amigdalita cazeoasa criptica

169 comentarii 1 2 ..... 456 Înainte ›
0
24-05-2012, ora 11:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 nuami medicyul ORL decide daca amigdalele trebuie operatte clasic sau pot fi micsorate prin criptolizis cu radiofrecventa sau laser
2 numai un medic ORL.. e in masura sa trateze corect o probleme de amigdale si faringe
in mod normal se face analiza ASLO..si daca e marita se face tratament cu moldamina pentru a preveni complicatiile la distanta din cauza amigdalitei cronice
3 din cele descrise se pare ca ai si o problema gastrica cu refluz si e bine sa te vada si la gastrologie
0
24-05-2012, ora 18:37
tya78
Nu este medic/terapeut
tya78
Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti legat de o problema de sanatate a sotului meu. In urma cu 5 ani a avut un accident de masina, s-a lovit la cap, nu a fost nimic grav pe atunci. Doar ameteli, dureri de cap si mergea la un medic orl din constanta care ii dadea diverse pastilute pentru echilibru etc.De curand a mers la seful clinicii orl din constanta domnul dr. comsa. dansul a inceput sa ii faca niste spalaturi in urechea dreapta, in urma unor investigatii i-a spus ca are o fisura a cutiei craniene care ii afecteaza nervul echilibrului dar nu un diacnostic clar. deoarece era ingrijorat sotul meu a mers saptamana trecuta la Spitalul Panduri din Bucuresti la dl dr Ataman, fiind diagnosticat cu colesteatom, insa marea mirare a medicului a fost ca el aude foarte bine, nu a avut scurgeri din ureche decat acum recent in urma spalaturilor, un lichid alb, nimic colorat sau urat mirositor, semn al unei infectii, nu are cefalee, nu are dureri de ureche. etc. Dl Ataman a luat legatura telefonic cu dl Comsa si au cazut de acord asupra unui tratament pe care trebuie s ail urmeze 3 luni de zile. El continua acum tratamentul zilnic aici in Cta in ideea de a-i usca acea tumoara.Suntem foarte derutati deoarece ne e teama ca in 3 luni acea tumoara poate evolua. el e foarte derutat, foarte nervos si agitat si e sigur ca e ceva foarte grav. Si eu cred ca e ceva grav dar totodata tinand cont de faptul ca el nu prezinta toate simptomele despre care am citit tind sa cred ca e o forma usoara.Ce ne sfatuiti sa continuam tratamentul asa sau sa incercam sa plecam in afara, ne gandeam la Viena deoarece am o sora acolo. Ne puteti recomanda poate un medic, o clinica din Viena poate sau chiar aici in tara.Va multumesc frumos!
0
17-03-2013, ora 00:12
Ignatius
Nu este medic/terapeut
Ignatius
Va salut
Istoric: acu 20 ani am racit in gat, amigdalite, tratare superificala, am ramas la inceput cu o mica jena in gat, secretii care imi infundau urechile atunci cand alergam. Dupa 15 ani secretiile erau foarte suparatoare, imi vin mereu pe gat, imi vine mereu sa scuip secretii tip mucus, in zona amigdalitelor se aduna resturile galbene. Ce am facut acu 5 ani: mai multe exudate in gat- negativ, de vreo 3-4 ani am inceput sa sforai groznic, gatul este uneori foarte rosu uneori mai putin in functie de anotimp si de cat de reci sunt bauturile. Apoi dupa primul medic- exudat in gat, stafilococ auriu- pozitiv, ASLO mare etc, am luat antibiotice, repetat analiza auriu-pozitiv, iar antibiotice- auriu pozitiv. Am curatat amigdalitele de bobitele albe cu un betigas cu vata de urechi. Apoi am renuntat la tratamente, am repetat exudatul din nas-negativ, apoi iar am repetat exudatul in nas- pozitiv. Schimbat medic, mers la medic nr.2, verdict etmoedita., tratament - 10 zile aerosoli, nu am reusit sa fac decat vreo 5 zile, ameliorare dar fara vindecare. Argumente medic 2: inflamatia din gat nu are legatura cu stafilococul auriu, ca toti il avem si ca acesta poate fi oriunde. In prezent: am citit raspunsurile dvs si imi dau seama ca am o amigdalita cronica datorita faptului ca aveam bobitele albe din gat, ca amigdalitele sunt rosii si uneori marite, ca de 20 ani lueta si valul palatin si gatul in zona amigdalitelor sunt mereu inflamate si prezinta un strat lucios de secretii permanente iar secretiile care le simt in gat nu se mai termina oricat as scuipa si oricat as fac acel urat obicei cand vrei sa iti tragi secretiile din gat si sa le scuip, ca permanent am o nara infundata cand stanga cand dreapta ( muci in nas care ies la suflat nasul), e drept ca am o mica deviatie de sept. mai specific ca nu am avut niciodata gripa, foarte rar am fost racit, nu am probleme cu sinusurile si nu ma doare capul in zona sprancenelor/fruntii deci cred ca exclud sinusurile. Deci poate fi o amigdalita cronica care a generat complicatii ( sforait, nas infundat, secretii excesive)??? Sunt dispus tratament, operatie deviatie de sept si analize somnografie. REcomandari?????? va multumesc, cu stima, Ignatius
0
17-03-2013, ora 17:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca amigdalele sunt foarte mari in volum cred ca scoaterea amigdalelor clasic plus.. reducerea luetei in volum in timpul aceleiasi interventii este decizia corecta
daca amigdalele sunt mici.. se pot reduce in volum cu laser sau radiofrecventa si scurtat lueta
asta o sa duca la exckuderea ficarului de infectie si la reducerea sforaitului
restul problemelor de faringe si secretiii tin de tractul digestiv...
am mai scri mult pe forum despre asta
0
17-03-2013, ora 19:06
Ignatius
Nu este medic/terapeut
Ignatius
Va multumesc de raspuns, amigdalele nu sunt mari.. sau asa cred eu. Am avut un ulcer si intr-adevar am si o gastrita, abia acum imi este clar ca secretiile din gat sunt din cauza gastritei. Intai trebuie tratat tractul digestiv, apoi ORL. Oricum am sa va sun la telefon pentru o programare si o consultatie, ajung usor la Pascani. Va multumesc si toata stima
0
16-11-2013, ora 23:18
flavia1989
Nu este medic/terapeut
flavia1989
buna ziua sunt insarcinata in 5 saptamani si am fost diagnsticata cu amigdalita cronica cazeoasa...trebuia sa merg sa le scot dar in urma unui test am aflat ca sunt insarcinata..nu ma dor doar ca am senzatia de corp strain in gat si am un miros urat.va rog ajutatima sa scap de aceasta probleae fara sa imi pun sarcina in pericol...nu mai suport senzatia si sincer va spun ca nici mirosul.va multumesc mult
0
17-11-2013, ora 08:08
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
amigdalita cronuca nu e o problema nou aparuta, e un proces din copilarie...neglijat
acu unica solutie este Gargara de multe ori pe zi cu ceaiuri calde, apa cu bicarbonat, apa cu sare, apa de gura
dupa se apolica farngo sprey, tab de supt voseptol, faringosept...s.a care sunt naturiste
fara antibiotice
0
28-03-2014, ora 08:20
CristDan223
Nu este medic/terapeut
CristDan223
Buna ziua,

de cateva zile am observat ceva crescand in zona amigdalelor, dar doar in partea dreapta, mi se pare ca se mareste pe zi ce trece, are forma circulara, imi puteti da un sfat. Multumesc.
0
28-03-2014, ora 12:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da.. sa mergi la un cab ORL..sa afli de spre ce este vorba
sau sa, mi trimiti pe adresa personala pe hotmail. cateva poze
0
04-05-2014, ora 00:56
mihaluta
Nu este medic/terapeut
mihaluta
Buna seara, ma numesc sorin, am si eu o problema cu amigdalele ma supara rau, in luna lui februarie am fost racit rau si de atunci numi mai trec deloc, am avut antibiotic dimineata cand ma trezeam tuseam un pic si rupeam din gat ca niste bilute galbene, dupa ce am terminat cu antibioticul nu miam revenit deloc seara ma infund in nas foarte tare amigdalele ma supara rau si ragusesc foarte tare seara, nici pofta de mancare numai am de ceva timp, astept un rasp de la dumneavoastra, multumesc mult
0
05-05-2014, ora 21:22
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
consultull ORL este obligatoriu
posibl sa fie doar o faringita din cauza refluxului gastric si aici se poate trata cum am mai scris pe forum
dar posibil sa fie amigdalita hipertrofica cu cazeum..si sa fie cazul de interventei chirurgicala
0
10-05-2014, ora 20:08
Andra1520
Nu este medic/terapeut
Andra1520
Buna seara,
as dori sa va cer parerea in legatura cu o problema: astazi, dupa masa de pranz, am simtit un disconfort in zona amigdalei, ca si cand nu as fi inghitit bine ceva ce am mancat. Uitandu-ma in oglinda, am observat o formatiune alba, marisoara, pe amigdala dreapta. Mi-am dat seama ca este o formatiune cazeoasa fiindca am mai avut asa ceva o singura data, acum o jumatate de an si am scos-o cu un betisor de ureche apasand pe amigdala. Dupa ce formatiunea respectiva a iesit, a ramas ca un "crater" pe amigdala. Mentionez ca amigdalele nu sunt marite in volum, nu am si nu am avut nicio problema cu amigdalele niciodata, nu m-au suparat/jenat. Am 25 de ani, ce as putea sa fac? Se vor reface aceste depozite de cazeina dupa fiecare masa si o sa ma chinui cu ele mereu de acum incolo sau este doar un accident? Analizandu-mi amigdalele am observat mici cripte pe ambele. Este normala prezenta criptelor? Multumesc.
0
10-05-2014, ora 20:32
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da..este o amigdalita cronica cu cazeum si trebuei tratata caatare
se poae trata cu insisitenta, regim corect alimentar, tratamente locale cu gargar, spreiuri..s.a
se poate face Criptolizis cu radiofrecventa sau laser
se pot scoate clasic..
0
12-05-2014, ora 14:54
Simona1984
Nu este medic/terapeut
Simona1984
Buna ziua dl doctor,
Am varsta de 30 ani, 1.60 inaltime, 62 kg. Am avut de mica probleme cu amigdalele (de la 4 ani), am avut amigdalita cu febra in fiecare an. M-am tratat cu Eritromicina. In prezent amigdalele mele sunt putin marite in volum, au cripte in care se acumuleaza cazeum, criptele sunt destul de adanci, am o tuse uscata iritativa de aproximativ 2 ani, de care nu scap, senzatia de jena in gat si uneori simt ca ma apasa ceva in piept, si ca respir mai dificil decat este normal. VSH-ul este 40, ASLO normal, factor reumatoid normal. Nu fumez. Mai am si o usoara deviatie de sept si nasul partial infundat. Si de asemenea, dureri articulare si de oase atunci cand e innorat afara. Mentionez ca am facut investigatii la plamani si totul este ok, radiografie ok. Ce ma sfatuiti sa fac? sunt din Bucuresti. Va multumesc
0
12-05-2014, ora 21:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
un medic ORL decide daca e cazul de scos amigdalele clasic sau este posibiltatea si de a le micosra cu radiofrecventa
mergeti la clinica NOVA la dr. VOda Ioana
0
13-05-2014, ora 11:34
Simona1984
Nu este medic/terapeut
Simona1984
Va multumesc frumos pentru raspuns si va doresc toate cele bune!
0
15-09-2014, ora 22:26
alisa.b
Nu este medic/terapeut
alisa.b
Buna ziua! Am fost la un consult ORL si mi s-a pus diagnosticul de amigdalita criptica cazeoasa. Am facut analizele de sange si exudat faringian si au iesit bune, adica fara semne de infectie. Medicul mi-a spus ca nu e obligatorie scoaterea amigdalelor; doar daca vreau sa scap de mirosul si gustul neplacut care ma deranjeaza foarte tare. Nu a vrut sa imi faca o recomandare. Precizez ca amigdalele mele sunt destul de mari fata de ale altor persoane(am verificat)-mereu au fost asa- si am si oarecare dificultati la inghitire. Intrebarea este: Ce imi recomandati dumneavoastra sa fac? Mi-e frica de amigdalectomie. Exista si alte solutii?
0
16-09-2014, ora 09:51
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pentru o persoana de gen femenin.. e mia bine de scos amigdalele de tot sau de facut o rezectie partiala cu radiofrecventa
din motivul ca amigdalele mari..au riscul sa faca amigdalita pultacee oricand.. mai ales pe sarcina..si este riscul de pierdut sarcina sau de stricat santatea copilului cui antibiotic
0
16-09-2014, ora 10:06
alisa.b
Nu este medic/terapeut
alisa.b
O astfel de interventie este decontata de CAS? Multumesc pentru raspuns.
0
17-09-2014, ora 10:53
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da.. operatia de scoaterea amigdalelor in spital de stat este gratuita
0
29-03-2015, ora 20:23
analysis
Nu este medic/terapeut
analysis
Buna ziua!

Imi apar si mie din cand in cand acele bobite pe amigdale(cazeum), plus ca sunt cam sensibila in sensul ca daca mi-e putin frig noaptea a 2 a zi scuip puroi si simt amigdalele inflamate si ma doare gatul. Am si deviatie de sept si o rinita. Si o usturime la genunchi. Au legatura intre ele?vsh si aslo imi ies marite intotdeauna. O sa ma operez de deviatia de sept in curand. Ma sfatuiti sa scot si amigdalele ?vreau sa raman si insarcinata anul viitor si am vazut ca ati spus ca pot fi probleme.
Mai am si o voalare a sinusurilor pe partea stanga. Imi puteti spune va rog daca poate avea ceva complicatii si ce tratament as putea sa iau? Am fost la orl, dar mi-a spus doar ca e inflamatie si mi-a dat 5 zile cate o pastila de ceva antiinflamator(aveam dureri de cap zilnic, acum nu mai am). Multumesc mult.
0
29-03-2015, ora 20:55
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
o DA.. daca e vorba si de sarcina.. atunci sigur un focar de infectie in organism NU e binevenit.
pe sarcina se acutizeaza infectiile cronice
Ce faci daca pe sarcina faci o amigdalita pultaceee ???
antibiotic? sa stricisanataea copilului
sau Pierzi sarcina?
cred ca medicul ORL.. la care faci septul
o sa.ti ecplice cum e cu amigdalele si daca este o clinica dotata.. pot sa.ti faca criptolizis cu laser sau radiofrecventa ( in caz ca amigdalele NU sunt foarte mari)
0
30-03-2015, ora 21:03
analysis
Nu este medic/terapeut
analysis
Multumesc frumos pt raspunsul prompt.
Imi puteti spune va rog daca e ceva grava chestia cu voalarea sinusurilor?si ce as putea lua pt a remedia problema.
0
30-03-2015, ora 21:55
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 daca voalarea sinusului este din cauza proastei respiratii nazale
o sa se rezolve de la sine dupa operatia de sept
2 poate fi si o infectie dentara la dintii de sus de sub sinus
aici e mai complivat, se fac radiografii la radacina dintilor de sus afectati si se trateaza la stomatolog sau maxilo-facial
0
31-03-2015, ora 21:13
analysis
Nu este medic/terapeut
analysis
Infectie dentara nu am pt ca merg regulat la dentist si chiar acum 2 luni am facut o radiografie.
As mai vrea sa va intreb daca e adevarat ca dupa scoaterea amigdalelor e mai mare riscul ca orice raceala trece la plamani? Si aveti cumva idee cat ar costa operatia daca nu sunt asigurata? Multumesc
0
31-03-2015, ora 21:54
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu este adevarata povestea cu plamanii
2 orice clinica provata..din alt oras..are alt pret
intre 1000 si 2500 ron cred
0
10-06-2015, ora 16:12
inelda
Nu este medic/terapeut
inelda
Domnule doctor, am o mare problema. De cand ma stiu am probleme cu amigdalele, mereu iau antibiotic din cauza lor. Totul a inceput in martie cand m-am pricopsit cu durere in gat, de cap, temperatura 37, 5, puncte albe pe amigdale. Am luat amoxicilina, mi-a trecut dupa care mi-a reaparut temperatura. Am fost la spital, la orl mi s-a spus ca nu am nimic si am plecat cu diagnosticul de infectie urinara pentru care mi s-a dat ciprinol.(doctorita sustinand ca toate analizele sunt bune, ca nu gaseste nicaieri nimic si ca aceasta temperatura este data de infectia urinara) Tin sa mentinez ca in momentul cand am fost la orl acele puncte albe nu mai erau. La farmacie mi s-a recomandat zinnat pt a rezolva si problema cu gatul -pentru ca imi reaparuse punctele pe amigdale si problema infectiei urinare (mi s-a dat ciprinol, inainte de urocultura- mai tarziu am primit si rezultatul de la urocultura si nu era nimic). Problema a trecut pentru o perioada de timp dupa care a reaparut. Acum cand am acele puncte pe amigdala ( acum am doar pe amigdala stanga) si nu reusesc sa le indepartez cu betisorul de ureche fiind prea in spate am temperatura intre 37- 37, 2 foarte rar 37, 5, iar cand reusesc sa le indepartez am temperature 36, 5-36, 7. Am facut analize de sange care mi-au iesit foarte bine, hemoleucograma, ASLO 179, exudat de 2 ori unul sub antibiotic iar dupa am mai facut unul (la o saptamana dupa antintibiotic)si nici urma de streptococ, factor reumatoid (daca nu gresesc)mai mic de 8(analiza recomandata de un cardiolog deoarece am reflux de valva mitrala), am mai facut si un sumar de urina care a iesit perfect. Amigdalele mele mai ales cea stanga arata ca si cum ar fi fost ciuruita. Efectiv nu stiu ce trebuie sa fac mai departe! Sa mai repet analizele? Sa mai merg la un orl? Sa le las sa isi faca de cap? Va rog mult sa ma ajutati! Sper sa fi fost destul de coerenta! Multumesc din suflet!
0
10-06-2015, ora 16:37
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da.. este amigdalita cronica cu cazeum
tot ce citesti mai sus este valabil si pentru tine
Corect ar fi sa gasesti un medic care lucreaza cu radiofrecventa si sa faci in ambulator o interventie de micsorare a amigdalelor ( criptolizis) care in acelas timp distruge infectia cronica din cripte si micsoreaza amigdalele in volum.. lasand cripte largi si scurte unde nu mai stagneaza infectia
este mult mai usor de suportat dect operatia clasica
0
10-06-2015, ora 18:38
inelda
Nu este medic/terapeut
inelda
Nu exista nicio sansa sa scap de aceasta interventie intr-un mod naturist? Nu exista alta cale de a scapa de aceste pungute de puroi? Astazi mi-am luat temperatura si aveam 37, , in cap". Credeti ca este necesara aceasta criptoliza chiar daca nu am amigdalele marite (spuneati de o micsorare a lor). Va multumesc din tot sufletul si va apreciez enorm promptitudinea.
0
10-06-2015, ora 19:09
inelda
Nu este medic/terapeut
inelda
Cat de radianta este acesta metoda? mentionez ca am facut nenumarate radiografii + RMN cerebral
Adaugă un comentariu / răspuns
169 comentarii 1 2 ..... 456 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: