Am cumva epilepsie?

22-09-2013
maria406
Nu este medic/terapeut
maria406
Crede-ti ca am cumva epilepsie?
Eu sufar de anxietate...am momente in care groaza atinge apogeul, dureaza cam 10 secunde, in momentele alea ma uit in jur si sunt pe alta planeta, pot sa ma misc, pot sa si vorbesc, doar ca simt ca nu traiesc, simt o senzatie de neuniform, , parca lumea e golita de consistenta, pare goala, parca toate din jurul meu sunt aiurea,.am citit despre asa zisele absente de care sufera epilepticii...oare asta am si eu? Sunt foarte speriata.acele 'absente 'la epileptici dureaza 5 -10 secunde...eu in acele momente inteleg ce vorbesc ceilalti, aud si cred ca pot raspunde pentru ca odata am avut starea si am spus ca ma simt rau.dar dupa starea aia am sesizat ca parca uit ce s-a intamplat dar nu tot timpul.parca uit cum am reactionat...demult mi s-a intamplat sa ma intrebe profesoara mea:cum o cheama pe bunica?si nu am stiu sa raspund...pur si simplu m-am blocat, nu-mi aduceam aminte numele bunicii mele, dupa aceea mi l-am amintit usor.mi s-a intamplat odata sa citesc cuvantul'poate'si mi s-a parut ciudat ca se numeste asa, sau mi se intampla sa trebuiasca sa citesc o fraza de mai multe ori ca sa o inteleg..pe moment parca nu mi-e clara...zilele trecute eram linistita, insa astazi mi-am simtit capul ca intr-o galeata cu apa...ma simt dezorientata, mi se intampla sa aud in sunet (latrat de caine)si sa am senzatia ca e foarte aproape cu toate ca cainele e mai departe de mine.eu nu am convulsii, nu incep sa ma zbat sau nu imi pierd cunostiinta, vad in jurul meu, stiu care e mama sau tata, stiu care e scaunul, masa doar ca toate doar ca am o stare de sfarsit, apoi trece si totul e ok, ma simt mai eliberata, nu pot sa imi dau seama daca e atac de panica sau e petit mal sau absenta din aceea...ma simt oribil.cred ca asta e groaza mea cea mai mare.
14 comentarii
0
23-09-2013, ora 17:53
Ela.Dumitrascu
Nu este medic/terapeut
Ela.Dumitrascu
Crizele de tip absenta in lipsa tratamentului pot genera o criza majora, insa tind sa cred ca sunt atacuri de panica insotite de sentimentul de depersonalizare si derealizare, pentru a avea un raspuns concludent trebuie sa efectuezi o electroencefalograma.Starile respective in ce conditii apar?cand au debutat?Din ceea ce observ nu ai amnezia episodului, eu inclin sa cred ca sunt manifestarile anxietatii.
0
23-09-2013, ora 18:09
Ela.Dumitrascu
Nu este medic/terapeut
Ela.Dumitrascu
Am citit celalalt subiect postat de tine, ok deci sunt absolut convinsa ca problema ta NU este de natura organica, iar epilepsia este exclusa, simptomele amintite in postarea anterioara sunt tipice tulburarii de depersonalizare si derealizare. Indicat este sa mergi la un psihoterapeut bun.
0
24-09-2013, ora 01:25
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Buna seara,
pentru a elimina suspiciunea mergeti la un neurolog sa va faceti un EEG (este ca EKG de la inima numai ca e a cap)

Tind sa cred ca sunt mici tarume si de accea uitati dar un diagnostic nu o sa-l primiti on line
Cel mai bine adresati-va uni consilier/psihoterapeut /psiholog clinician care sa va vada intr0un cabinet
0
24-09-2013, ora 07:57
maria406
Nu este medic/terapeut
maria406
Va multumesc din suflet pt raspunsuri.un eeg ma duc si fax saptamana viitoare!
0
24-09-2013, ora 08:07
maria406
Nu este medic/terapeut
maria406
Am fost la un psihiatru si el mi a pus diagnosticul de depresie anxioasa.in prezent iau tratament antidepresiv, isi face efectul in sensul, ca nu mai am acele stari care le asociez cu absentele...dar anxietate tot am, de curand m-au apucat ideile cum ca as fi bolnava si nu pot dormi de gandurile astea...
0
24-09-2013, ora 15:30
Ela.Dumitrascu
Nu este medic/terapeut
Ela.Dumitrascu
In momentul in care medicul ar fi avut suspiciunea ca simptomele sunt generate de o afectiune existenta la nivel fizic fii sigura ca un control amanuntit nu ar fi fost amanat, iar EEG-ul depinde intr-o foarte mare masura in ce conditii este efectuat, daca sunt bine respectate toate acestea si nu in ultimul rand medicul ce-l interpreteaza. Intr-o alta ordine de idei, sunt de parere ca majoritatea senzatiilor sunt datorate anxietatii, sentimentul de depersonalizare este mai plauzibil pentru ceea ce ai descris in subiectul anterior, repet, epilepticul are amnezia episodului, ceea ce in cazul de fata relatezi vad eu in detaliu tot ceea ce simti, posibil sa fie si un efect secundar al antidepresivelor.Daca o sa cauti pe internet un simptom, alte cateva sute de boli ii corespund, deci evita sa-ti pui singura 'etichete'. Eu sunt absolut convinsa ca nu este vorba de epilepsie, ci doar o anxietate netratata corespunzator.
0
25-09-2013, ora 23:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ maria406

Epilepsie nu ai. Doar derealizare de la anxietate.
Daca esti nemultumita de tratament, mergi sa ti-l creasca.
Dar asteapta si tu minim 6-8 saptamani sa vezi cum stau lucrurile.

Un an a exagerat si Stefan, cum faci tu, si apoi si-a revenit.
Dar a luat si Rispolept.
0
01-10-2013, ora 16:05
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Tratementul medicamentuos al axientatii si depresiei nu ofera decat o reducere a intensitatii simptomelor, reducere care este binevenita dealtfel mai ales pentru cei ce resimt simtomele foarte adaunc. Insa cauza acestor probleme este mult mai complexa si ea nu este adresata in mod corespunzator doar prin tratament psihiatric.
Iti recomand sa citesti, sa te documentezi, exista carti precum "Ghid catre o viata rationala" si "Cum sa va controlati anxietatea" scrise de catre Albert Ellis care te vor invata cum sa iti schimbi stilul de viata si cum sa iti modifici gandirea si reactiile pentru a putea rezolva problemele emotionale cu care te confrunti.
In plus, niste sedinte de psihoterapie iti por fi de un real folos.
Tine minte ca medicatia este doar o solutie temporara, nu permanenta.
0
22-01-2018, ora 03:15
Angelica25
Nu este medic/terapeut
Angelica25
edic/terapeut

Sper sa imi puteti citi starile pe care le am si sa imi poata da cineva un sfat unde sa ma duc si ce analize sa fac. 
totul a inceput la varsta de 22 de ani, voi incerca sa scriu in amanuntit totul, intr.o zi am inceput sa am ameteli puternice mana piciorul nasul imi amorteau am simtit gustul mancari ciudat am fost la un neurolog in bucuresti am facut rmn mia spus ca e cv sa nu ma speri mia spus crize partiale senzitive sindrom epileptic sindrom vertiginos am luat timp de 3 ani timonil 300 am facut alte rmn cerebral dupa care mi sa spus gata nu mai lua, dupa o perioada scurt sintomele au aparut am fost la alt neurolog si tot asa, am fost la sanador la un alt dom neurolog mia dat betaserc miligama n si stresclin cu diagnosticul sintrom vertiginos asietate, dar fara nicinun rezultat acum va descriu starile mele :ameteli stare de rau generala stare de voma agitatie simt presinue in cap arsura in crestetul capului uneori parca ma stringe ceva ba la tample ba la ceafa uneori simt cum imi tremura carnea parca de rau acum ma ard incheieturile mainilor si la picioare inima imi bate tare nu mai stiu ce sa fac unde sw gasesc macar un diagnostic uneori ma ia ochii vad ex!!:ca si cand apesi pe ei si ati vwzut cum vedeti ma tine 2, 3 ore asa si stari de rau puternice mie frica sa nu am cv grav tin sa mentionez ca analize am facut acu 3 luni la sange la urgenta acum 3 ani la inima plus si la urgena, imi afecteza viata nu mai pot munci de la raul continu pe care il am voi mai spune poate cineva imi va da un sfat sa pot explica mai mult am uitat sa spun am 30 de ani si stau asa de 7 ani, !!!
1
22-01-2018, ora 11:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Posibil somatizari de anxietate. Mergeti la un psihiatru pentru tratament.
0
23-01-2018, ora 01:24
Angelica25
Nu este medic/terapeut
Angelica25
Este posibil sa am raul asta de la anxietate ?multumesc din suflet ca a.ti rsp.
1
23-01-2018, ora 12:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Incercati sa luati de la psihiatru un tratament corect. Nu mai stati asa sa va chinuiti.
0
08-03-2018, ora 21:52
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Sunt doar stari de anxietate. Asa se manifesta teama la om. Prin blocare, pierderi de memorie, stres. Nu trebuie sa iei medicamente. Poti urma psihoterapie si ai sa observi imbunatatiri. Tu duci o lipsa de incredere in tine cel mai probabil. Asa se intampla cand esti tanar si nu crezi in tine. Ti se pare orice ca fiind un obstacol, cand de fapt, nu este.
0
18-12-2020, ora 16:50
Epylepsy
Nu este medic/terapeut
Epylepsy
Trebuie făcut un control la un spital de preferință în străinătate în România este dezastru sănătate în doresc precizez că am 23 de anii am avut epilepsie de mic din cauză că tata a avut și nu a știut debea in germania am găsit că am epilepsie in 3 zone a creierului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Top 10 aplicații de smartphone pentru epilepsie
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  • Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
  • Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
  • O peptidă protejează neuronii atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a epilepsiei
  •