amenoree secundara

26-07-2009
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
Va rog mult daca cineva cunoaste un tratament naturist sau homeopat pt amenoree!! Sufar de amenoree secundara de la varsta de 16 ani in sensul ca fara utrogestan nu am ciclu deloc, dar deloc. Deja a inceput sa ma deranjeze adica m-am ingrasat f mult, am si o tahicardie care imi da batai de cap, obosesc din orice, ma enervez f f repede am inceput sa am si insomnii!! as dori sa stiu daca mai este cineva in situatia mea si cum as putea sa rezolv aceasta problema !! PS: am 30 de ani, am reusit cu tratament sa fac si 2 copii dar ciclu tot nu s-a reglat. Multumesc !
41 comentarii 12 Înainte ›
0
27-07-2009, ora 01:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Branca ursului este un tratament foarte bun! (Va rog cititi integral articolele dsp acest remediu natural accesand link-ul de mai jos).

Pt. amenoree si reglarea ciclului/a secretiei ovariene se administreaza 3 cps dimineata si 3 seara in cure de 3-6 luni, dar efectele sunt absolut uimitoare.

-
"Dupa o luna de branca-ursului, mi-a revenit ciclul menstrual"

"Pe la varsta de 38 de ani mi-au aparut niste simptome ciudate: ma incalzeam brusc, transpiram si inima imi batea in piept sa se sparga, aveam ciclu cu sangerari doua saptamani, dupa care doua luni ciclul imi intarzia. Am fost la medic, am facut cateva analize si mi-a spus sa nu ma sperii, ca voi intra la menopauza. In mod normal, asta ar fi trebuit sa se intample pe la 45 de ani. Am iesit de la doctor si vreme de cateva zile am fost naucita: o etapa din viata mea se sfarsise, inainte sa am timp sa ma bucur de ea. Abia atunci am realizat ca am un sot cu care nu apucasem sa fiu destul timp impreuna, ca pofta mea de viata nu se potrivea cu perspectiva care ma astepta. Am aflat ca exista niste pilule-minune care pot prelungi tineretea biologica, asa ca am cerut de la medic prescriptie si mi le-am cumparat. Dupa primele zile de administrare m-am simtit atat de rau, incat am spus ca, fie ce o fi, nu ma voi otravi, pentru ca oricum acele pilule sunt numai o iluzie de tinerete. Atunci am optat pentru tratamentele naturiste si am cautat in paginile revistei "Formula As" remedii pentru intinerire. In arhiva de pe Internet (felicitari pentru aceasta initiativa!) am citit despre efectele alimentatiei cu cruditati in aceste probleme si despre efectele unei plante care, se zice, duce la redeclansarea ciclului menstrual, chiar si la 10 ani dupa instalarea menopauzei. Branca-ursului se cheama planta si dupa cautari insistente am gasit-o sub forma de tinctura, la un Plafar din Bucuresti. Am inceput administrarea ei si trebuie sa recunosc faptul ca am fost uimita de rapiditatea rezultatului. Dupa o luna mi-a revenit ciclul menstrual, mi-au disparut simptomele legate de debutul menopauzei, iar moralul meu a ajuns la cote pe care nu le-am mai atins din vremea adolescentei. A trecut un an de cand fac tratamentul cu tinctura de branca-ursului si sunt incantata de cum ma simt, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca viata mea de cuplu a fost relansata. Cred ca mai multe femei ar trebui sa stie despre existenta acestui miracol al naturii, care readuce vigoarea si tineretea."
Mihaela Biru - Bucuresti

copyright -formula-as
=

Numai Bine si multa sanatate;)
0
27-07-2009, ora 12:22
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
Aceasta BRANCA URSULUI are cumva si efecte secundare ? Am fost operata in decembrie de colecistita acuta in urma careia mi s-a scos fierea si de atunci am ficatul f sensibil in sensul ca ma doare imediat ce nu-mi prieste o mancare sau un medicament si mai ales atunci cand ma supar. Credeti ca afecteaza ?? Multumesc!
0
27-07-2009, ora 14:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Nu afecteaza ficatul; va rog sa accesati link-urile pe care vi le-am pus la dispozitie si veti afla foarte multe amanunte dsp aceasta plante extraordinara. Numai Bine si multa sanatate;)
0
01-06-2010, ora 01:50
gaby21
Nu este medic/terapeut
gaby21
De doi ani ma chinui sa raman insarcinata dar nici un rezultat am facut analize peste analize si sotul la fel totul pare in regula doar ca eu am uterul retrovers si chisturi pe avare care imi apar si imi dispar de pe data de 21 aprilie am inceput sa iau pastile si tinctura de BRANCA URSULUI am aflat de pe net de ea iau de trei ori pe zi dar cateodata iau si o data pt ca sunt la serviciu la-m luat fara pauza la perioada fertila are ceva?
0
03-06-2010, ora 19:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă Gaby, tinctura de brânca ursului se poate utiliza pe termen lung (3 luni, chiar 6) dar numai cu aviz medical. Aveţi nevoie de consiliere din partea unui medic fitoterapeut, pentru a limita producerea unor efecte adverse. În plus, modul de administrare trebuie personalizat de medic în funcţie de cauza care produce infertilitatea dvs. relativă (frecvenţa de administrare, cantitatea administrată şi durata de administrare sunt parametrii care au nevoie de aviz medical).
Chisturile de pe ovare au, şi ele, nevoie de tratament naturist adecvat; de exemplu, ovule propolicium administrate simultan cu tinctura de brânca ursului (tratamentul se administrează cu scopul tratării chisturilor, şi bineînţeles, cu scopul inhibării reapariţiei/recidivării acestora).

.
În concluzie, vizita la un medic naturopat este cea mai indicată (fitoterapeut, homeopat etc.) pentru a vă asigura că luaţi un tratament adecvat faţă de cauza care vă produce dvs. problemele de sănătate.
Vă rog să nu uitaţi de latura spirituală. NU uitaţi că DUMNEZEU este Cel care vă poate dărui un copil, nu altceva sau altcineva (mergeţi la biserică, rugaţi-vă etc.). Îngrijiţi-vă per anasamblu şi nu neglijaţi nicio componentă a triadei trup-minte-suflet!!!
.

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu copilul mult dorit. Însănătoşire grabnică!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
04-06-2010, ora 00:35
gaby21
Nu este medic/terapeut
gaby21
VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU SFATUL DAT DL MR. NICK AVETI FOARTE MULTA RABDARE DE RASPUNDETI ATATOR PERSOANE CU ATATA CALDURA VA MULTUMESC SI VA DORESC MULTA SANATATE
0
07-06-2010, ora 22:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu multă plăcere v-am răspuns, d-nă Gaby :-)
Aveţi grijă de dvs. şi nu vă pierdeţi niciodată credinţa în Dumnezeu.

Cu iubire,
Mr. Nick
0
03-01-2011, ora 23:52
anissa
Nu este medic/terapeut
anissa
domnule Mr nick nu ati mai scris nimic aici, ma intreb oare mai functioneaza? mai puteti raspunde ? voiam sa intreb ptr amenoree secundara /reaparitia ciclului la 43 ani ai mei la branca ursului 3 pastile dimineata 3 seara nu fac rau ? eu nu am stiut cate sa iau am luat doar 4 / zi cate una pe parcursul unei zile panna s-au facut 4 ma gandesc sa nu faca rau 3 deodata oricum abia am inceput de cateva zile nu stiu ce o sa iasa, vreau sa evit unele pastile hormonaleClimen si mam gandit sa iau aceasta planta.As consulta un medic fitoterapeut dar nu stiu de unde sa il iau ce parere aveti?
0
01-04-2011, ora 00:39
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dnă Anissa, aveţi voie să luaţi maxim 6 capsule de Brânca Ursului / zi, 2 capsule dimineaţa, 2 după-amiaza şi 2 seara, timp de minim 3 luni, maxim 6. O cantitate mai mare de 6 capsule de zi echivalează cu o supradozare voluntară!
Cum vă simţiţi? Sper că sunteţi ok! Doamne-ajută.
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Însănătoşire grabnică!
Cu iubire şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Nick
0
26-06-2011, ora 14:10
amalia83
Nu este medic/terapeut
amalia83
Buna ziua, citesc de multa vreme acest forum dar niciodata nu am indraznit sa scriu despre mine. Ma numesc Amalia si am 28 ani. Sunt diagnosticata cu SOPC(sindrom ovar polichistic) inca de la varsta de 18 ani. Nu am avut niciodata menstra regulata, la varsta de 18 ani am mers la medic si mi s-a pus acest diagnostic. Desi am mers la numerosi medici (endocrinologi si ginecologi) singurul tratament prescris au fost diverse anticonceptionale, anticonceptionale pe care nu le-am suportat mai mult de 3 luni(spoting) dupa care mi le schimba medicul. Singurele pe care l-am suportat 10 luni au fost Desorelle, dar in a 10 luna a aparut spotingul si la indicatia medicului le-am intrerupt. De cand am facut acest tratament indelungat (10 luni) menstra nu a mai aparut 4 luni. Am fost la medic si mi-a prescris altele si menstra a debutat, a 2 luna iar spoting, mi-a zis sa le intrerup si sa astept. Am 3 luni de cand menstra nu a mai aparut. M-am saturat de atatea anticonceptionale fara nici un rezultat. Mentionez ca fiecare medic la care am fost, a precizat ca din punct de vedere ginecologic nu am nimic, lipsa menstrei se datoreaza unui dezechilibru hormonal. Nu stiu ce sa fac, ce sa iau si la cine sa apelez.? Nu am avut menstra regulata dar sa lipseasca atatea luni niciodata. Eu cred ca mai mult m-au dat peste cap aceste anticonceptionale. Un medic biolog mi-a recomandat mladita de zmeur, ce parere aveti? Mentionez ca nici nu-mi doresc un bebe in aceasta perioada. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.Multumesc
0
27-06-2011, ora 00:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Amalia83, sindromul ovarelor polichistice poate fi vindecat cu ajutorul Gemoderivatului de Zmeur - din mlădiţe (medicul biolog v-a făcut o recomandare foarte bună!)
Gemoderivatul de Zmeur - din mlădiţe, administrat în combinaţie cu Gemoderivatul de Coacăz Negru - din muguri, vă poate trata condiţia medicală de care suferiţi, cu succes.
Mod de administrare: Dimineaţa, cu 15 minute înainte de micul dejun, luaţi o monodoză de gemoderivat de zmeur, iar seara, cu 15 minute înainte de cină, luaţi o monodoză de gemoderivat de coacăz negru (Ambele gemoderivate se diluează în 10 ml de apă, administrarea lor făcându-se prin soarbere lentă; ambele se ţin cât mai mult timp în gură pentru a favoriza absorbţia prin mucoasa bucală. Ambele se administrează în regim zilnic timp de minim 3 luni, maxim 6 luni, fără pauză).
----------*
Cele două gemoderivate se pot asocia cu planta brânca ursului, pentru a crea în organism un sinergism benefic în reglarea endocrinologico-menstruală (brânca ursului, în cazul dv., se poate lua la prânz, 1-2 comprimate, zilnic, timp de minim 3 luni, maxim 6 luni, fără pauză).
----------*
_
Consultaţi un medic fitoterapeut!
Însănătoşire grabnică.

(*modificat de administrator)
0
19-07-2011, ora 09:47
shamy
Nu este medic/terapeut
shamy
Si eu intampin aceeasi problema din clasa a 7-a, am luat o perioada anticonceptionale si cand am intrerupt, iarasi nu aveam menstruatie. Mi-a recomandat cineva sa incerc uleiul de salvie (capsule).si da rezultate!!!! Se iau 2 capsule de ulei de salvie de 3 ori pe zi, dupa 3 luni faci o pauza si reiei. Si facand o comparatie intre menstruatia avuta pe timpul administrarii anticonceptionalelor si cea din timpul uleiului de salvie, se simte clar o diferenta in bine.

Multa sanatate!
0
15-03-2012, ora 23:27
mirela103
Nu este medic/terapeut
mirela103
Am si eu o problema legata de amenoree secundara.Daca m-ati putea ajuta spunandu-mi ca branca ursului e buna si pentru mine v-as ramane pe veci recunoscatoare.Nu mai am menstra de pe data de 18 decembrie 2011.De fapt pe 30 ianuarie au mai fost cateva picaturi nesemnificative si decolorate si de atunci nimic.In seara aceasta am fost la medic si mi-a spus ca dupa cum arata ecografia e posibil sa intru in menopauza.Mama a intrat la 53 si mi se pare mult prea devreme pentru asta.Nu am simtome deosebite in afara de ceva balonari si uneori mi-e mai cald si unele stari de dispozitie mai proasta.Mai am cateodata ceva dureri de sani si crampe abdominale ca inainte de ciclu dar nimic.Mi-a spus sa fac ceva analize pt. asta.Se poate sa folosesc si eu branca ursului?In rest sunt perfest sanatoasa.Urmez si un tratament homeopat dat pana acum nimic.Linia endometriala e liniara si nici foliculi pe ovare nu mai am.Ce sa fac? Va rog ajutati-ma!Va multumesc.
0
15-03-2012, ora 23:58
mirela103
Nu este medic/terapeut
mirela103
Revin si spun sincer, ca desi am 43 de ani inca imi mai doresc un copil.E branca ursului buna si pentru mine?Slava lui Dumnezeu oricum!Multumesc pentru ajutor.
0
16-03-2012, ora 22:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă mirela103, DA, cu maximă sinceritate, brânca ursului, sub formă de comprimate, este excelent de bună şi pentru dv., mai ales dacă o veţi folosi în combinaţie cu mărar, tot comprimate, după cum urmează:
❶ Brânca ursului, 1 comprimat administrat de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de micul dejun, prânz şi cină, timp de 3 luni de zile;
❷ Mărar, 1 comprimat administrat de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de micul dejun, prânz şi cină, timp de 3 luni de zile (comprimatele de brânca ursului şi mărar se iau împreună!).

În complet altă ordine de idei, aveţi nevoie de o revizuire spirituală. Relaţia/Comuniunea dv. cu Dumnezeu trebuie întărită, în cazul în care există, trebuie refăcută, în cazul în care a existat şi nu mai există, sau trebuie iniţiată, în cazul în care nu a existat niciodată. În acest sens, cu răbdare şi în linişte, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe despre suferinţă şi pentru a pune în practică sfaturile considerate de dv. ca fiindu-vă benefice:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva
_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
Trebuie să faceţi tot posibilul să aveţi un regim de viaţă echilibrat, ţinând cont de trilogia funcţională esenţială pentru supravieţuirea trupului, minţii şi a sufletului - funcţia fizică (să aveţi grijă de trupul dv., folosindu-l în scopuri pozitive), funcţia mentalo-psihică (să aveţi grijă de gândirea şi sentimentele / emoţiile dv., menţinându-le cât mai mult pe lungimea de undă a pozitivismului) şi funcţia spirituală (să aveţi grijă ca gândurile, cuvintele şi faptele dv. să nu vă îndepărteze de Dumnezeu, ci să vă apropie).

Veţi avea şi un copil, la momentul oportun, dacă Dumnezeu va îngădui ♥
Multă sănătate!
Consultaţi un medic ;)
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
18-03-2012, ora 22:26
mirela103
Nu este medic/terapeut
mirela103
Va multumesc din suflet pentru sfat.Incepusem cu branca ursului, tinctura.Sa shimb cu comprimate?
0
19-03-2012, ora 23:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@mirela103, oh, nu, dacă aţi început să vă administraţi tinctură de brânca ursului, continuaţi administrarea ei, nu o schimbaţi cu brânca ursului, comprimate (faceţi 3 cure; în acest sens, luaţi câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de mese, timp de 3 luni de zile; după prima cură de 3 luni de zile, faceţi pauză o lună (în luna de pauză stopaţi administrarea tincturii!), iar după terminarea pauzei reluaţi administrarea tincturii pentru încă 3 luni de zile; după cea de-a doua cură, refaceţi pauza de o lună de zile, după care reluaţi administrarea tincturii pentru încă 3 luni de zile, ultimele 3 luni de zile reprezentând a treia şi ultima cură).
_

ATENŢIE! În curele de 3 luni de zile tinctura se administrează zilnic, fără întreruperi.
În pauzele dintre cure puteţi lua mărar, comprimate sau tinctură!
_

Numai bine, cu deosebit de multă plăcere,
Mr. Nick
0
20-03-2012, ora 12:25
mirela103
Nu este medic/terapeut
mirela103
Trebuie sa recunosc ca m-am cam grabit si am luat deja de ieri dupa amiaza 2 doze de branca ursului comprimate si marar si azi dimineata 1.Revin la tinctura de branca ursului daca nu-i problema sau tarziu, incepand de acum.Scuze.Sunt cam bulversata ce e drept.M-a cam luat pe nepregatite lipsa asta de menstra de 3 luni.Mama a intrat la menopauza la varsta de 53 de ani si nu ma asteptam ca eu sa fiu altfel.Plus ca imi doresc bebe, inca.Ma rog din nou citind Acatistul Bunei Vestiri, alternativ cu Acatistul Sfintilor, Ioachim si Ana.Pentru mine a facut minuni, acum 5 ani, dar eu am fost o nemernica si nu am inteles.Sper ca bunul Dumnezeu sa ma ierte.Multumesc.
0
22-03-2012, ora 05:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@mirela103, fiinţă minunată ce sunteţi, staţi liniştită, nu este nicio tragedie că aţi schimbat forma farmaceutică a brâncii ursului. Este aceeaşi mărie cu altă pălărie!
Faceţi în felul următor: decideţi forma farmaceutică pe care doriţi să v-o administraţi. Dacă alegeţi să vă administraţi tinctură, pe tot parcursul tratamentului, luaţi tinctura de brânca ursului aşa cum v-am indicat în mesajul meu anterior postat în data de 19-03-2012, la ora 23:24, în cadrul acestui topic (dacă decideţi să luaţi tinctură de brânca ursului, puteţi lua mărar doar sub formă de tinctură, în lunile dintre cele 3 cure, nu în timpul celor 3 cure, simultan cu brânca ursului). Dacă, însă, alegeţi să vă administraţi comprimate, pe tot parcursul tratamentului, luaţi comprimatele de brânca ursului, împreună cu comprimatele de mărar, aşa cum v-am indicat în mesajul meu postat în data de 16-03-2012, la ora 22:43, în cadrul acestui topic. Sper să NU vă încurcaţi în informaţii!
În altă ordine de idei, rugaţi-vă în continuare. Luaţi exemplul Sfinţilor Ioachim şi Ana, care au fost foarte răbdători şi care nu şi-au pierdut speranţa şi credinţa că Dumnezeu le va dărui un copil. Răbdarea, speranţa şi credinţa lor au fost răsplătite pe măsură, la momentul ales de Dumnezeu, în iconomia Lui, Ana născând o fetiţă care, mai târziu, a devenit mama Fiului lui Dumnezeu (Iisus Hristos), adică Preasfânta Fecioară Maria.
Trebuie să ştiţi ceva foarte important, şi anume faptul că Dumnezeu vă răspunde la rugăciuni în trei feluri; vă spune DA şi vă oferă ce vă doriţi; vă spune NU şi vă oferă ceva mai bun sau vă face să înţelegeţi că trebuie să aşteptaţi şi vă oferă o viaţă mai bună în propriul Său timp.
Numai bine!
Vă sărută şi vă îmbrăţişează amiciţial,
Mr. Nick
0
22-03-2012, ora 20:20
mirela103
Nu este medic/terapeut
mirela103
Va multumesc din suflet.Nu, n-am sa incurc mesajele si recomandarile.Am ramas pe branca ursului tinctura si acum, ce-o vrea Dumnezeu.Multa sanatate, va doresc!
0
24-03-2012, ora 09:24
amedeea
Nu este medic/terapeut
amedeea
buna ziua
Citind mesajele de mai sus am decis sa vin si eu cu o intrebare.Sufar si eu de amenoree secundara dar cauzata de cresterea prolactinei, dar si a unui microadenom hipofizar.Prolactina e crescuta de 11 ori peste valoarea maxim admisa.suferinta dureaza de 1o ani, a intervenit brusc datorita unui soc emotional, intre timp am ramas si insarcinata, am un copil de 7 ani dar ma lupt cu aceeasi amenoree care o tratez periodic doar cu dostinex.Acest medicament ma face din om, neom mi-e atat de rau de la el, am ameteli, stari de rau si voma, si ameteli atat de mari incat stau in pat cu zilele.Ba chiar simt ca-mi afecteaza si psihicul.De un an nu l-am mai luat si din august anul trecut nu am mai avut menstruatie.Am fost la endocrinolog din nou, mi-a dat sa fac iar CT analize f scumpe, echografie mamara, si la tiroida...o iau de la capat o data la 2-3 ani.Mentionez ca am astm de 2 ani, Am 34 ani si chiar am nevoie de ajutor.Am in casa tinctura de branca ursului dar mi-a fost frica sa nu-mi faca rau la respiratie.Ce ma sfatuiti Mr.NIck?
0
01-04-2012, ora 10:56
mirela103
Nu este medic/terapeut
mirela103
Mr.Nick, tinctura de br.ursului, mi-a cam scazut tensiunea si am ameteli serioase dimineata, in pat, insotite de stari de voma si transpiratie.Pot lua tinctura insotita de altceva care sa-mi tina tensiunea sub control?Eu nu am tensiunea mare de fel si am mai avut episoade hipotensive in trecut.Acum tin si o dieta de la nutritionist, pt.ca luasem in greutate.Am inceput sa i-au multivitamine, una pe zi.Multumesc!
0
02-04-2012, ora 17:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@mirela103, pentru a nu scădea prea mult tensiunea arterială la UNELE persoane normotensive sau hipotensive, tinctura de brânca ursului se administrează, în aceeaşi cură, cu ceai de maghiran (2-3 căni normale / zi), eventual cu tinctură de maghiran (Majorana hortensis; o linguriţă în 100 ml de apă de 2-3 ori pe zi), maghiranul fiind o plantă care antidotează efectele hipotensive ale brâncii ursului.
Observaţie! Ceaiul sau tinctura de maghiran pot fi găsite la plafar.
ATENŢIE! Dacă nu găsiţi ceai sau tinctură de maghiran, reduceţi doza de tinctură de brânca ursului (luaţi doar o linguriţă de 2 ori pe zi, nu 3 sau 4, câte se iau în mod normal, eventual o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi).
Numai bine,
Mr. Nick
0
02-04-2012, ora 18:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă amedeea, vă voi răspunde şi dv., negreşit, tot astăzi, eventual, cel târziu, mâine, pentru că acum, în acest moment, nu mă simt în stare (trebuie să vă ofer un răspuns mult prea elaborat, pe care, în acest moment, nu vi-l pot scrie din cauza unui disconfort). Nu mă simt prea bine (am o stare de greaţă de origine biliară!).
V-am postat acest mesaj din dorinţa de a nu vă lăsa oportunitatea să vă gândiţi la faptul că pe dv. v-am ignorat sau că dv. nu vă voi răspunde la mesaj, oportunitate care s-ar putea ivi la vederea de către dv., astăzi (la vederea înainte de postarea răspunsului pentru dv.), a răspunsului meu oferit dnei mirela103 în posting-ul anterior acestui mesaj. Mi-am dorit cu tot dinadinsul să vă scutesc de potenţiale raţionamente şi/sau concluzii pripite nefavorabile stării de bine ♥
Mulţumesc pentru înţelegerea de care ştiu că veţi da dovadă!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
04-04-2012, ora 02:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@amedeea, ciclul menstrual este determinat de interacţiunea hormonilor integraţi în sistemul hipotalamo-hipofizo-ovarian, iar un ciclu menstrual normal presupune funcţionarea corectă a unei serii de organe şi sisteme (sistemul nervos, sistemul endocrin, sistemul hematopoietic etc), precum şi o interelaţie perfectă a hormonilor secretaţi de cele două sisteme (în special concentraţiile hormonale şi reglarea feedback a secreţiei acestor hormoni). Fluctuaţii chiar foarte mici în concentraţia serică a unui singur hormon poate duce la tulburări ale ciclului menstrual şi poate să determine o serie de stări patologice de la cele mai simple şi fără importanţă, la afecţiuni grave cu implicaţii severe în viaţa bolnavului. Un astfel de hormon, a cărui importanţă în ciclul menstrual al femeii a fost demonstrată în ultimii ani, este prolactina.
Prolactina este sintetizată de către celulele lactotrope din hipofiza anterioară atât la bărbat cât şi la femeie; ea este produsă şi de alte ţesuturi, inclusiv mamela şi decidua. La nivelul hipofizei, concentraţia sa este în jur de 200 μg, iar timpul de înjumătăţire plasmatică este de 30-40 de minute; totuşi prezenţa sa persistă foarte mult timp deoarece hormonul se leagă de receptorii lactogenici. La nivelul acestor receptori prolactina poate fi detectată şi la 2 zile.
Secreţia de prolactină este reglată la nivelul hipotalamusului de neuronii cu proprietăţi neurosecretorii, cei mai importanţi fiind neuronii dopaminergici din nucleul arcuat care secretă PIF (Prolactin inhibiting factor); acesta ajunge prin sistemul port hipotalamo-hipofizar la nivelul hipofizei anterioare şi inhibă secreţia de prolactină. Dacă scade secreţia de PIF se eliberează prolactină; dacă are loc creşterea de PIF, secreţia de prolactină scade sau este inhibată.
Creşterea secreţiei de prolactină duce la tulburări menstruale până la amenoree prin reducerea compensatorie a celorlalţi gonadotropi hipofizari.
Concentraţia normală de prolactină variază la femeie după fiecare fază a ciclului, încadrându-se între valorile 5-20 ng/ml. Concentraţiile serice cele mai mari sunt în faza luteală a ciclului menstrual; de asemenea, concentraţiile mai mici sunt înainte de menarhă decât în timpul fazei reproductive.

În concluzie, hiperprolactinemia dv. este determinată:

1. De stările de stres (dureri de diferite cauze, stări conflictuale psihologice, emoţii negative de lungă durată etc.) care determină secreţia de substanţe opioide la nivelul encefalului ca o măsură de protecţie. Substanţele opioide la rândul lor au efect inhibitor asupra dopaminei şi astfel se stimulează hipersecreţia de prolactină (dopamina inhibă secreţia de prolactină; dacă dopamina este inhibată la rândul ei, sau este scăzută, creşte secreţia de prolactină).
2. De acel microadenom hipofizar.
_

Vitex Agnus Castus (Mielăreaua) este o plantă medicinală ale cărei fructe vă pot ajuta!
Substanţele active din fructele de vitex, şi anume glicozidele iridoide (agnuside, aucubine), uleiurile volatile (cineol), alcaloizi (viticine), flavonoidele (casticine, izovitexine, apigenine), acizii graşi esenţiali (acid oleic, linolenic, palmitic, stearic) - reglează nivelul hormonilor feminini din sânge, prin echilibrarea funcţionalităţii glandei pituitare/hipofizei şi reduc secreţia de prolactină prin legarea de receptorii dopaminergici şi inhibarea celulelor lactotrope (dopamina este factorul major hipotalamic inhibitor al secreţiei de prolactină, tocmai de aceea mai este denumită şi factor inhibitor de dopamină (PIF - prolactin inhibitor factor)).
Studii efectuate in vitro au arătat că extractul de Vitex agnus castus inhibă secreţia de prolactină de la nivelul celulelor hipofizare. Studii in vivo efectuate pe populaţii de şobolani la care s-au indus stări de stres au arătat creşteri importante ale secreţiei de prolactină; după adminstrarea extractului de Vitex agnus castus creşterea prolactinei la stress a fost nesemnificativă. Acest fapt este explicat prin mecanismul agonist-dopaminergic al principiilor active din Vitex agnus castus.
Administrarea extractului de Vitex agnus castus la femele de şobolan aflate in perioada de alăptare a determinat inhibarea lactaţiei ca urmare a inhibării secreţiei de prolactină.
La femeile cu hiperprolactinemie, extractul inhibă eliberarea prolactinei şi normalizează deficienţele de fază luteală.

Aşadar, vă sfătuiesc să consultaţi un medic fitoterapeut.
Cu ACORDUL unui medic fitoterapeut, dnă amedeea, vă puteţi administra vitex agnus castus în combinaţie cu brânca ursului, astfel, de pildă:
- Vitex Fruit, capsule - se administrează 1 capsulă de 2 ori/zi (dimineaţa şi la prânz), timp de 2-3 luni, apoi 1 capsulă/zi, pe parcursul a mai multe luni;
- Brânca ursului, tinctură - o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă o dată pe zi, pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de cină, timp de 2-3 luni de zile.

Citiţi mai multe despre vitex agnus castus accesând link-ul de mai jos:
http://forum.romedic.ro/prod/Vitex_Agnus_Castus, _un_miracol_pentru_sistemul
_hormonal_feminin, _dar_nu_numai_066672.html


Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
05-04-2012, ora 16:58
mirela103
Nu este medic/terapeut
mirela103
Azi am luat rezultatul analizelor.Sunt foate dezamagita.Estradiol 35, 2;FSH 59, 3;Prolactina 5, 95;TSH 2, 15;AMH 0, 1.Am 43 de ani si menopauza precoce din 18 decembrie 2011.Cu ce ma mai poate ajuta Branca Ursului?Oricum o i-au in continuare.Rau nu poate sa-mi faca.Insa raman la parerea ca numai Dumnezeu mai poate face o minune in ceea ce ma priveste.Incerc sa strang si ceva bani pentru FIV cu ovule donate.Nu poti sti de unde sare iepurele.Nici sotul meu nu sta prea bine cu oligospermia lui, asa ca natural, slabe sperante.Mult noroc tuturor si multumesc din suflet Mr.Nick.!
1
10-04-2012, ora 09:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@mirela103, v-aţi făcut analize prea devreme. Astfel de analize se fac numai după minin 3 luni de cură cu brânca ursului! Brânca ursului vă mai poate ajuta, trebuie doar să aveţi RĂBDARE! Fără răbdare NU veţi putea obţine niciun efect terapeutic pozitiv.
Evident, numai Dumnezeu poate face o minune; medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă, după cum bine spunea părintele medicinii, Hipocrate.
NU vă recomand fertilizarea in vitro cu ovule donate, pentru că o astfel de practică este străină de voia lui Dumnezeu. NU poţi ştii de unde sare iepurele, este adevărat, dar dacă doriţi ca iepurele să fie okay din toate punctele de vedere, ar fi indicat ca el să sară de la Dumnezeu, nu dintr-o... eprubetă.
În complet altă ordine de idei, soţul dv. îşi poate trata oligospermia cu ajutorul unei cure cu preparatul naturopat Masculion, un produs recunoscut ca având abilitatea să mărească atât cantitatea cât şi calitatea spermei, la nivel de îmbunătăţire a numărului de spermatozoizi şi a motilităţii acestora (produsul se administrează sub formă de capsule; recomandare pentru folosire: 1-2 capsule de 2 ori pe zi. Capsulele se înghit cu un pahar cu apă, după masă, pe timpul a minim 1-3 luni de zile).
Paşti fericit!
Mulţumesc pentru urări.
O zi bună,
Mr. Nick
0
18-04-2012, ora 17:03
vali 79
Nu este medic/terapeut
vali 79
Buna ziua.Va rog ajutati ma si pe mine cu un sfat. In oct 2011 am facut analize si mi a iesit fsh 2.3 si prolactina ff mare.Am facut tratament de la endocrinologie cu duphaston si mastodinon.In aprilie 2012 am facut analize si mi a iesit fsh 29.3 si amh mai mic de 0.1.am 32 ani.Nu cred ca intru la menopauza.Am inceput sa iau branca ursului, donavital si coenzima q 10.Da ti mi un sfat va rog mult. Ne dorim enorm un bebe..Multumesc..am uitat sa specific ca si sotul meu are OLIGOTERATOZOOSPERMIE...
0
18-04-2012, ora 17:41
amedeea
Nu este medic/terapeut
amedeea
Stimate M r Nick
Va multumesc din suflet pentru raspunsul amplu pe care l-am primit si pentru timpul acordat acestuia.Recunosc ca nici un medic endocrinolog la care am fost in decurs a 10 ani nu mi-a explicat atatea lucruri despre afectiunile mele. Am inteles acum multe lucruri.Recunosc ca sunt o persoana foarte stresata, perfectionista, ma preocupa orice suferind din jurul meu si as vrea sa ajut pe toata lumea fara sa astept nimic de la nimeni.Viata a facut ca sa cresc alaturi de un frate cu handicap grav si sa am grija de el aproape mereu caci mama mea, necajita, cu pamant la tara si animale, nu ma lasa nicaieri fara el asa ca unde mergeam trebuia sa -l iau si sa am grija de el, sa dau explicatii la toata lumea ce are de ce este asa.etc.Fratele meu are 38 de ani are diabet insipid de la 2 ani hipoacuzie in urma unor "raze"mai multe decat era nevoie sa faca la acea vreme, encefalopatie, tetrapareza spastica, scolioza, si nanism hipofizar.Acum are si cataracta.Crescand cu el am devenit foarte responsabila.Acum 6 ani am nascut un baietel minunat eram tare fericiti, dar in 2008 au venit inundatii f mari si am pierdut multe bunuri dar spaima aceea, supararea, ne-a marcat teribil pe toti..La un an am facut cu totii astm de la umezeala si mucegai pe care il curatam zilnic dar in zadar cu clor.Am stat mult prin spitale cu copilasul, crizele lui de astm m-au terminat psihic.Nu va pot spune ce simteam cand nu putea copilasul sa respire.Acum ia singulair, dar tot face episoade de pneumonie urate din cand in cand.Acum si sotul are o boala destul de grava de rinichi, nici nu mai stiu cum ma mai tin in picioare, parintii bolnavi, totul este pe umerii mei.Nu ma plang dar am motive sa fiu stresata, ba chiar de un an la emotii fac un gol teribil respirator deasupra stomacului si ma sperie groaznic.Sunt sigura ca biata dopamina nu mai are putere sa-si faca treaba.Nu stiu pentru stress ce sa iau. Chiar nu stiu.Stiu sigur ca prolactina creste atat de tare de la stress.Mi-am descarcat sufletul aici, la dv.si va multumesc mult pentru ca mi-ati raspuns.O sa caut un fitoterapeut in zon amea dar pana atunci o sa mai incep o cura cu dostinex si apoi Doamne ajuta-ma in lupta cu raul ce mi-l provoaca aceste pastile.Va doresc multa sanatate.
0
13-05-2012, ora 17:08
mirela103
Nu este medic/terapeut
mirela103
Mr.Nick, am urmat sfatul d-stra in leg.cu B.Ursului.Am deja 2 luni de la administrare.Dupa 1luna jumatate am avut cateva picaturi 1-2 zile dar nimic mai mult.Cred ca incepe sa-si faca efectul incet, incet.Simt si ceva activitate in abdomen.Dar de cateva zile mi-au aparut niste pete rosii pe maini si una pe piept.Dupa care se inchid si dispar in timp.Sa fie ceva efecte adverse?E periculos?Acum dosul palmei mainii stangi e aproape tot rosu.Ce sa fac?Am si ameteli, stari de rau chiar si ceva dureri de cap.Parca mi-e somn tot timpul.Nu am mai luat maghiran.M-am obisnuit cu tinctura.De 3 ori pe zi.Astept raspunsul d-stra.Nu prea stiu ce sa fac acum.Iau in continuare, banuiesc...pana la noi ordine...Multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns
41 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •