Antidepresivele si menstruatia intarziata

07-10-2012
melia
Nu este medic/terapeut
melia
buna!!aveam si eu o curiozitate, poate ma puteti ajuta.din iunie am facut tratament cu arketiss (o pastila pe zi) timp de 3 luni, iar de pe la mijlocul lui septembrie mi-a micit doza la jumate ca sa mi-l scoata de tot.Intrebarea mea este urmatoarea, in perioada cat am luat si iau antidepresivul mi-a intarziat menstruatia in fiecare luna, tot cate o saptamana doua, sa fie din cauza antidepresivelor?sau ar trebui sa ma duc la ginecolog, din cate stiu nu am probleme hormonale sau alt tip de probleme, iar cand menstruatia cand vine e normala (4 zile, dureri, sangerari normale)
9 comentarii
0
09-10-2012, ora 05:54
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, mai exista si alte paciente care se confrunta cu intarzierea menstruatiei in urma acestui tratament. Puteti consulta si un medic ginecolog, pentru siguranta.
0
10-10-2012, ora 17:04
49dd1963
Nu este medic/terapeut
49dd1963
Acum 6 ani cand am luat ptr depresie Solian recomandat de o doctorita psihiatra, nu am mai avut ciclu pana cand un alt medic psihiatru, de data asta barbat mi-a scos medicamentul ptr ca eram prea tanara ca sa intru la menopauza, aveam 42 ani.Nu stiu ce substanta activa are med.pe care il iei, dar uita-te in prospect la efecte sec.Iti doresc sanatate multa!
0
10-10-2012, ora 21:17
melia
Nu este medic/terapeut
melia
paroxetina e substanta.eu am avut menstruatie, dar dupa cum am spus mi a intarziat de fiecare data, oricum acum de aia iau numa jumate de pastila, cred ca mai am vreo luna, ca sa mi-l scoata.eu am numa 23 de ani chiar n-as vrea sa intru la menopauza...am zis ca stau sa mi se termine si sa termin cu tratamentul si daca tot imi intarzie am sa merg la ginecolog.Multumesc frumos pentru raspunsuri!!
0
11-10-2012, ora 02:09
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Dacă oservaţi că mediul este reticent în schimbarea tratamentului, este indicat să obţineţi oa II-a opinie. Medicamentele produc schimbări hormonale ce afectează şi alte funcţii, nu doar pe cea reproductivă.
0
17-10-2012, ora 18:17
lura
Nu este medic/terapeut
lura
am si eu sotul cu tulburare depresiva si anxioasa si cu teama de a nu avea scaun acolo unde nu are toaleta a luat tratament 7 ani dar teama aceasta nu--i dispare de aceea se izoleaza pentru a nu se face de ras.ce recomandati urgent
0
17-10-2012, ora 21:28
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Terapie cognitiva si comportamentala oferita de un psiholog clinician.
0
18-10-2012, ora 20:55
lura
Nu este medic/terapeut
lura
suntem din roman nu cunosc psiholog pentru terapie cognitiv comportamentala
0
12-05-2013, ora 22:08
melia
Nu este medic/terapeut
melia
Am si eu acum o intrebare.pentru cine are rabdare sa-mi raspunda, am facut tratamentul cu arketis aprox un an de zile o pastila seara, acum mi-l reduce, am luat 2 sapt 3/4, 2sapt jumatate, iar acum iau un sfert timp de 10 zile...si am asa niste stari asa mai dubioase...mentionez ca eu am luat tratamentul pentru atacuri de panica...nu am atacuri de panica acum, dar imi vajaie asa putin capul, sunt asa usor ametita si din cand in cand imi bate inima normal doar ca am o bataie mai puternica, n-as spune ca e extrasistola, doar asa o bubuitura...la cardio am mers anu trecut cand aveam atacurile si nu mi-a gasit nimic...intrebarea mea e urmatoarea, sunt constienta ca e un anume sevraj chiar daca reduc treptat doza, dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept...si daca starile mele de acum sunt normale...stiu ca nu e o intrebare chiar asa importanta, dar pe mine ma macina putin si chiar imi doresc f mult sa scap odata de medicamente
0
02-04-2018, ora 18:06
ele1987
Nu este medic/terapeut
ele1987
Buna ziua! In urma cu 5ani am avut depresie, medicul psihiatru mi _a dat reteta cu abilify 15 mg, in fiecare luna imi da reteta, cu toate ca nu mai am nimik, ea imi spune sa iau in continuare pastila !Am avut probleme cu menstruatia la 27 ani am avut decat 3zile cateva picaturi, apoi 3luni jumatate nu am mai avut menstruatie, am luat o luna desorelle pentru a avea in continuare! Mentionez ca acum am 30 si jumatate ani, si nu am mai luat 2sapt, abilify de 15 mg, ;mi-a intarziat menstruatia o luna si 2 sapt, am facut test negativ, am cumparat teste de menopauza si mi_au iesit +, dupa cateva zile mi-a venit menstruatia si nu asa cum aveam inainte, 4zile abundent ! Mentionez ca am avut bufeuri, si transpir dupa somn ! Crede-ti ca am intrat la premenopauza? Sau sunt de vina antidepresivele?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul