Amorteala faciala acuta

12-08-2018
akyta
Nu este medic/terapeut
akyta
Bună ziua,


Mama mea, în urma unor dureri la nivelul urechii s-a prezentat vineri la medicul ORL-ist unde a fost diagnosticată cu "Otita externă difuza" la urechea stângă. I s-a prescris MIG400(Ibuprofen 400mg), Betabioptal și Clotrimazol. Concomitent i s-a spus să oprească tratamentul cu Otipax, pe care îl luase la indicația farmacistului cu două zile înainte. Vineri 10:00 dimineață a luat prima pastilă de Mig-400, iar la ora 20:00 a luat al doilea comprimat, observând în acest interval o ameliorare a durerilor de cap și ureche. Sâmbătă dimineață ora 06:00 s-a trezit cu amețeală, pierderea echilibrului și dureri de cap iar la ora 7 a luat, conform schemei de tratament, o pastilă de MIG-400. A observat ameliorarea simptomelor mai ales problema cu pierderea echilibrului dar durerile de cap au persistat. Seara a constatat o ușoară amorțeală a părții stângi a fetei, că după o anestezie locală făcută de un dentist.
La ora 20:00 dorind să continue tratamentul a luat 1/2 din doza prescrisă de Mig-400. Nu a suferit tulburări de somn.

Menționez că ea este sub tratament medical pentru Cardiomiopatie dilatativa de 8 ani dar dorind să evite interacțiuni a întrerupt vineri și sâmbătă acest tratament.


Dimineață s-a trezit cu aceleași simptome de amorțeală la nivelul feței dar mult mai accentuate cu o inabilitate de a mișca la fel de liber sprânceana, pleoapa și colțul stâng al gurii, senzație de cap greu în special pe partea stângă(otita este la urechea stânga) precum și dureri mari de cap concentrate pe partea stângă.


Dorim să știm dacă ibuprofenul poate fi cauza acestor simptome și/sau ce pași ar trebui să urmăm. Din căutarea noastră nu reiese că "Otita externă difuza" ar fi cauza acestor simptome alarmante.

Tensiunea : 131/63 și pulsul 73.

Vă mulțumim!
2 comentarii
1
12-08-2018, ora 21:42
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
eu m-as duce urgent la neurologie pentru un consult. din cele descrise pare a fi o pareza faciala insa poate fi si mai mult (infectie, stroke etc.)
0
16-08-2018, ora 17:48
akyta
Nu este medic/terapeut
akyta
Va multumesc. Mama mea a fost luni dimineata la urgenta unde, dupa o asteptare de 7 ore a fost vazuta de un medic specialist in neurologie si a fost diagnostica cu Pareza Stanga Faciala A Frigore i i s-a prescris tratament care a inceput sa dea roade. Diagnosticul de Otita externă difuza s-a dovedit cel putin inexact. Va multumim pentru sfat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  •