Imi amortesc mainile noaptea

10-06-2026
Andreiwxy
Nu este medic/terapeut
Andreiwxy
va salut, am 44 ani sunt un pic speriat ma confrunt de ceva timp cu niste amorteli si furnicaturi de maini cand ma trezesc de dimineata dorm cu mana sub perna uneori, si cand imi misc mana de cateva ori imi revin la normal, uneori cand mai stau si cu picioarele sub mine "turceste" cum s ar spune patesc acelasi lucru amortesc si furnicaturi, am mai citit pe net ca posibil diabet etc...mentionez ca in rest sunt energic merg la sala reglulat am putere...va multumesc si astept sfaturile dvs
1 comentarii
0
03-07-2026, ora 17:35
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Bună ziua, ce descrieți — amorțeală care apare doar în anumite poziții (mâna sub pernă, picioarele „turcește”) și dispare rapid la mișcare — este de obicei compresie mecanică temporară a nervilor prin poziția de somn sau șezut, nu un semn de boală sistemică. E foarte frecvent și, în general, fără gravitate.

Diabetul dă de obicei o amorțeală diferită: mai constantă, simetrică pe ambele mâini/picioare, care nu depinde strict de poziție și nu dispare la simpla mișcare. Totuși, din moment ce v-a îngrijorat, un test simplu de glicemie sau hemoglobină glicozilată la medicul de familie vă poate liniști definitiv — e ieftin și rapid.

Ce puteți încerca

• Evitați să dormiți cu mâna sub pernă sau sub corp
  • Schimbați poziția când stați „turcește” mai des

Dacă amorțeala devine permanentă, se extinde sau apare slăbiciune musculară, mergeți la un neurolog pentru investigații suplimentare.

Adaugă un comentariu / răspuns