Ameteala cu intetosarea vederii

22-02-2017
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Buna seara. Azi mi s-a intamplat ceva care m-a speriat foarte tare. In timpul diminetii pe cand stateam jos si curatam niste legume, am simtit brusc nevoia de a ma intinde putin pe pat iar imediat dupa aceea am simtit o ameteala puternica cu intunecarea completa a vederii.Cred ca imi tiuiau si urechile si am mai simtit si un val de frig la nivelul capului. Totul a durat cateva secunde. Am 50 de ani si nu stiu sa sufar de vreo boala cardiovasculara. Mentionez ca tatal meu a facut AVC. Tensiunea cea mai mare pe care am avut-o eu a fost 14/8. Cred ca sufar de reumatism, inca nu am rezultatul, iar in ultimul timp m-am simtit foarte cbosita.
4 comentarii
1
23-02-2017, ora 20:04
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
E posibil sa fi fost puseu hipertensiv. Mergeti sa faceti o monitorizare ABPM(24 h masurarea TA), un EKG de repaus si ulterior eventual o monitorizare EKG 24 h sa vedem daca nu cumva e o tulburare de ritm cardiac care apare cu intermitenta.
0
24-02-2017, ora 15:44
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Multumesc!
0
16-03-2017, ora 09:53
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Buna ziua, am fost la medic si am avut tensiunea 16/9. Am facut analize si am trigliceridele, glicemia si creatinina in limite normale, colesterolul total a fost 217. Am tratament dar mi se pare prea mult, ma simt bine cu un singur fel de pastile, ma simt ok si fara pastile dar ametesc repede daca ma supar. Mentionez ca am si o raceala cu tuse productiva care tine de ceva timp si sufar si de spondiloza cervicala. Inainte de acest episod, am tinut un regim alimentar sarac in grasimi si carbohidrati si am facut mult sport. Regimul l-am tinut cam 2-3 luni, apoi am incercat sa mananc normal dar mai putin, in schimb am facut mult sport, cel putin 1 ora zilnic. Apoi brusc am inceput sa ma simt obosita atat de rau ca nu puteam sa mai fac nici 20 de minute de sport, in cele din urma am renuntat la sport . Eu imi doresc sa pot face sport si acum pt ca vreau sa mai slabesc dar inca nu ma simt prea bine, am facut pilates 10 minute, apoi peste 2 zile 30 de minute dar dupa aceea am simtit nevoia sa iau pastila de tensiune. Ce ma sfatuiti? Nu inteleg de ce am hipertensiune asa dintr-o data!
0
16-03-2017, ora 13:28
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Am uitat sa spun ca in perioada in care am avut senzatia de oboseala, nu am mai respectat dieta, am mancat mai ales mezeluri si prajeli pentru ca nu ma simteam in stare sa -mi gatesc. Deasemenea am avut si un simptom de nod in gat si palpitatii cam de 2 ori pe zi, acum nu mai am palpitatii dar senzatia de nod in gat persista.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •