Adenoamigdalotomie RF - Dl Dr Flueraru

19-02-2014
oana260708
Nu este medic/terapeut
oana260708
Buna ziua.

Copilului meu de 4 ani i s-a recomandat Adenoamigdalotomie RF, la spital particular in Iasi, dupa control ORL( fibriscopie inclusa).

polipi prezenti( ar fi cale de respirat de 20% din cavitatea respectiva), amigdale hipertrofe( apropee lipite, chiar daca copilul mainca bine, nu acuza durere).

mentionez copilul lunar anigdalita sau faringo amigdalita cu febra 38.5, 3-4 zile, la 2 ziel de febra intra pe antibiotic. deja de 4 luni consecutiv a facut amigdalita( fara puroi, fara puncte, curate, rosii si mari). in acelasi timp se inflameaza si ganglionii limfatici de la gat, vizibil mariti. transpiratie la cap. Amigdalele n-au mai revenit la forma initiala.sau asa au fost din nastere.

Sforaie cand e inflamat.
Dr. mi-a recomandat scos polipi si reductia amigdalelor prin radiofrecventa. anestezi generala.
Ma intreb: scoaterea polipilor...nu ar ajuta amigadlele sa se micsoreze? sa nu lucrez acum amigdalele.
daca scot partial amigdalele prin radiofrecventa, pot recidiva? pot cerste iar in timp? exista acest risc?
Multumesc.
5 comentarii
0
19-02-2014, ora 11:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este corecta decizia medicului
1 daca Nu se scot amigdalele.. sunt putine sanse sa se micsoreze
o sa faca in continuare amigdalite si nu ati rezolvat nimic
2 daca se scot complet.. ramane copilul fara bariera amigdalelor in calea microbilor
asa ca decizia este corecta
0
19-02-2014, ora 11:17
oana260708
Nu este medic/terapeut
oana260708
deci - partial amigdalele si eliminat polipii.
Radiofrecventa - ce presupune?

frica mea este...daca dupa un timp.amigdalele nu cersc, sau se maresc din nou? e posibil?

Acum trebuie sa am copilul sanatos pentru efectuarea interventiei.

Dupa interventie - e neecesar - reapus la domiciuliu( nu gradinita/colectivitate)?
0
20-02-2014, ora 10:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
radiofrecventa face incizia si cauterizarea in acels timp.. presupune o sangerare mai mica
amigdalele NU mai cresc
da.. NU trebuie sa fie racit
da este nevoei repaos de 10 zile..14..21... dupa caz
0
20-02-2014, ora 10:52
oana260708
Nu este medic/terapeut
oana260708
Multumesc.
Acum are ceva secretii nazale. cum il pregatesc: aerosoli si sprayiuri nazale...?
S
aptamana viitoare nu va merge la gradinita. trebuie sa tin sub control starea de sanatate!
0
07-03-2014, ora 11:14
oana260708
Nu este medic/terapeut
oana260708
buna ziua.
am efectuat interventia: scos polipi si reductie amigdale cu RF, arcadia iasi.
miercuri ora 10.00 a iesit din operatie.

acum suntem pe zinat 5 zile si nurofen 5 zile, sinupret 10 zile.,.

are o usoare tuse: e normal? de la jena din gat?in spital mi-a recomandat un iaurt mai rece decat temp camerei? o fi fost problema?
acum dau mancare la temp camerei.
nasul curat, ser dimineata si seara.

sa fim sanatosi, sa nu mai avem amigdalite.nici altele mai jos de gat!!!

suntem la domiciuliu 3 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns