Altcineva cu experienta similara? durere, presiune in piept

12-10-2024
elieli
Nu este medic/terapeut
elieli
Va scriu despre problemele cu care ma confront de aproximativ 2 luni fiindca nici nu se rezolva de la sine si nici nu pot sa ai dau de cap si in present nu ma simt in stare sa calatoresc in tara pentru investigatii, updatat. Primul incident, a avut loc in aproximativ a doua parte a lunii Iulie, când m-am culcat bine și m-am trezit din somn cu o durere foarte puternică în piept, gheara si presiune, umărul din partea stângă, braț, amorțeală, rece si transpirata, foarte dureros și dificil de mișcat pe o parte sau de coborât din pat, slabiciune, ameteala. Am zis ca trece si am incercat sa imi vad de treburile zilnice si saignor durerea. Durerea era pe trecute când a avut loc al doilea incident. Apoi, in prima săptămână din August, m-am dus la culcare obosita, fara alt simptom. După mai puțin de o oră, m-am trezit pe partea dreaptă, fără să știu ce se întâmplă, cu o stare generala de rau. Partea stângă a pieptului, umărul, gâtul, brațul și partea stângă a feței erau reci ca gheața și amorțite la atingere, nu-mi puteam da seama dacă era frig în cameră. Nu am simțit pulsul când am atins pieptul sau gâtul, este posibil să fi fost scăzut. Respiratia era foarte slaba sic a deconectata, fara reflex. Întregul corp era ca și cum ar fi fost dureros ca și cum ar fi fost supus unui efort uriaș, dar îl puteam mișca. Pielea era transpirată rece ca și cum aș fi fost în apă, luându-mi câteva minute să înțeleg daca eram uda sau dacă era frig în camera. Abdomenul si ceafa erau dureroase si rigide. Aveam țiuituri și pocnituri în urechea stângă, furnicături în cap și înțepături în vârful degetelor de la mâini, picioare și la radacina limbii. Aveam senzația de pocnituri si ciupituri de apă minerală și vuiet în creier. Deși era o noapte caldă de vară, pielea corpului era foarte umedă și rece, deși în interiorul corpuluirinichii si plamanii ardeau. Am observat o senzație de amorțeală pronunțată a pielii pe tot corpul, fără a face vreo diferență față de temperatura obiectului (metal/lemn rece, pătură caldă etc.), cald, rece sau textura hainelor și a păturilor, simțind numai opoziție rece la atingere. Respirația era scurtă și slabă, ca deconectată. Mi-am mișcat picioarele timp de câteva minute pentru a înțelege senzația de frig a pielii și amorțeala la atingere. Am luat ușor sticla cu apă de pe cap și am băut câteva guri de apă, observând că simțeam apa în gură, aveam spasme la înghițire și apoi nu mai simțeam când apa cobora pe gât sau pe stomac. După câteva minute, m-am ridicat și am mers încet la baie, observând că mersul era puțin stângaci, piciorul drept împingând puțin spre dreapta apoi simtindu-ma foarte obosita am incercat sa ma odihnesc. Din acea noapte, deși amorțeala pielii din corpul meu s-a risipit, nu mă simt bine. Am dureri cu amorteala persistente în partea stângă a pieptului și senzație de rece uneori. Urc scarile cu effort, mersul este slab de multe ori și nu pot merge bine drept, de multe ori ating peretii ca sa ma dirijez sau sustin. Am respirație șuierătoare când fac efort, aproape îmi pierd vocea, sau răgușesc, uneori trebuie să tușesc puțin pentru a restabili respirația mai bine când fac efort. După ce urc scările, picioarele, capul, ochii și corpul, încep să transpire, există amorțeală și presiune, uneori frig în partea stângă a pieptului, mâinii și gâtului, senzație generală de extenuare. După efort sau când mă întorc pe o parte, simt în partea superioară a inimii aproximativ 4 degete, o presiune, miscare ca și cum degetul ar fi împins, răsucit, repetitive, sau ca lichid curgand dintr-o sticla, ori ca bule de aer. Scuze, insa nu stiu cum sa explic. Mă mișc încet, am ramas cu o balansare a trunchiului/ burții, înainte-înapoi, în jur, de cele mai multe ori, (care s-a mai estompat in ultimele saptamani), și o mare slăbiciune. Nu am amețeli, doar un dezechilibru accentuat după un efort. Inca nu simt lichidele sau mancarea ducandu-se in jos la inghitire, cald sau rece. Dacă închid ochii, corpul cade în spate. În primele zile, imediat după ce mâncam sau beam lichide, transpiram brusc rece și trebuia să stau jos. Am fost internata pentru de pe 9 pana pe 12 August in spital unde toate analizele de sange au iesit bune. In acel timp am avut dureri mari si intepaturi in picioare si maini si baut multă apă, ajungând la aproximativ 5 litri de apă și având imediat mai multă sete și o gură uscată, am presupus ca este de la perfuzia cu clorura de sodium primita in spital. Acolo pe 12 August, in ziua externarii in ziua externarii am avut un controlul neurologic care a fost bun atunci, desi aveam acelasi mers greoi, balans abdominal, dezechilibru la mers, ocazional inceput de dificultati la vorbire, vibratii in corp, spasme la inghitire, degete, pocnituri in urechi, presiune/spasme in stanga capului, etc., si fara schimbare saau alt tratament. Acum aproximativ 8 zile m-am trezit noaptea cu ochiul stang lasg deschis in spasm, vibrand, capul si intreg corpul vibrand, zgomot ca un curent electric in urechea staga, oprindu-se brusc in 8-10 secunde. Fiindca la spital ECG de 6-8 secunde a iesit mereu bun si stiind ce mi se intampla zilnic, am cumparat un monitor portabil de 24 de ore. In baza extraselor din aparat am fost trimisa la cardiologie si am facut un scan la care astept rezultatele. Raportul arata urmatoarele:
1.Normal sinus rhythm
2.Premature Supraventricular Contraction (PAC)
3.Counplet of PAC
4.PAC bigeminy
5.PAC trigeminy
6.Supraventricular tachycardia
7.Premature Ventricular Contraction (PVC)
Supraventricular Rhythm
Total Number of Supraventricular Heart Beats: 518
Number of PAC: 495
Couplet of PAC: 8
Supraventricular Bigeminy (Paroxysmal): 5
Supraventricular Trigeminy (Paroxysmal): 23
Supraventricular Tachycardia: 1
Maximum Duration of Supraventricular Tachycardia(s): 3.00
The Longest Time of Supraventricular Tachycardia Happened: 07:54:25
Ventricular Rhythm
Total Number of Ventricular Heart Beats: 6
Number of PVC: 6
As posta poze cu ECGul dar nu stiu cum. Cardiologul a spus ca vede ca inima are probleme si ca poate fi si ca ia in considerare si o posibila cauza neurologica, asa ca am facut un RMN la care astept rezultate, deasemenea si la un scan la inima.
Nu fumez, am baut foarte puțin și ocazional când merg în vizită, (in present deloc), mănânc sănătos, iau vitamine și numai ocazional iau ceva pentru alergii sau inimă pentru tahicardie, numai dacă este nevoie. În general încerc ceaiuri si tratamente naturale, am 55 de ani. Analize de sânge bune, iar glicemia în limite. Creatinina este sub limita normala, iau vitamine, am renuntat la bisoprolol din cauza bradicardiei, controlind cu Atenolol la nevoie. (de obicei tensiunea cade si apoi urca imediat). Nu simt îmbunătățiri, greu uneori ma fortez sa ieș din casa si sa merg incet 15- 45 minute. Ma uit sa cumpar un support pentru mers din cauza fluctuatiilor de echilibru. Acum aproximativ 3 ani mi s-a recomandat sa fac ablatie la inima insa am considerat ca pot controla tahicardia cu tratament, betablocante, numai la nevoie. Probabil mi-au scăpat și alte simptome în acest moment, dar cam astea sunt. Zilele precedente incidentelor au fost normale, treburi casnice, grădinărit, nimic neobișnuit, caldura si soare mai puternic. Am caderi de tensiune 84/44/67, 67/41/77, 83/45/68, sarind imediat la 154/78/88, 180/111/80 etc. In ultimul timp am observant o scadere a ritmului inimii la 55, 42, 36, 52, la ambele aparate de tensiune pe care le folosesc si pe care le-am testat impreuna. Am cazut acum aproximativ 2 saptamani baie si pe scari dar mi s-a spus ca nu e urgenta daca nu e lesin si nu e nevoie de internare. In ultimele zile vorbirea a devenit mai lenta si greoaie, presiune cu durere si amorteli oscilante in partea stanga a pieptului, gatului si capului, apoi o revenire spre bine a vorbirii si mersului in ultimele 2 zile. Observ totusi ca imbunatatirile sunt relative, cu sus-jos, recaderi. Observ deasemenea ca soarele ma afecteaza foarte mult, incep imediat sa am presiune si pulsatii in partea stanga a capului si dureri de cap.Tocmai citeam azi ca partea stanga a capului este raspunzatoare de vorbire. Sunt peste doua luni de cand inerc sa dau de cap si merg dintr-o parte in alta. Am nevoie de ajutor si de aceea va cer opinia, iar orice sfat este binevenit. A mai avut cineva probleme asemanatoare? Va multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Despre EKG (electrocardiograma, ECG) - ce ne poate arăta și când este indicat să o facem
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  • Analiza ECG realizată cu ajutorul unui ceas inteligent poate fi utilă în detectarea precoce a afecțiunilor cardiace
  • Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
  • Puls mare/mărit temporar/continuu - cauze, explicații, tratament
  •