Adenoamigdalotomie RF - Dl Dr Flueraru
Buna ziua.
Copilului meu de 4 ani i s-a recomandat Adenoamigdalotomie RF, la spital particular in Iasi, dupa control ORL( fibriscopie inclusa).
polipi prezenti( ar fi cale de respirat de 20% din cavitatea respectiva), amigdale hipertrofe( apropee lipite, chiar daca copilul mainca bine, nu acuza durere).
mentionez copilul lunar anigdalita sau faringo amigdalita cu febra 38.5, 3-4 zile, la 2 ziel de febra intra pe antibiotic. deja de 4 luni consecutiv a facut amigdalita( fara puroi, fara puncte, curate, rosii si mari). in acelasi timp se inflameaza si ganglionii limfatici de la gat, vizibil mariti. transpiratie la cap. Amigdalele n-au mai revenit la forma initiala.sau asa au fost din nastere.
Sforaie cand e inflamat.
Dr. mi-a recomandat scos polipi si reductia amigdalelor prin radiofrecventa. anestezi generala.
Ma intreb: scoaterea polipilor...nu ar ajuta amigadlele sa se micsoreze? sa nu lucrez acum amigdalele.
daca scot partial amigdalele prin radiofrecventa, pot recidiva? pot cerste iar in timp? exista acest risc?
Multumesc.
Copilului meu de 4 ani i s-a recomandat Adenoamigdalotomie RF, la spital particular in Iasi, dupa control ORL( fibriscopie inclusa).
polipi prezenti( ar fi cale de respirat de 20% din cavitatea respectiva), amigdale hipertrofe( apropee lipite, chiar daca copilul mainca bine, nu acuza durere).
mentionez copilul lunar anigdalita sau faringo amigdalita cu febra 38.5, 3-4 zile, la 2 ziel de febra intra pe antibiotic. deja de 4 luni consecutiv a facut amigdalita( fara puroi, fara puncte, curate, rosii si mari). in acelasi timp se inflameaza si ganglionii limfatici de la gat, vizibil mariti. transpiratie la cap. Amigdalele n-au mai revenit la forma initiala.sau asa au fost din nastere.
Sforaie cand e inflamat.
Dr. mi-a recomandat scos polipi si reductia amigdalelor prin radiofrecventa. anestezi generala.
Ma intreb: scoaterea polipilor...nu ar ajuta amigadlele sa se micsoreze? sa nu lucrez acum amigdalele.
daca scot partial amigdalele prin radiofrecventa, pot recidiva? pot cerste iar in timp? exista acest risc?
Multumesc.
5 comentarii
este corecta decizia medicului
1 daca Nu se scot amigdalele.. sunt putine sanse sa se micsoreze
o sa faca in continuare amigdalite si nu ati rezolvat nimic
2 daca se scot complet.. ramane copilul fara bariera amigdalelor in calea microbilor
asa ca decizia este corecta
1 daca Nu se scot amigdalele.. sunt putine sanse sa se micsoreze
o sa faca in continuare amigdalite si nu ati rezolvat nimic
2 daca se scot complet.. ramane copilul fara bariera amigdalelor in calea microbilor
asa ca decizia este corecta
deci - partial amigdalele si eliminat polipii.
Radiofrecventa - ce presupune?
frica mea este...daca dupa un timp.amigdalele nu cersc, sau se maresc din nou? e posibil?
Acum trebuie sa am copilul sanatos pentru efectuarea interventiei.
Dupa interventie - e neecesar - reapus la domiciuliu( nu gradinita/colectivitate)?
Radiofrecventa - ce presupune?
frica mea este...daca dupa un timp.amigdalele nu cersc, sau se maresc din nou? e posibil?
Acum trebuie sa am copilul sanatos pentru efectuarea interventiei.
Dupa interventie - e neecesar - reapus la domiciuliu( nu gradinita/colectivitate)?
radiofrecventa face incizia si cauterizarea in acels timp.. presupune o sangerare mai mica
amigdalele NU mai cresc
da.. NU trebuie sa fie racit
da este nevoei repaos de 10 zile..14..21... dupa caz
amigdalele NU mai cresc
da.. NU trebuie sa fie racit
da este nevoei repaos de 10 zile..14..21... dupa caz
Multumesc.
Acum are ceva secretii nazale. cum il pregatesc: aerosoli si sprayiuri nazale...?
S
aptamana viitoare nu va merge la gradinita. trebuie sa tin sub control starea de sanatate!
Acum are ceva secretii nazale. cum il pregatesc: aerosoli si sprayiuri nazale...?
S
aptamana viitoare nu va merge la gradinita. trebuie sa tin sub control starea de sanatate!
buna ziua.
am efectuat interventia: scos polipi si reductie amigdale cu RF, arcadia iasi.
miercuri ora 10.00 a iesit din operatie.
acum suntem pe zinat 5 zile si nurofen 5 zile, sinupret 10 zile.,.
are o usoare tuse: e normal? de la jena din gat?in spital mi-a recomandat un iaurt mai rece decat temp camerei? o fi fost problema?
acum dau mancare la temp camerei.
nasul curat, ser dimineata si seara.
sa fim sanatosi, sa nu mai avem amigdalite.nici altele mai jos de gat!!!
suntem la domiciuliu 3 zile.
am efectuat interventia: scos polipi si reductie amigdale cu RF, arcadia iasi.
miercuri ora 10.00 a iesit din operatie.
acum suntem pe zinat 5 zile si nurofen 5 zile, sinupret 10 zile.,.
are o usoare tuse: e normal? de la jena din gat?in spital mi-a recomandat un iaurt mai rece decat temp camerei? o fi fost problema?
acum dau mancare la temp camerei.
nasul curat, ser dimineata si seara.
sa fim sanatosi, sa nu mai avem amigdalite.nici altele mai jos de gat!!!
suntem la domiciuliu 3 zile.
Alte subiecte recente din această secțiune: