Am ambii incisivi laterali suprapusi/inghesuiti

08-05-2011
bonniex
Nu este medic/terapeut
bonniex
Am ambii incisivi laterali suprapusi/inghesuiti pe cei centrali, credeti ca ar fi posibila slefuirea si fatetarea lor, sau tot aparatul dentar este unica solutie?tin sa mentionez ca am 17 ani. Multumesc.
6 comentarii
0
08-05-2011, ora 13:41
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Abia astept si eu, un raspuns de specialitate.
O zi buna.
0
08-05-2011, ora 22:08
malina22
Nu este medic/terapeut
malina22
buna. eu nu sunt specialist dar am avut aceleasi probleme cu dintii. dintii mei au fost slefuiti si imbracati si toti 6 din fata facuti "ca la carte" cum s-a exprimat doctorul. adevarul e ca rezultatul a fost destul de... spectaculos fata de ce aveam eu inainte si multa lume imi spune ca nu par falsi. dar eu indiferent de varsta daca as avea dintii sanatosi, pt ca ai mei erau si cariati ca nu stiu ce si nu am mai avut ce sa le fac decat sa-i imbrac, mi-as pune aparat chiar daca m-as chinui 1-2 ani. de ce? pt ca dintele nostru nu poate fi inlocuit cu nimic, chiar daca unul fatetat/imbracat/implantat arata mai bine si ne da o stare de bine, pe de alta parte afli ca: fatelete pot cadea, tot ce mananci sau bei tre' sa o faci cu grija. nu prea mai poti manca ce/cum mancai inainte. eu ma mai lovesc cu furculita in dinti si fug la baie sa vad daca s-a intamplat ceva, nu trebuie sa beau prea fierbinte, nu pot bea ceva cald si dupa aia manca ceva rece sau invers, etc. dar... asta e cazul meu, acuma... nu stiu, poate intra cineva de specialitate sa dea mai multe detalii.
0
09-05-2011, ora 00:32
bonniex
Nu este medic/terapeut
bonniex
Sau ar fi posibila aplicarea unor coroane dentare?? eu sunt putin sceptica ca stomatologul ar aplica coroane pt ca dinti sunt perfect sanatosi si totusi imi e teama de unele lucruri cum ar fi: rezistenta in timp a coroanelor sau a fatelelor, si totusi nimic nu se compara cu dintele tau, sanatos. Cat pt un aparat dentar, nu stiu...ar arata inestetic, cred eu, la varsta pe care o am, sunt constienta ca trebuia sa fac lucrul asta cand eram ceva mai mica ca sa nu fiu nevoita acum. Totusi eu sper ca ar fi posibil procedeul cu coroane dentare sau fatete, fiind mai rapid si oferind rezultate imediate:D
0
09-05-2011, ora 18:19
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Depinde cat de mult sunt inghesuiti si cat spatiu real exista intre incisivii centrali si canini. Teoretic se pot pune fatete sau coroane, dar estetica finala depinde de ce spuneam mai sus. Sfatul meu este, daca dintii sunt sanatosi, sa optati pt aparat. Exista si aparate care sunt mai estetice si e pacat sa slefuiti dinti sanatosi daca exista si alta optiune
0
09-05-2011, ora 20:34
Delia Morar
Identitate neconfirmată
Delia Morar
Din pacate nici o coroana dentara nu va fi la fel de buna ca un dinte natural; de aceea te sfatuiesc sa mergi pe varianta de aparat ortodontic deoarece iti vei pastra dintii sanatosi cat mai mult timp. Pe de alta parte din ceea ce descrii tu, s-ar putea ca anomalia pe care o ai sa fie ceva mai grava, adica Ocluzie adanca acoperita, si probleme mai grave o sa apara pe termen lung, in sensul ca pacientii cu aceasta anomalie risca boli parodontale o data cu inaintarea in varsta.

Exista si aparate fizionomice, cum ar fi cele ceramice sau de safir, sau cele linguale care se pun pe partea dinspre limba a dintilor, asa ca poti alege varianta care iti convine mai mult.
0
09-05-2011, ora 22:43
bonniex
Nu este medic/terapeut
bonniex
Suprapunerea nu este foarte severa, doar incisivul lateral drept este parca mai suprapus pe incisivul central decat cel stang, este practic putin intors. Nu stiu daca s-ar putea pune coroane, mai ales la incisivul stang, am sa cantaresc bine avantajele si dezavantajele, oricum multumesc pt raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul