatri, am intalnit atat de multe cazuri asemanatoare cu cazul tau aici pe forum, incat as fi tampit sa ma ofer drept cobai cu tot dinadinsul, acestor indivizi care lucreaza doar cu pixul, care se bazeaza pe teorii depasite si pe medicamente care functioneaza in mare parte datorita efectului placebo...(asta in cazurile rarisime in care se intampla sa functioneze)

Legat de stigmatizarea persoanelor ce sufera de tulburari psihice, stiu ce spui, dar traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul... Populatia ar trebui sa puna dracu mana sa mai citeasca niste " Almanahe"... :))
Trebuia sa-i amintesti acelei doamne de 40 de ani, despre acele femei care toarna plozi si ii arunca in centrele de plasament...
Gura lumii sloboda... Ca sa fii imuna la ce spun unii si altii, si sa fii tot timpul zen, invata sa meditezi, si mediteaza zilnic!
1
29-05-2017, ora 10:50
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Eu cred ca dorinta de sinucidere este ceva normal doar ca in unele cazuri se intampla sa esueze. Pana la urma viata este o pierdere de timp pana la moarte cu un scop nedefinit si o iluzie bazata pe crestinism cum ar fii pacatul sau iadul si raiul si alte basme de genul desi realitatea in care traim poate sa fie iadul pentru multi dintre noi si raiul pentru altii mai bine indoctrinati care nu sunt defecti fizic si psihic.
1
29-05-2017, ora 11:03
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Nu as spune ca e chiar o pierdere de timp. Eu o vad ca pe o pierdere de timp doar daca e traita strict pt placerea personala, pt acumularea de avutii, etc, dar daca este traita pt a-ti ajuta aproapele si pt a contribui la crearea unei lumi mai bune, la salvarea planetei, etc, atunci viata pare sa capete sens.
Acele iluzii despre care ai amintit, par sa fie sustinute si de fenomenul NDE din zilele noastre, deci nu se bazeaza strict pe crestinism.
0
29-05-2017, ora 11:07
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Cat despre meditare nu prea stiu cum sa o fac si cand dai zi de zi peste replici de genul te saturi la un moment dat. Nu imi amintesc sa fie zi in care ieseam din casa si sa nu audience diverse replici de genul asta pana cand am renuntat sa mai ies din casa, deja se fac 4 luni si ceva de cand stau in casa si nu mai am nici job. Efectiv nu mai vad scapare nu mai am speranta.
0
29-05-2017, ora 11:16
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Poti incepe prin a citi cartea "Meditation for beginners" de Yesenia Chavan. O gasesti gratuit pe Amazon Kindle.
0
29-05-2017, ora 23:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Gamer

Minimul de tratament pentru depresie e de 6 luni. De ce nu ai facut minimul de tratament sa vezi cum te simti?
0
30-05-2017, ora 05:23
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Ma gandesc ca daca iau pastile ajung ca un zombie si ma distrug mai rau de asta nu am luat tratament.
0
30-05-2017, ora 17:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Zombie ajung doar cei care iau antipsihotice. In depresie nu sunt recomandate decat rareori antipsihotice.
Dimpotriva, tratamentul trebuie sa te activeze. Nu lasa viata sa curga pe langa tine.
1
31-05-2017, ora 08:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Iti multumesc pentru incredere Gamer dar o sa-ti raspund aici si nu in privat,
Cred ca ar putea beneficia de raspuns mai multa lume.

Imi pare rau pentru situatia ta, unele mame pot fi foarte dificile.
Conteaza insa si felul in care reactionezi la posibilele abuzuri emotionale.

Sunt de acord si ca exista psihiatri ce initiaza cu prea mare usurinta un tratament si ignora beneficiile psihoterapiei.
'Nu exista padure fara uscaturi' si la fel poate fi prezenta situatia inversa, in care unii psihologii ignora beneficiile medicatiei.

Din cele postate pana acum, reiese insa ca un sprijin medicamentos ar fi poate util in cazul tau.
Psihoterapia online nu e indicata in cazul simptomelor tale, ca urmare a situatiei instabile in care te afli.

Sunt insa convins ca psihoterapia la cabinet te poate ajuta mult. Poate mergi la un cabinet ce ofera atat psihoterapie cat si medic psihiatru ce te asculta cu adevarat. Pot sa-ti recomand in privat adresa. De fapt iti sugerez ca prima vizita sa o ai la medicul psihiatru. Nu te poate obliga sa iei un tratament daca nu vrei. Iti sugerez sa incerci sa auzi ce iti recomanda medicul si eventual sa discuti cu psihoterapeutul despre temerile tale legate de medicatie. Nu orice tratament te face sa te simti "zombie" precum spui.

Pe scurt raspunsul meu ar fi:
In cazul tau, nu e indicat sa apelezi la psihoterapia online, ci la psihoterapie la cabinet, dupa ce te-a consultat si medicul psihiatru

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul